Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Rozinka_terka těžko říct takhle na dálku
možné to je, stejně tak, že k ní nemuselo dojít. Ono i lh v průběhu cyklu kolísá
pokud nemeris bazální teplotu nebo nedochazis na Utz, tak to nikdo neřekne, zda ovulace a kdy proběhla. Možné to je, že jsi nezachytila vrchol lh. ![]()
Je dobré sledovat i jiné příznaky blížící se ovulace (jako například konzistenci hlenu, bolesti v oblasti vaječníku, měření bazální teploty
)
@bacova.mi Tak ty bolesti a hlen mívám každý měsíc téměř pravidelně, tentokrát teda téměř nic
No uvidíme, na horách tak jako tak něco proběhlo, tak kéž bych dovezla o jednoho víc
![]()
Stejně tak je dcera,,z hor´´ ![]()
@Rozinka_terka klidně mohl být pozitivní předevčírem, ale to by znamenalo že byla ovulace včera nebo je dnes.
Ahoj holky, prosím o radu. Mám cyklus 28 dnů a ovulaci podle ovulačních testů, hlenu a bolesti 16DC. Kdy se máme snažit nejvíce? já vím, asi blbý dotaz, ale dlouho se už nedaří
![]()
Tiše tady pozoruju témata a držím palce všem ale dneska mi to nedá a musím se „vypsat“ ![]()
Podle bolesti vaječníků byla ovulace před 4 dny. Sex byl 4dny před ovulací, v den ovulace a 2 dny po bolestech. Do MS by mi normálně zbývalo ještě asi 13 dní, ale mám nepravidelnou
A teď už 2 dny velká bolest prsou, citlivost bradavek a dneska se přidal divný pocit v břiše a podbřišku.. Něco mezi nafouklým břichem a příchodem MS. Protože vím, že na příznaky je to ještě moc brzo, tak se snažím nepozorovat a nepočítat dny do MS, ale je to fakt těžký!!
![]()
@Akaii ahoj, jak já ti rozumím
každopádně po biochem těhu v říjnu mužu říct, že jsem měla obdobně příznaky, jaké píšeš. Shodné jako než přijde MS. Takže to muže byt k těhotenství ale také nemusí.
Vydrž ještě nejméně týden a pak zkus test..
Když to tady tak pročítám, tak si dovolím doporučit LadyComp.. Ideální pro ty, které si hlídají ovulaci a snaží se o miminko. My jsme ho pořizovali primárně jako antikoncepční metodu, ale teď bude sloužit naopak ke snazšímu otehotnění.
Přesně vím kdy mám plodné dny, kdy proběhla ovulace..
@Akaii a ovu mas potvrzenou? Nemohla být dřív? Je blbost abys měla příznaky 4 den po ovulaci, to ještě vajicko nemůže být zahnizdene, aby se začal produkovat HCG
já to tak měla každý mesic cely rok furt sem na sobě hledala příznaky a tvrdila ze se nesleduju… a najednou sem otěhotněla, až když mi to bylo úplně volný, řešila jsem přechod na jiné místo v práci a testovala až 8 den zpoždění protože jsem na nějaký snažení úplně zapomněla a hlavně jsem si teda léčila zánět mocaku
![]()
@kajina88 píše:
@Akaii a ovu mas potvrzenou? Nemohla být dřív? Je blbost abys měla příznaky 4 den po ovulaci, to ještě vajicko nemůže být zahnizdene, aby se začal produkovat HCGjá to tak měla každý mesic cely rok furt sem na sobě hledala příznaky a tvrdila ze se nesleduju… a najednou sem otěhotněla, až když mi to bylo úplně volný, řešila jsem přechod na jiné místo v práci a testovala až 8 den zpoždění protože jsem na nějaký snažení úplně zapomněla a hlavně jsem si teda léčila zánět mocaku
![]()
Potvrzenou ji právě nemám, jen tou bolestí a částečně hlenem. Zatím jsem neměřila BT ani nic jiného, snažíme se teprve chvilku.. Ale psali mi kolegyně z práce, že litá nějaký střevní onemocnění, takže to břicho bude tím
a prsa budou asi před MS no
Ahoj holky tak se k vám přidávám máme doma 2 děti a chceme ještě jedno 🙈 ovu proběhla koncem minulého týdne tak uvidíme 😃
Děvčata jsem úplný nováček ve “snažení”. Asi bych to tak ani nenazývala, jen jsme si s přítelem po letech řekli, že už to necháme náhodě a nehlídáme se. HA neberu přes rok. Ovulaci si nezjišťuji nijak, myslím že to tak nějak na sobě vypozoruji, cyklus mám pravidelný, takže i podle menstruačního kalendáře se přibližně orientuji. S přítelem máme sex tak v průměru 3× do týdne. V pondělí by měla přijít ms, tak už mám doma nachystané testy, jsem hrozně nedočkavá a je to pro mě velmi náročné s nikým se o tom nebavit a celkově se na to nesoustředit. Vim, ze je vše o psychice a když si to člověk moc přeje, tak se zrovna nedaří, ale nedokážu to nějak ovládat. Snažím se se moc nepozorovat, ale poslední asi 3 dny mám takové divne pocity, je mi špatně od žaludku, s čímž nikdy nemam problémy, ani když lítají střevní chřipky, mě se to vždy vyhne. Mám takové navaly, nechce se mi zvracet ale jak kdybych se zhoupla na houpacce, taková nevolnost.
Kdy nejdříve bych si mohla udělat test?
Dekuji holky a omlouvám se za moje “zacatecnicke” neznalosti🤣 ❤️ držím všem palečky ❤️ 🍀 🍀
Holky, všem držím pěsti a přidávám se do snažení 2024
Dnes jsem si dělala první těh. test a jsem v šoku!
Nejdřív jsem ho šla vyhodit do koše, že tam nic není a u koše mi to nedalo a vybalila jsem ho a vidím slabou čárku, co myslíte?
Už to píšu asi do třetí diskuze, jak jsem v šoku
Ovulace byla 4.-5.1.
@bacova.mi @Daisyy1995 holky, myslíte, že to mohl být i konec ovulace? Po tom co proběhla… byli jsme tři dny na horách a já zapomněla testy doma. Tak jsem vynechala testování a včera po příjezdu si udelala. A bylo to ta včerejší fotka… Protože dnes ráno o malinko slabší zase.. Tzn, že ovulace mohla být na horách?