Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Senayle píše:
Ahoj holky,
mám takový problém. Vždycky když je takové počasí jako teď, trochu zima, ale ne na zatopení, tak máme doma docela zimu a problém je, že prádlo mi schne na sušáku tak 3 dny, ale tím jak schne dlouho, tak zasmrádne.I dřív mi to vadilo, ale teď už to chci nějak řešit, protože mám malé dítě a nechci aby mu smrdělo oblečení.
Jediné řešení mi přijde zatopit, ale nechce se mi topit, když má být zase teď hezky. A nahazovat vafky a zase vypínat podle počasí, když je každý týden jinak, nevím… Máte někdo podobný problém? Díky.
Mně tenhle problém vyřešila až sušička. Někdy jsem to prádlo musela prát znovu jak to smrdělo.
Taky mi smrdělo vyprané prádlo a pomohlo mi vyprat prázdnou pračku na 90 s octem a pak už používat jen prášek nebo kapsle, ale ne gel jako do tý doby. A peru na víc stupňů pokud to jen trochu jde.
Problém může být i nízká teplota vody /praní na 40/, která dostatečně prádlo nevydezinfikuje a taky délka pracího cyklu.
@luthy Já doma ocet nesnesu. To je jediná věc kterou když cítím, tak se mi zvedá žaludek. Nemůžu ani nic s octem vařit. ![]()
@evulek2 Ten větrák zní zajímavě. Myslíš nějaký speciální nebo jaký?
Pračkou to nebude, když je teplo a prádlo usne do druhého dne, krásně mi voní.
Tohle mě taky štve! Sušičku bych chtěla ale kam s ní? Máme byt 3+1
@Senayle tak je to klasický ventilátor stojan, co se používá do místnosti v létě. Já ho dávám k sušáku, aby tam byl nějaký pohyb větru. Jinak právě v tomto počasí se mi taky stane, že prádlo špatně usichá a límečky, rukávy, výstřihy bodýček někdy zatuchyjí. Tuším, že ventilátor se dá koupit i který fouká teplý vzduch.
@evulek2 No popřemýšlím o tom. Zase je to elektřina, ale to už je jestli pojedou vafky nebo ventilátor. Do příštího bytu chci sušičku.
![]()
Taky máme tři jedna v paneláku, a sušičku v ložnici. Je to pecka, krásnej kus nábytku
. Ale jinde místo prostě není.
@crazzi píše:
Taky máme tři jedna v paneláku, a sušičku v ložnici. Je to pecka, krásnej kus nábytku. Ale jinde místo prostě není.
Tak my máme docela velkou chodbu tak by snad mohla být tam. A musí to být dobře větraná místnost? Nebo může být zabudovaná ve skříni?