Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KraliceAlice Ahojda a nejako zjistujes ovulaci? Je pravda ze když člověk zjisti ze vajicko je schopné k oplodnění cca 12-24 hodin a spermie tam pluje cca 12 hodin tak ta šance je strašně mala… ale neklesejme … jednou určitě to klapne
taky cca za týden bych měla mít ms … ale ovulaci jsem měla asi trosku dřív… tak uvidíme… musíme verit ze to klaplo ![]()
@KraliceAlice-ahoj,držím pěstičky, věřím, že se nám tady všem letos zadaří
@Muu_1990
No spermie je schopno na vajicko pockat az 4 dny a potom co je 12-24 hod ovulace muze byt oplodneno i den po ovulaci, takze si myslim ze 5 dni je celkem velke rozmezi. Kdyz se clovek snazi treba ob den tak by tu ovulci mel trefit. Ale chapu ze nekdy je to narocne
a hlavne aby se to uchytilo nebo spravne oplodnilo ![]()
@Adél6435 ty jo obden sex tak to neznám 🤣 asi bych na to neměla asi tak často chuť… a hlavně dcera je taková hodně nooo jak to říct … musí u všeho byt…
a večer jsme ko s přítelem … jako jsem hodne při zemi s téma dny no.. spis si říkám nejsme nejmladší hlavně muz můj je straší tak mu moc šanci s téma jeho pulcema nedávám
je pravda ze by to Kurna byl teď zázrak ze bysme se trefili ale naděje umírá poslední ze ![]()
@Muu_1990 samozrejme. Ja to myslela obrazne😄 jakoze kdyz to je obden musite se trefit😄 nejsme superhrdinove ze😄 spis jsem chtela dat nadeji ze to neni jen 12 hodin
urcite to vyjde, drzim palecky❤️
Také tak často snažení nemáme, sem ráda, když jednou týdně a to také ne vždy vyjde, je to holt buď a nebo
Ahoj, no my se snažíme od září a zatím nic. Nicméně tomu nechávám taktéž volný průběh, ale nebudu lhát červíček v hlavě vrtá, jak je možné, že pořád nic.. Tak jsem se hecla, začala jsem zobat kyselinu listovou a poprvé jsem zkusila tenhle měsíc ovulační testy. Dělala jsem je od pondělí a nic, buď velmi slabá čárka nebo sněhobílo a dneska večer bum, je to tam
Tak uvidíme, co z toho bude. Jsem teď přesvědčená, že jsme se předtím snažili ve špatnou chvíli, ale to se spíš jen tak uklidňuji
Všem přeji ať se jim zadaří a budu se radovat za každou z Vás, která se pochlubí s pozitivním výsledkem ![]()
@lucypaja máme to doma úplně podobně někdy jsme radi když je to jednou za měsíc ![]()
@Muu_1990-přesně,sem ráda, že nejsme jediní, partner si třeba pak stěžuje, že se mu nevěnuju, ale jako když usne ve 22 h já chodím spát před půlnocí tak ho fakt nehodlám budit.. Holt někdy je víc, někdy méně
@lucypaja taky jsem rada ze nejsme jediný… hodně lidi nás nechápe.. ze proč to děláme tak málo… ale jak píšeš někdy min je víc ![]()
@Muu_1990-a to nejsem z těch, co říká, že dnes ne, že jí bolí hlava apod. většinou prostě spíme, neni možnost, nálada nebo mám ms. Ona otázka, zda ti, co říkají, že to dělají xkrát denně apod. zda se jen nevytahují, ale jejich věc, já jim nezávidím, já bych to ani denně dělat nechtěla, nebavilo by mě to ani za mládí bez dětí sme to denně nedělali, jo bylo jedno kdy přes den, dojížděla sem za partnerem, dělala sem na směny, takže většinou o víkendu a to ne každý víkend, takže to sme se užívali, ale určitě to nebylo jen o sexu!!Ale každého věc
@Muu_1990 ale jo, většinou si dělám ovu testy. Píšu většinou protože třeba zrovna teď v prosinci jsem se na to vykašlala. Cca týden před ovu jsem byla na trhání osmiček a pak jsem ještě chytla rýmu a prostě na začátku pravděpodobných plodných dnů jsem byla ještě totálně KO. Takže nějaký snažení proběhlo až tak 14, 15dc, ale bez ověření jestli ta ovu je/byla.
Teplotu jsem zatím neměřila - pořád jsem si říkala, že na to je ještě čas + nemám úplně pravidelný režim (teď s nástupem do školky už trochu jo, tak uvidím jestli začnu).
@lucypaja @Muu_1990 zatím to tu jen namátkově pročítám, ale asi jsem s vámi ve stejném týmu -taky nemáme sex denně nebo třeba celý měsíc obden, jak tu občas někdo píše. Méně je někdy více. Na jaře jsme snažili hodně - sex jsem vyloženě plánovala ale ani mě to nebavilo. A tak to už nechci.
Dcerka se povedla po 3 měsících totálně neintenzivního snažení. Takže nehazím flintu do žita a nechci se k sexu nutit.