SMS dneška

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10726
16.6.23 16:59

SMS dneška

Tak mě napadlo, má sms nějaky vyhody, napr. proti whats up? Treba nemuzu ani zjistit, jestli to dotycnej četl. treba se prestanou pouzivat uplne, co myslite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9918
16.6.23 17:08

Pro dusevni zdravi jsou rozhodne lepsi sms. Whatsapp je super nastroj pro vysinute jedince, kteri s tim dokazi hrat neuveritelne manipulativni hry s druhyma lidma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14571
16.6.23 17:11

Já třeba W. používám jen proto, že bylo potřeba, abych se zapojila do jedné skupinové konverzace. Nikdy jsem si nezvykla, píšu hlavně SMS a u těch aplikací mám i většinou vypnuté upozornění, takže pokud někdo po mně chce něco akutně, musí holt postaru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11294
16.6.23 17:17

Já doufám, že SMSky nezmizí nikdy. Už proto, že mám tlačítkovou Nokii, dotykáče se mi špatně ovládají. Dost lidí z různých stránek o mobilních technologiích tvrdí, že SMSky jsou přežitek, že v době mobilních dat je přežitek i volání. Já si to nemyslím a doufám, že tady s námi budou ještě hodně dlouho. Za mě se používají:

• v alarmech a zabezpečovacích zařízeních
  • běhá přes ně dvoufaktorové ověřování
  • fungují tam, kde nejsou mobilní data, dorazí do každého telefonu, je na ně spoleh
  • nemusí se řešit, kdo má Whatsapp, Viber, Messenger
  • dá se s nimi platit

Já na ně nedám dopustit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24991
16.6.23 17:17

Sms v podstatě nepoužívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
16.6.23 17:28
@Jana525 píše:
Pro dusevni zdravi jsou rozhodne lepsi sms. Whatsapp je super nastroj pro vysinute jedince, kteri s tim dokazi hrat neuveritelne manipulativni hry s druhyma lidma.

Takhle jsem o tom nikdy nepremyslela.mas treba zprostredkovanou zkusennost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
16.6.23 17:30
@Ploskutáček píše:
Já doufám, že SMSky nezmizí nikdy. Už proto, že mám tlačítkovou Nokii, dotykáče se mi špatně ovládají. Dost lidí z různých stránek o mobilních technologiích tvrdí, že SMSky jsou přežitek, že v době mobilních dat je přežitek i volání. Já si to nemyslím a doufám, že tady s námi budou ještě hodně dlouho. Za mě se používají:
  • v alarmech a zabezpečovacích zařízeních
  • běhá přes ně dvoufaktorové ověřování
  • fungují tam, kde nejsou mobilní data, dorazí do každého telefonu, je na ně spoleh
  • nemusí se řešit, kdo má Whatsapp, Viber, Messenger
  • dá se s nimi platit
Já na ně nedám dopustit

Co je to dvoufaktorove overovani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
16.6.23 17:31

Heledte, nevim, jaky online chatovaci nastroje jsou? Whats app, messenger, telegram.asi je toho vic, ale ja toho vic neznam.

Pamatuju, jak zacinal chat, byly chatovaci mistnosti…
Sakra, ja jsem stara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
16.6.23 17:32
@negra píše:
Heledte, nevim, jaky online chatovaci nastroje jsou? Whats app, messenger, telegram.asi je toho vic, ale ja toho vic neznam.Pamatuju, jak zacinal chat, byly chatovaci mistnosti…
Sakra, ja jsem stara.

Telegram nebo telegraf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
16.6.23 17:32
@negra píše:

Nejspíš to stejné, co dvoufázové? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11294
16.6.23 17:35
@negra píše:

Přihlášení do bankovnictví přes SMS, přihlášení na FB, mailu Twitteru pomocí SMS. Čili zadáš jméno, heslo a pak ti dorazí ještě SMS s kódem. Je to otravnější, ale snížíš tím riziko hacknutí, zcizení účtu někým druhým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11294
16.6.23 17:36
@Catalinn píše:
Nejspíš to stejné, co dvoufázové? ;)

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37116
16.6.23 17:36

No výhodu to má, když jedna strana nemá data nebo Wi-Fi :nevim: já se třeba často bez připojení a jinak nez sms mě nezastihnes, leda když to neni akutní a počká to třeba do večera :mrgreen: Jo a ne všichni mají chytré telefony a apky, takže napsat pak babičce na WA tak si v háji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9630
16.6.23 17:40
@Jana525 píše:
Pro dusevni zdravi jsou rozhodne lepsi sms. Whatsapp je super nastroj pro vysinute jedince, kteri s tim dokazi hrat neuveritelne manipulativni hry s druhyma lidma.

Od té doby, co se přestaly používat kouřové signály to jde do kopru :zed: :mrgreen:

Já tedy moc velký rozdíl mezi whatsupovou zprávou a sms nevidím a už tuplem ne, co se duševního zdraví týče. Ale je pravda, že obojí používám víceméně stejným způsobem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
16.6.23 17:42
@negra píše:
Takhle jsem o tom nikdy nepremyslela.mas treba zprostredkovanou zkusennost?

Mam primo vlastni zkusenosti, ale fakt se mi o tom nechce psat podrobnosti, promin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák