Smysluplnost opatření

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12943
18.9.21 13:32
@takymanžel píše:
@free333 Myslíš? Vsadil bych se že ne.Tak to bys nám mohla osvětlit jaký.

Ale jistě, není možné stále škrtit ekonomiku tak, jak tomu bylo dosposud, protože důsledkem by bylo ohrožení ekonomiky takových rozměrů, že důsledky by byly horší, než když vyjmeme určitou skupinu lidí z karanténích opatření. Tato skupina je prokazatelně menším šiřitelem. Touto skupinou jsou očkovaní. Bohužel, není nulovým šiřitelem, to nikdy nebude. Jednoho dne nastane okamžik, kdy bude ekonomickou nutností nedávat karanténu nikomu. Tak daleko jsme se ještě nedostali. Tato skupina nakazí sice určitý počet lidí, přesto ten počet není tak velký, aby bylo nutné posílat do karantény očkované.
V naší zemi není politcká vůle očkování přikázat zvlášť teď, když čekáme volby, Vzhledem k nutnosti naočkovat co největší počet lidí, je třeba dát očkovaným výhody.
Je to bezchybný systém? Jistě ne, smysluplný v naší nezodpovědné společnosti? Bohužel jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
18.9.21 13:48

Jsi očkovaný, nakazíš se a následně nakazíš někoho dalšího = nevadí. Nejsi očkovaný, nakazíš se a následně někoho dalšího = veřejný lynč, články na netu, odstrašující případ (viz. ošetřovatelka v DD na jaře).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
18.9.21 14:03

@Sany80s Takže ty si vážně myslíš, že i když se za lidskou existenci nikdy nepodařilo žádnou respirační chorobu vymýtit očkováním, i když se i očkování lidé dostávají do nemocnic a čím mladší lidé tím větší vedlejší následky očkování jsou, včetně úmrtí, že nás okování hlava nehlava spasí? Nemluvím teď o dobrovolném očkování ohrožené skupiny lidí.
Zajímavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12943
18.9.21 14:12
@takymanžel píše:
@Sany80s Takže ty si vážně myslíš, že i když se za lidskou existenci nikdy nepodařilo žádnou respirační chorobu vymýtit očkováním, i když se i očkování lidé dostávají do nemocnic a čím mladší lidé tím větší vedlejší následky očkování jsou, včetně úmrtí, že nás okování hlava nehlava spasí? Nemluvím teď o dobrovolném očkování ohrožené skupiny lidí.
Zajímavé.

A kde jsem řekla, že si myslím, že se to podaří vymýtit?
Nepodaří, to snad u tohoto typu onemocněí není možné.
Ale data z jiných států ukazují, že očkováním je možné mít podstatně menší počet ohrožených lidí. A o nic jiného nejde. S touto nemocí budeme žít.
Otázkou je jen, jakým způsobem. Pokud by to mělo být s neustálými karanténami všech, nebudeme mít ani na léčení toho menšího počtu lidí.
Takže otázka je, chceš posílat neustále všechny do karantény, a tak nepřímo ožebračit ekonomiku víc, než je to teď? A nebo se smířit s realitou a nežít na nějakých vzdušných zámcích, které si nemůžeme jako stát dovolit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
18.9.21 14:16

@takymanžel

A co Ty vlastně chceš?

Aby šli do karantény všichni?

Copak nevidíš, že chtějí aspon takhle trochu ušetřit peníze, já se jen modlím, aby to s tou učitelkou byl ojedinělý případ…

Oni nevědí, neví nikdo, co se bude tuhle zimu dít, to se teprve dozvíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
18.9.21 14:51
@Anonymní píše:
Jak neznám detaily? Že jede učitelka na školení, řekla sama. Ano, netuším, zda je na školení 100 % očkovaných účastníků. Je to v době, kdy je na testy ještě brzo. Jednak mám zkušenost, že i test po 6 dnech negativní a pak pozitivní, stejně jako mi dětská dr. kladla na srdce, ať se neženu na test moc brzo, že takovýchhle falešně negativních výsledků tam má hromadu. Stejně jako třídní schůzky, taky netuším, zda je očkovaných 100 % rodičů, ale v době třídních schůzek ještě nebudou výsledky testů všech dětí. Já osobně jako rodič dítěte v karanténě stejně jako další sourozenci v karanténě nejsem, jsem očkovaná, ale stejně do známých výsledků testu (provedeného minimálně s týdenním odstupem od kontaktu) prostě omezím kontakty, natož abych trajdala někam, kde je větší koncentrace cizích lidí. Ano, je to o ohleduplnosti, samozřejmě. Ale přijde mi nelogické zvažovat, že děti zavřu do karantény a všichni jejich rodiče se ještě během té karantény slezeme v jedné uzavřené místnosti. Přitom to jde o týden odsunout nebo udělat online. Jasně, není to povinnost, nic neporušujeme, ale v době, kdy se otevřeně mluví o tom, že i očkovaní to mohou šířit a že testy rozhodně nejsou 100%, bych nějakou tu opatrnost zvážila. Neříkám učitelku nebo rodiče zamknout doma! Ale prostě omezit kontakty na nezbytné, zatímco mám celou třídu v karanténě. Nebo zatímco mám v karanténě dítě, nepůjdu se večer veselit s partou do hospody.

A kdo tu učitelku poslal na školení? Předpokládám, že zaměstnavatel. Vy nechodíte do práce, vám nikdo nic v práci nenařizuje? Pokud je ta učitelka odpovědná, test si udělá a půjde si plnit svoje pracovní povinnosti, jak ji je ukládá vedení školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.21 15:11

@Veveří já to ani tak nepsala jako výčitku učitelce, jako ukázku nesmyslnosti opatření. Na jednu stranu je normální zavřít třicet dětí na 14 dní, na druhou očkováním se člověk stává natolik bezpečný, že může zcela normálně (ještě před tím, než má jakýkoliv test vůbec význam) účastnit hromadných akcí v cizím kolektivu. A lidi, co s těma v karanténě bydlej, jsou ještě před výsledkem testu vyzýváni, aby se všichni najednou shromáždili a besedovali, když to jde na pohodu odložit. Stejně jako sourozenci dětí v karanténě normálně chodí do svých tříd, škol, školek, kroužků ještě před tím, než se ví, zda to děti v karanténě mají nebo ne. Prostě ode zdi ke zdi, buď to člověka zcela vyřadí z provozu na dva týdny, nebo se ho to vlastně nedotkne jakkoliv, to mi přijde nesmyslný.
Já osobně zvlášť po loňským roce určitě njsem zastáncem toho všecko a všecky zavřít, ale zcela zavřít půlku a druhou nechat volně běhat bez omezení mi prostě nedává smysl, no.

• Citovat
  • Upravit
15814
18.9.21 15:59
@Anonymní píše:
@Veveří já to ani tak nepsala jako výčitku učitelce, jako ukázku nesmyslnosti opatření. Na jednu stranu je normální zavřít třicet dětí na 14 dní, na druhou očkováním se člověk stává natolik bezpečný, že může zcela normálně (ještě před tím, než má jakýkoliv test vůbec význam) účastnit hromadných akcí v cizím kolektivu.

ale tak to zas není nic nového :nevim: jako zdravotníka se mě karanténa netýkala nikdy, ani před očkováním. prostě člověk nasadil respík a šel mezi lidi makat :nevim: zcela dle vyhlášek a nařízení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65293
18.9.21 16:03
@Anonymní píše:
Jak neznám detaily? Že jede učitelka na školení, řekla sama. Ano, netuším, zda je na školení 100 % očkovaných účastníků. Je to v době, kdy je na testy ještě brzo. Jednak mám zkušenost, že i test po 6 dnech negativní a pak pozitivní, stejně jako mi dětská dr. kladla na srdce, ať se neženu na test moc brzo, že takovýchhle falešně negativních výsledků tam má hromadu. Stejně jako třídní schůzky, taky netuším, zda je očkovaných 100 % rodičů, ale v době třídních schůzek ještě nebudou výsledky testů všech dětí. Já osobně jako rodič dítěte v karanténě stejně jako další sourozenci v karanténě nejsem, jsem očkovaná, ale stejně do známých výsledků testu (provedeného minimálně s týdenním odstupem od kontaktu) prostě omezím kontakty, natož abych trajdala někam, kde je větší koncentrace cizích lidí. Ano, je to o ohleduplnosti, samozřejmě. Ale přijde mi nelogické zvažovat, že děti zavřu do karantény a všichni jejich rodiče se ještě během té karantény slezeme v jedné uzavřené místnosti. Přitom to jde o týden odsunout nebo udělat online. Jasně, není to povinnost, nic neporušujeme, ale v době, kdy se otevřeně mluví o tom, že i očkovaní to mohou šířit a že testy rozhodně nejsou 100%, bych nějakou tu opatrnost zvážila. Neříkám učitelku nebo rodiče zamknout doma! Ale prostě omezit kontakty na nezbytné, zatímco mám celou třídu v karanténě. Nebo zatímco mám v karanténě dítě, nepůjdu se večer veselit s partou do hospody.

jenomže ona nemocenskou nedostane, doktorka jí to nenapíše, protože hygiena nedala karanténu. A pokud má naplánované školení, tak prostě jede, ono už bývá běžně předem zaplacené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.21 16:04

@sagina no není, samozřejmě, jen pak se k tomu přidalo to očkování. Já jen reagovala na diskusi nesmyslnost opatření, že mi tohle přijde nesmyslné, no.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.21 16:12

@vokishka nedostane, ale to je to, o čem píšu, že je to prostě nesmyslné, viz ten případ z úvodního příspěvku, tahle učitelka má celou třídu doma. Ona s tím asi nenadělá nic, i kdyby chtěla. Odsunutí třídní schůzky by bylo nejspíš třeba ze strany školy, jako kdyby onemocněla, tak to taky nějak řešit musí, že jo. Ale fakt je, že vedení naší školy tohle nějak netankuje a že tím opravdu nic neporušují.

• Citovat
  • Upravit
76939
18.9.21 16:15
@Anonymní píše:
@sagina no není, samozřejmě, jen pak se k tomu přidalo to očkování. Já jen reagovala na diskusi nesmyslnost opatření, že mi tohle přijde nesmyslné, no.

nesmyslných opatření od začátku covidu už bylo - v podstatě téměř všechna opatření jsou nesmyslná - namátkou - proč byly zavřené malé obchody a otevřené velké obchody? - proč se před nemocnicí měřila teplota lidem v 2metrových rozestupech a pak titíž lidé seděli tělo na tělo 30 pacientů v miniaturní čekárně? proč byly zavřené okresy, když jsi mohla přejíždět do práce?
a tak dále, a tak dále - nechci psát do večera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
18.9.21 16:21
@Anonymní píše:
@sagina no není, samozřejmě, jen pak se k tomu přidalo to očkování. Já jen reagovala na diskusi nesmyslnost opatření, že mi tohle přijde nesmyslné, no.

ale tak víš co. ono se od počátku jede na pravděpodobnost, protože nelze zakázat všem všechno. tak to, co má menší pravděpodobnost rizika přenosu nákazy, se povolí. a to očkování tady už někdo vysvětloval - vláda chce maximální proočkovanost, zároveň očkovaný má menší pravděpodobnost, že on sám se nakazí nebo že nakazí někoho dalšího, tak karanténu u očkovaných nehrotí. aby povzbudili další k očkování. jinak tedy i u očkovaných vláda postupuje obezřetně, protože stále pro ně platí další ochranná opatření, jako pro neočkované. však podle mne obdobně to je i u nás zdravotníků - i v době, kdy nebyly respíky tak úplně na skladě a nosily se šité roušky, tak u zdravotníků byla větší pravděpodobnost, že za á jim zaměstnavatel nějaký ten respík sežene, za bé že vzhledem ke své profesi dokáží udržet protiepidemická opatření, tak i když samozřejmě i zdravotník mohl někoho nakazit, tak chodil do práce. protože se předpokládalo, že pravděpodobně ta opatření dodržení spíš, než běžný občan, který na režimová opatření není profesně zvyklý. a taky samozřejmě byli potřeba v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.21 16:21

@stinga nezbývá než souhlasit. Ale proto jsem reagovala do diskuze „nesmyslnost opatření“ :) A uvedla příklad - třída v karanténě a rodiče těch dětí naženeme do školy ještě před výsledkem testů, v době, kdy má třídní schůzky celá škola, a zavřeme je spolu s učitelkou v jedné třídě, ale to se smí, no.

• Citovat
  • Upravit
18177
18.9.21 16:25

Jsem celkem zvědavá na ten hukot, az se veřejně přizná, ze očkovaní nejsou nemrtelní a bude třeba je taky testovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí