Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Ploskutáček píše:
Můžu ti poděkovat? Já tohle nostalgický vzpomínání mám hrozně rád, zároveň se mi tak nějak připomene, že už jsem starej. Zažil jsem magnetofonový kazety, walkmana, videokazety, CD. Dnes je všechno v onlinu, je mi to nějak líto. Promin, musím se vysmrkat…
Nejsme! Pamatuj si to, nejsme!!!
https://www.youtube.com/watch?…
@Kriss Tina píše:
Jo taky rada vzpomínám, walkmana sem měla rada, vždycky mě bavilo pretacet kazety tužkou, aby se člověk dostal na oblíbenou písničkudneska je to moc snadné. Pamatuju si svoji první MP3, to byl výkřik techniky a já vůbec netušila jak to ovládat
nebo paměť v mem prvním mobilu, kam se vešlo 10 zpráv, to clovek musel sakra přemýšlet, co bude archivovat
a později ten infarkt, když sem se připojila na internet přes veckovy mobil a sežralo to cely kredit
tohle už dnešní decka nezazijou, mají to všechno hrozne snadne.
Přepisovala jsem si je do sešitu, včetně data a označení, jestli jsem po přečtení byla
,
nebo
![]()
@negra píše:
Tak mě napadlo, má sms nějaky vyhody, napr. proti whats up? Treba nemuzu ani zjistit, jestli to dotycnej četl. treba se prestanou pouzivat uplne, co myslite?
Vyhody to ma, ze na sms nepotrebujes pripojeni k internetu a je to takove spolehlivejsi, ze ta zprava dorazi
Ja smsky pisu vetsinou s dcerou, ona temer nepouziva messenger, ani whatsapp…na whats jsem ji jednou psala a precetla si to po 2 tydnech
A ted jsem koukala, ze naposledy byla online pred 2 mesici
Pak taky tatovi a babicce pisu vetsinou spis sms, ac whatsapp maji, ale tata, kdyz neni doma, tak nema pripojeni a babi si to taky zapne jen obcas
Vseobecne, kdyz je to zprava dulezita a chci, aby si ji dotycny precetl hned, pisu radeji sms…
@negra píše:
Tak mě napadlo, má sms nějaky vyhody, napr. proti whats up? Treba nemuzu ani zjistit, jestli to dotycnej četl. treba se prestanou pouzivat uplne, co myslite?
Whats vubec nepouzivam, nemam aktivovany a ziju. Kdyz chci komunikovat tak sms. Jaka je vlastne jeho vyhoda proti sms?..
@Kriss Tina píše:
Jo taky rada vzpomínám, walkmana sem měla rada, vždycky mě bavilo pretacet kazety tužkou, aby se člověk dostal na oblíbenou písničkudneska je to moc snadné. Pamatuju si svoji první MP3, to byl výkřik techniky a já vůbec netušila jak to ovládat
nebo paměť v mem prvním mobilu, kam se vešlo 10 zpráv, to clovek musel sakra přemýšlet, co bude archivovat
a později ten infarkt, když sem se připojila na internet přes veckovy mobil a sežralo to cely kredit
tohle už dnešní decka nezazijou, mají to všechno hrozne snadne.
Bych ten tuzkogrif ještě určitě zvládla
jako věřím tomu, ze aktualne rozená decka budou v šoku, ze se zprávy někdy psaly a nediktovaly. Ze třeba byl člověk 2 dny někde v přírodě skoro bez signalu nebo se karta v obchodě musela zasouvat do terminálu ![]()
@lilith1 píše:
Whats vubec nepouzivam, nemam aktivovany a ziju. Kdyz chci komunikovat tak sms. Jaka je vlastne jeho vyhoda proti sms?..
Možnost posílat videa, fotky, sdíleny chat - máme skupinu matek děti ze školky, sousedky po baráku, když chceme ve vícero lidech řešit dovolenou tak se udělá skupina na diskuzi a posíláni odkazů
jinak já používám ještě Signal
Používám WhatsApp i SMS pro komunikaci se svou rodinou, kamarády i pro komunikaci s rodiči žáků.
Přes WhatsApp si dlouho voláme, když je manžel v práci. My máme různě po republice i po světě rodinu. Takže máme rodinné skupiny, že si voláme, píšeme.
Dneska třeba vezeme děti na koncert Ztraceného. Takže jsem včera se sestrou průběžně něco řešila na WhatsAppu. Máme skupinu kolegyň, kde si posíláme recepty. Ony fotky vnoučat. SMS používám. Ale je to míň.
Mně už chodí smsky snad jen jako e-recepty a obchodní sdělení o slevách;) sem tam mi sms někdo napíše, kdyz nemá data a je mimo WiFi.
@Sonarka píše:
Vyhody to ma, ze na sms nepotrebujes pripojeni k internetu a je to takove spolehlivejsi, ze ta zprava doraziJa smsky pisu vetsinou s dcerou, ona temer nepouziva messenger, ani whatsapp…na whats jsem ji jednou psala a precetla si to po 2 tydnech
A ted jsem koukala, ze naposledy byla online pred 2 mesici
Pak taky tatovi a babicce pisu vetsinou spis sms, ac whatsapp maji, ale tata, kdyz neni doma, tak nema pripojeni a babi si to taky zapne jen obcas
Vseobecne, kdyz je to zprava dulezita a chci, aby si ji dotycny precetl hned, pisu radeji sms…
Jo je fakt že smsky jsme si psali se synem dokud měl starší mobil bez WhatsAppu jen na volání a zprávy ze dorazil do školy/na kroužek když začal chodit víc sám. Dat má nějaký jen základní objem.
Sms mi píše už jen děda.
Jednu dobu jsme s manželem přešli na sms, kvůli hodinkám. Nechtěla jsem, aby mi v práci na hodinkách vibrovalo upozornění na každý vtípek, co si s kámoškou posíláme na whatsapp, ale jen “urgentní” věci. Takže jsem měla upozornění zaplé na sms a vyplé na w/a. No, vydrželo nám to asi týden, ten w/a je za nás prostě nej. ![]()
@hospodki píše:
Možnost posílat videa, fotky, sdíleny chat - máme skupinu matek děti ze školky, sousedky po baráku, když chceme ve vícero lidech řešit dovolenou tak se udělá skupina na diskuzi a posíláni odkazůjinak já používám ještě Signal
Jo skupinek taky mám pár, i z 1 kroužku kde přes to děti omlouváme, když jsou nemocný.
Tlačítkový fechtl máme v práci loni koupený nový. Je to krám všech krámu. Naštěstí si to převážně obsluhuje vedoucí vychovatelka. To byl její výběr, protože odmítá dotykový, který je na ovládání pohodlnější. Už na svůj výběr taky nadává. Než to odemkne. Tak s tím zápasí. Teď se začalo stávat, že přijdou zprávy a mají opoždění. Takže třeba po 15 hodině dojde zpráva, ať pustí dítě ve 14:30 domů. Úžasné. Vyřešila jsem to po svém. Ve svém oddělení dám rodičům v září své soukromé číslo. Když mají něco na srdci, tak jsem k dispozici. Nemusí to řešit přes vedoucí na tom fechtlu a předávat si informaci.
S muzem a mym tatou pisu pres Viber, s ostatnima sms.
Mam celkem odpor ke vsem vecem spadajicim pod Metu, coz je i WA.
@lilith1 píše:
Synchronizace s PC, možnost psat na velké kvavesnici, umi přenášet soubory.
@lilith1 píše:
Tak když mas internet, tak je to zadarmo, pro mě je to velká výhoda, protože smsky platím. Dobra kvalita preposilanych fotek. Skupinky, my mame na WA třeba skupinku rodičů od syna z fotbalu, ze se tam domlouvaji tréninky, zápasy, omluvenky apod, takže to je velká pomoc, než aby každý musel sledovat stránky a trenér musel psát info každému extra.