Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Daisyy1995 píše:
@lucypaja stará? Kolik ti je? A zjistila se příčina těch zt?
no budu tady asi nejstarší..45…ale necítím se na to krom té šž nemám žádné nemoce, neberu žádné léky, jen doplňky stravy, nezjistilo, vždy blbá náhoda
@sarah1618 píše:
@lucypaja moc držím palce. Lidské tělo je neuvěřitelné
Děkuji no holt to vyjde nebo ne, ale znám osobně dost holek, co jim to vyšlo, kdyby nebylo těchbiochemek a zt tak už bych toto neřešila, ještě jedno dítko, vím, měla bych být ráda, že děti mám, ano sem, ale dokud je ms, šance může být, hlavně to přeju moc těm, co děti nemají, každý by měl mít nárok, štve mě když se někdo ani nesnaží chránit, pak otěhotní a dítě nechce!
@lucypaja no někdy jsou ty osudy nevyzpytatelné. Já jsem byla těhotná 3×. Dítě mám jedno a moc si přeji ještě jedno abych s partnerem mohla utvořit rodinu.
![]()
@Anonymní píše:
Nevíte prosím kdy bych mohla mít (teoreticky) pozitivní test v mem případně? Poslední M/S jsem měla 4.12. a od te doby nic, jsem po vysazeni HA na podzim, takže nepravidelný cyklus.
Možné ovulacni “bolesti” na levé straně jsem na sobě pozorovala 2.-3.1. a styk byl 30.12. a 2.1.
Od pondělí na sobě pozoruji zvláštní příznaky - silná pachuť v ústech (olejová, místy kovová), k večeru je to nejhorší a je mi až na zvracení, jidlo chutná jinak. O víkendu a v pondělí jsem měla trochu bolesti v podbrisku. Test snehobílý 😔
Je vůbec možné pozorovat příznaky a nemít na testu vůbec nic? 😔
Kdyby byla ovulace až toho 2/3.1. je vůbec možné už teď pozorovat nějaké příznaky? 😳
Za mě bych tomu dala ještě pár dní, ještě to nemáš ani 14 dni od ovulace…a mě testy po této době se ukázali vždy hrozně slabě…takže já testuju nejdřív tak 3tydny po ovulaci
@sarah1618 píše:
@lucypaja no někdy jsou ty osudy nevyzpytatelné. Já jsem byla těhotná 3×. Dítě mám jedno a moc si přeji ještě jedno abych s partnerem mohla utvořit rodinu.
moc ti přeju, aby to vyšlo ![]()
Ahoj holky
přidávám se k vám hlavně s dotazem, snažili jsme se s manželem od července/srpna 2023, první dcera se povedla hned napoprvé. MS jsem měla vždy pravidelnou, vše jsem si od července i zapisovala, ovulační příznaky (hlavně hlen) jsem měla vždy 13. nebo 14. den. Poslední MS jsem měla 29.11. a poté teda ovulaci až 19. den cyklu (17. 12.), takže jsem absolutně nepočítala s tím, že by to mohlo vyjít. 26.12. mě začaly bolet prsa, MS se už nedostavila, 6.1.2024 jsem objevila na testu nádherné dvě čárky, na digitálním testu 2-3 týdny od oplodnění.
Teď mě jen zajímá, šly byste na kontrolu na gyndu kdy? Aby šlo už vidět srdíčko. Objednala jsem se na 30.1., to už by mohlo jít něco vidět že? Jinak vám tady klidně napíšu pár tipů, co podle mě nám pomohlo, i když ještě nevím, zda vše bude ok.
Moc gratuluji a srdíčko už určitě v tomto termínu půjde vidět
@neli99 píše:
Ahoj holkypřidávám se k vám hlavně s dotazem, snažili jsme se s manželem od července/srpna 2023, první dcera se povedla hned napoprvé. MS jsem měla vždy pravidelnou, vše jsem si od července i zapisovala, ovulační příznaky (hlavně hlen) jsem měla vždy 13. nebo 14. den. Poslední MS jsem měla 29.11. a poté teda ovulaci až 19. den cyklu (17. 12.), takže jsem absolutně nepočítala s tím, že by to mohlo vyjít. 26.12. mě začaly bolet prsa, MS se už nedostavila, 6.1.2024 jsem objevila na testu nádherné dvě čárky, na digitálním testu 2-3 týdny od oplodnění.
Teď mě jen zajímá, šly byste na kontrolu na gyndu kdy? Aby šlo už vidět srdíčko. Objednala jsem se na 30.1., to už by mohlo jít něco vidět že? Jinak vám tady klidně napíšu pár tipů, co podle mě nám pomohlo, i když ještě nevím, zda vše bude ok.
já vždy chodila až kolem 9tt, ale kolem 6tt by už něco být vidět mělo, Gratuluju, klidně napiš, každá rada se může hodit ![]()
@lucypaja No pokud budu počítat, že jsem měla ovulaci 17.12., tak mi to během kontroly 30.1. vychází na nějaký 8tt přibližně, tak uvidíme
Jinak, já si tady načítala snad vše, přišlo mi šílené, že první nám šlo hned a druhé ne, psychika dělá fakt svoje. Na doplňky stravy moc nevěřím, manžel teda od prosince nasadil selen + zinec, já od toho července brala od verry Plodnost a těhotenství. Ale co si myslím, že nám fakt pomohlo = odblokování kostrče pomocí Mojžíšové metody (byla jsem v říjnu a listopadu). A hlavně teda jsem poprvé v prosinci vyzkoušela tzv. „prstíkovou metodu“, dočetla jsem se o ní tady
Znáte to?
@lucypaja snad se vám to ještě povede. Klidně mohla ta špatná Šž za ty potraty. Aspoň že se na to přišlo. Tu touhu po dítěti chápu. My máme doma 3 děti a stejně se kompletní ještě necítíme ![]()
@bacova.mi prosim co to je za funkci nebo appku kde ti to vyhodnoti ten test?
@Bubllenka taky se snažíme 4 měsíc, ale po vysazení HA mám hrozně slabou ms, objednám se k Dr na nějaké vyšetření.