Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky já užívám utrogestan prý na upravení cyklu 🤷 užívám ho 16-25 DC.. menstruací mám nepravidelnou, jak už někdo psal mize to blokovat ovulací nikdy sem to před tím neřešila 🫣teď od nového roku se snažíme o miminko doma mám 3,5 letého syna…s ním to bylo tak že sem měla konizaci čípku byl menší zákrok a po tom sem po skoro 5 měsících otěhotněla, a pak po porodů mS rozházené tak nasazený utrogestan.. nyní v pondělí budu volat na gyndu co stim aby mi doktor asi utrogestan vysadil?? Nebo aby mi udělal hormonální profil kde zjistí kdy mám ovulaci?? Poraďte prosím 🙏 🙏v tomhle sem nezkušená..od nového roku je sex skoro obden - nyní 3 dny pociťují tlak dole a občasné menstruační bolestí jakože píchání v podbřišku a bolest vzadu zad
![]()
@Malvína86
Jezis to mě vůbec nenapadlo
![]()
Tak jsem to vůbec napsat nechtela
![]()
@MatkaMama
Já ultrogestan měla psanej taky 16-25 ale brala jsem ho podle ovu testu, takže až po ovulaci, někdy i 18 den, abych si ovu právě neblokovala
alw otěhotnět se mi nepovedlo.. povedlo se mi to až sem to přestala řešit ![]()
@Kajina88-tak to jsi měla štěstí super
@Deisyy1995-no tak já můžu dělat jen co mi lékaři nabídnou a mohu dělat sama -podpůrné hormony, doplňky stravy..co jepárové tak bohužel, jástále doufám, že se zadaří, máme spolu dvě děti a měla sem tři zt
@Daisyy1995-omluva za špatný nick
@Kecka 99-a nebereeš něco nového? Nebo mohla být ovulace později?
@lucypaja a ten clostilbegyt ti nechtějí dát proč? Já ho teď dostala, protože mám hodně dlouhé cykly a taky manžel nebyl na spermiogramu. Ale zase máme spolu 3 děti a problém byl na mé straně, tak možná proto.
Já jdu teď v úterý na folikulometrii, ale už od začátku cyklu mě píchá na pravé straně, tak to spíš vidím na cystu. Minule tam byl folikul 25mm a to už prý bylo na hraně(možná to byla cysta), tak se bojím, že to teď bude podobné ![]()
@Daisyy1995-no asi skrz ten věk, asi si myslí, že už to nemá smysl, ale holky, i starší ho dostávají i bez toho, aby jejich mužskej šel na nějaké vyšetření, no až tam půjdu zkusím opět požádat, tak uvidíš, přeju, aby tam bylo něco vidět a nebyla to cysta
@MatkaMama píše:
Holky já užívám utrogestan prý na upravení cyklu 🤷 užívám ho 16-25 DC.. menstruací mám nepravidelnou, jak už někdo psal mize to blokovat ovulací nikdy sem to před tím neřešila 🫣teď od nového roku se snažíme o miminko doma mám 3,5 letého syna…s ním to bylo tak že sem měla konizaci čípku byl menší zákrok a po tom sem po skoro 5 měsících otěhotněla, a pak po porodů mS rozházené tak nasazený utrogestan.. nyní v pondělí budu volat na gyndu co stim aby mi doktor asi utrogestan vysadil?? Nebo aby mi udělal hormonální profil kde zjistí kdy mám ovulaci?? Poraďte prosím 🙏 🙏v tomhle sem nezkušená..od nového roku je sex skoro obden - nyní 3 dny pociťují tlak dole a občasné menstruační bolestí jakože píchání v podbřišku a bolest vzadu zad![]()
![]()
Holky poraďte
![]()
@MatkaMama že utrogestan blokuje ovulaci ti holky už napsaly. Já jen dodám, že by bylo vhodné se domluvit s lékařem na folikulometrii (tam zjistíš kdy ovulujes) a utrogestan začít brát až po potvrzené ovulaci. Pak vysadit s negativním testem. Nebo můžeš měřit bazální teplotu a kombinovat to s ovulacnimi testy, to mi přijde jako přesná metoda.
Mužů mít prosím dotaz? 😊 Snazime se zatím jen několik měsíců ale po vysazeni HA nemám uplne pravidelný cyklus. Je možné to začít řešit již nyní s gynekologem? Existuje nějaké vyšetření pro ověření jestli mám vůbec ovulaci? Mám nárok o to gynekologa požádat?
Je mi 30 a uplne nechci čekat třeba rok a pak to teprve začít řešit s doktorem 😔 chápu ze to nebude hned ale chtěla bych alespoň vědět jak na tom jsem a jak tělo funguje.. gynex, vitaminy, inositol - to všechno již užívám. I partner vitaminy bere.
@Anonymní píše:
Mužů mít prosím dotaz? 😊 Snazime se zatím jen několik měsíců ale po vysazeni HA nemám uplne pravidelný cyklus. Je možné to začít řešit již nyní s gynekologem? Existuje nějaké vyšetření pro ověření jestli mám vůbec ovulaci? Mám nárok o to gynekologa požádat?
Je mi 30 a uplne nechci čekat třeba rok a pak to teprve začít řešit s doktorem 😔 chápu ze to nebude hned ale chtěla bych alespoň vědět jak na tom jsem a jak tělo funguje.. gynex, vitaminy, inositol - to všechno již užívám. I partner vitaminy bere.
Ano, domluv se s lékařem na folikulometrii 😊 Je to základní vyšetření, s tím by neměl mít žádný lékař problém.
@MatkaMama zkus měřit jeden cyklus bazàlní teplotu nebo zkus ovulační testy. Pokud se ovulace neukáže, řešila bych to s doktorem.
Příspěvek upraven 14.01.24 v 18:43
@Anonymní píše:
My se taky snažíme pár měsíců, ale když není ovulace, měl by to řešit dřív. Já jsem dostala clostilbegyt na vyvolání ovulace(jestli zabere, to se uvidí) ale řeší to už teď. Předtím jsem ale byla na krvi, na hormonálním profilu.
@lucypaja tak pokud máš za sebou 3 zt, tak aspoň víš, že ti otěhotnět jde. Zkus to s ní ještě probrat.
Snad tam nějaký folikul bude, protože když tam zase bude cysta, tak v něm pak asi nemá smysl pokračovat.