Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak mě napadlo, má sms nějaky vyhody, napr. proti whats up? Treba nemuzu ani zjistit, jestli to dotycnej četl. treba se prestanou pouzivat uplne, co myslite?
Pro dusevni zdravi jsou rozhodne lepsi sms. Whatsapp je super nastroj pro vysinute jedince, kteri s tim dokazi hrat neuveritelne manipulativni hry s druhyma lidma.
Já třeba W. používám jen proto, že bylo potřeba, abych se zapojila do jedné skupinové konverzace. Nikdy jsem si nezvykla, píšu hlavně SMS a u těch aplikací mám i většinou vypnuté upozornění, takže pokud někdo po mně chce něco akutně, musí holt postaru ![]()
Já doufám, že SMSky nezmizí nikdy. Už proto, že mám tlačítkovou Nokii, dotykáče se mi špatně ovládají. Dost lidí z různých stránek o mobilních technologiích tvrdí, že SMSky jsou přežitek, že v době mobilních dat je přežitek i volání. Já si to nemyslím a doufám, že tady s námi budou ještě hodně dlouho. Za mě se používají:
Já na ně nedám dopustit
@Jana525 píše:
Pro dusevni zdravi jsou rozhodne lepsi sms. Whatsapp je super nastroj pro vysinute jedince, kteri s tim dokazi hrat neuveritelne manipulativni hry s druhyma lidma.
Takhle jsem o tom nikdy nepremyslela.mas treba zprostredkovanou zkusennost?
@Ploskutáček píše:
Já doufám, že SMSky nezmizí nikdy. Už proto, že mám tlačítkovou Nokii, dotykáče se mi špatně ovládají. Dost lidí z různých stránek o mobilních technologiích tvrdí, že SMSky jsou přežitek, že v době mobilních dat je přežitek i volání. Já si to nemyslím a doufám, že tady s námi budou ještě hodně dlouho. Za mě se používají:Já na ně nedám dopustit
- v alarmech a zabezpečovacích zařízeních
- běhá přes ně dvoufaktorové ověřování
- fungují tam, kde nejsou mobilní data, dorazí do každého telefonu, je na ně spoleh
- nemusí se řešit, kdo má Whatsapp, Viber, Messenger
- dá se s nimi platit
Co je to dvoufaktorove overovani?
Heledte, nevim, jaky online chatovaci nastroje jsou? Whats app, messenger, telegram.asi je toho vic, ale ja toho vic neznam.
Pamatuju, jak zacinal chat, byly chatovaci mistnosti…
Sakra, ja jsem stara.
@negra píše:
Heledte, nevim, jaky online chatovaci nastroje jsou? Whats app, messenger, telegram.asi je toho vic, ale ja toho vic neznam.Pamatuju, jak zacinal chat, byly chatovaci mistnosti…
Sakra, ja jsem stara.
Telegram nebo telegraf?
@negra píše:
Nejspíš to stejné, co dvoufázové? ![]()
@negra píše:
Přihlášení do bankovnictví přes SMS, přihlášení na FB, mailu Twitteru pomocí SMS. Čili zadáš jméno, heslo a pak ti dorazí ještě SMS s kódem. Je to otravnější, ale snížíš tím riziko hacknutí, zcizení účtu někým druhým.
@Catalinn píše:
Nejspíš to stejné, co dvoufázové?
Přesně tak.
No výhodu to má, když jedna strana nemá data nebo Wi-Fi
já se třeba často bez připojení a jinak nez sms mě nezastihnes, leda když to neni akutní a počká to třeba do večera
Jo a ne všichni mají chytré telefony a apky, takže napsat pak babičce na WA tak si v háji ![]()
@Jana525 píše:
Od té doby, co se přestaly používat kouřové signály to jde do kopru
![]()
Já tedy moc velký rozdíl mezi whatsupovou zprávou a sms nevidím a už tuplem ne, co se duševního zdraví týče. Ale je pravda, že obojí používám víceméně stejným způsobem
@negra píše:
Takhle jsem o tom nikdy nepremyslela.mas treba zprostredkovanou zkusennost?
Mam primo vlastni zkusenosti, ale fakt se mi o tom nechce psat podrobnosti, promin.