Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Holky pomoc. Dočetla jsem se že kontryhel je dobrý na vysokou děložní sliznici. Má s tím někdo zkušenost? Mám pravidelný cyklus 28 dní a ovulaci cca 15. den tak nechci nic pokazit. Aby mi to třeba nerozházelo cyklus
Pokud máš pravidelný cyklus, nic neber, na co? Vše funguje. Bylinky pomůžou, když je problém. Ale když není? Je to zbytečné.
Bohatě stačí jen kyselina listová.
@Daisyy1995 píše:
Pokud máš pravidelný cyklus, nic neber, na co? Vše funguje. Bylinky pomůžou, když je problém. Ale když není? Je to zbytečné.
Bohatě stačí jen kyselina listová.
Děkuji za radu. Spíš jsem přemýšlela jestli se nezadařilo, protože nebyla sliznice dost vysoká? ![]()
Ahoj taky se přidávám 😁 snažíme se o druhé mimi ❤️ snad nám to vyjde 😁 😁 😁
Jsem 4 měsíce po porodu a tak to zkoušíme. Už mám 10 dní zkluz tak snad už?
u prvního jsme se snažili skoro 3 roky, kdyby to vyšlo už tak brzo, tak bych docela koukala
![]()
@Anonymní píše:
Děkuji za radu. Spíš jsem přemýšlela jestli se nezadařilo, protože nebyla sliznice dost vysoká?
Jestli máš pravidelnou ovulaci s pravidelnou ms, tak i ta sliznice bude nejspíš ok. Nízkou sliznici jsem měla já, ale mi skoro nechodila ms. Měla jsem ji jednou za 2 měsíce a jednou jsem byla i na vyvolávačce. Prostě to bývá, ale u problému s cyklem. Ty ho máš ukázový. Ber to tak, že je naprosto normální se snažit 6-12 měsíců i když je pár naprosto zdravý.
@Kecka99-Ahoj vítej,teda vy jste rychlíci, přeju, aby vám druhé brzo vyšlo
@Kecka99 teda nevim jestli jsem vic fascinovana nebo zdesena.Jsi opravdu dobra ze tak kratce po porodu a s tak malym miminkem chces do toho hned jit znovu. Klobouk dolu🍀a preji hodne stesti
@GabriDnk Tak ono se není čeho bát. Mám sestru, která bydlela dlouho semnou a měla dvojčata
je to pěkný když jsou dva
později jsou to nerozlučni kamarádi 😊 ale chápu, že někdo na to žaludek nemá a nebo se bojí. To nikomu neberu
přeji to každému 🍀 ![]()
@Anonymní píše:
Holky pomoc. Dočetla jsem se že kontryhel je dobrý na vysokou děložní sliznici. Má s tím někdo zkušenost? Mám pravidelný cyklus 28 dní a ovulaci cca 15. den tak nechci nic pokazit. Aby mi to třeba nerozházelo cyklus
Takhle, jak psaly holky. Pokud máš pravidelný cyklus s ovulaci, pravděpodobně v tom problém nebude. Chce to jen čas
v dnešní době se uvádí, že zdravému páru trvá průměrně rok, než se zadaři. Pak by následoval spíš spermiogram u chlapa. S bylinkami opatrně, mohou cyklus rozházet. Pokud bys chtěla podpořit růst sliznice, tak na to je vitamin E, mateří kasička a šťáva z čerstvého grepu (tu pít do ovulace
. Jedna z takových bezpečných bylinek pro žena je pupalka
A pokud bys chtěla podpořit kvalitu vajíček, tak Q10 (ve formě unibiqol) a myoinositol s kyselinou listovou (inofolic, fertiprona,…). Ale počítej, že je potřeba to užívat alespoň 4 měsíce, než to začne mít nějaký účinek ![]()
@lucypaja Ano, mám ji pravidelnou + - den
i po porodu jsem to měla v termínu a najednou zpoždění
@Kecka99-tak to jsišťastná to žena
to si hned ms dostala po šestinedělí? Jéé já sem se vždy těšila, že ms nebudu dlouho po porodu mít u prvního syna sem jí dostala po třech měs a pak po osm měs
@Anonymní píše:
Kontryhel nedoporučuji, rozhodil mi cyklus a nikdy jsem po něm neotěhotněla ![]()
Ahoj holky,
Chci se s vámi podělit o mé zkušenosti
před rokem jsem přišla o miminko, šlo o aneoembryolu.. celý minulý rok 2023 jsme se snažili bez výsledku, zkoušela jsem pít speciální čaje, brát doplňky cvičit jist zdravě, ale nic. Ovulace byla sliznice vysoká, ale nešlo to…. Pak jsem zkusila clostilbegyt, který mi sliznici shodil na 3 mm
dr ani já už jsme nevěděli co dělat, tak mi začal plánovat laparo v listopadu, aby se podíval, jestli jsou průchozí vejcovody
ukecala jsem to aby se to udelalo až po novém roce s tím, ze vyzkousim ještě mateří kašičku
v prosinci přišla MS, která byla vyvolalvaná, sliznice 3 mm a krvácení žádné nebylo, jen špinění… tak nastal další cyklus, nedelala jsem ovu testy, ani jsem neměřila BT protože jsem dostala hnusnej zánět mocaku, brala jsem ATB 10 dni s tím, ze tento cyklus se snažit prostě nebudem, že ovu nejspíš vzhledem k vyvolané MS nenastane
zanet mocaku se nelepší, tak jsem podstoupila několik vyšetření na kdejaké nemoci, které by mi mohly ten močák tak rozbít
nic se nenašlo, sliznice v děloze 3 mm HCG negativní
vůbrc mě to nepřekvapovalo.. o týden dele, 5.1.2024, jsem byla pozvána k dr na vyvolávačku, protože mám už zase 12 dni zpoždění
dr se mě zeptal jestli nebereme HCG a já odsekla, že ne, že se dělalo minulý týden… začala jsem být protivnější a protivnější, všechno mě strašně bolí, cele tělo je napjaté
Jedina radost kterou jsem během dne měla, byl smažák k večeři, jenže mi nechutnal, bylo mi z něj vyloženě zle.. no tak sem začala přemýšlet. Brala jsem ultrogestan kterej mi MS nevyvolal bolej mě prsa a jsem strašně nervozni
test žádnej doma nemám, tak musím počkat do dalšího dne. Ráno vstanu a našla jsem jen ovu test, BUM, byl pozitivní. Hned sem letěla do lékárny pro těhu a musela ho udělat. Testovala jsem v práci, protože jsem nestihala a byly //
letěla jsem hned k dr, aby se podíval, nic nenašel, jen se divil jak mohla narůst sliznice během tydne ze 3mm na 12mm. Tak sem sla o dva dny dele a už byl vidět váček a sliznice 18mm, je to strašně malinký, ale povedlo se to ![]()
Moc moc se modlím, aby to konečně vyšlo, dnes jsem dělala znovu test a sílí ![]()
Doufáme, že to miminko konečně zvládne, když se dokázal chytit na sliznici která byla úplně mizerná a dokázal ze je teď 18mm
co si tak vzpomínám tak u druhého těhotenství to nevyšlo, protože zaniklo žluté telisko a s nim i embryo, teď mám žluté telisko opravdu velké a někdy mě v něm i píchne
snad je vše jak má být
teď toho na sobě pociťuji hodně, zatímco minule mi nebxlo nic
a cítila jsem ještě před testováním a to jsem si myslela ze je nemožné přes to všechno otěhotnět
. Všechno je zkratka jinak než u ZT minuly rok + mi digi test ukázal 2-3 tt, což minuly rok nikdy neukazal pokaždé jen 1-2 tt…a ani čárka tam nebyla zdaleka tak silná jako je teď, tak snad
![]()
Posílám všem hodně pozitivní energie a snad taky najdete své pozitivní testiky a podělíte se o zkušenost ![]()
Jinak co říkáte na testíky, myslíte, že jsou slibné?
![]()
@GabriDnk Toho se právě bojím. Že mi to rozhází pravidelný cyklus
spíš do toho nepůjdu. Mám strach