Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dekuju vsem!
hlavne za to, ze jste mi potvrdily, ze to taky vidite ![]()
@bonsaj493 ja si nejsem jista, nemerila jsem teplotu nebo tak, podle aplikace jsem mela ovulaci 6.12., posledni menstruace zacala 17.11., dneska jsem mela prvni den zpozdeni. ![]()
@Paya58 píše: Více
Ahoj, moc držím palce, ať to dobře dopadne. Určitě dej vědět, jsem napnutá
No já jsem se raději ujistila u toho svého doktora a potvrdil, že je to v pořádku. Že před tím na plánovaný styk jsme to zkusili dopředu a nic a teď že to tedy píchneme až ten den. Nicméně, když jsme tam včera přišli, opět jsme šli k tomu druhému doktorovi, ne k tomu našemu a hned ze startu mi řekl, že nám vrátí peníze, nebo si je tu můžeme uložit na příště. Partner nemá ideální spermiogram, ale to jsme věděli a věděl to i on. V pondělí mi sám řekl, že je dobré zkusit 3× IUI, že se tělo tak nějak nastartuje a když nic, tak IVF. Včera tam přijdem a on spustí tohle. Úplně mě rozložil v tu chvíli. Tak jsem se ptala, jestli to IUI teda provede, nebo co. Tak prý jo, když to teda chci, ale ať od toho nic nečekám, že to určitě nevyjde. A když, tak že můžu potratit, že bude defektní embryo a že to pak budu nést ještě hůř. No to už jsem brečela a nechápala, proč mi říká takové věci před zákrokem. Moc dobře s partnerem víme, jaká je šance při IUI, s naším doktorem jsme to probrali detailně. Nečekám od toho zázraky, ale mám lepší pocit, že se prostě něco děje. No, toho doktora už nechci nikdy vidět. Ještě nám tam povídá o partnerovo spermiogramu, jak není dobrý, doporučil protein na cvičení a že on už ho brát nemusí, že má testosteronu dost a že maj dětí dost, že už manželka řekla stačí. To prostě člověk v takové situaci úplně nechce poslouchat. No šla jsem na zákrok úplně rozložená, ubrečená a znechucená. Ale sestra je tam naprosto vynikající a dala mi pak psychickou podporu, kterou jsem teda nějak mylně očekávala od toho doktora. Tak teď budu čekat. Jsou Vánoce, období zázraků, tak třeba to vyjde
A když ne, tak jedeme dál.
@žínka_lesní velká gratulace ❤️ ❤️ ❤️ ať je vše v pořádku ❤️ krásný dáreček pod 🎄
@Týnka 44 jezisi! to je normalne na stiznost!
blbecek nejakej to byl. ![]()
@Týnka 44 Já se divím, že jsi tam vůbec ještě šla. I kdyby to byla pravda…doktor je fakt blbeček, co neumí jednat s lidmi. ![]()
K početí je i důležitá psychika, jak určitě víš a tebe tam evidentně vystresují už mezi dveřmi. Vyprdni se na ně úplně a běžte hned jinam. To bych udělala já.
Osobně jsem třeba narazila na kravku doktorku u porodu a úplně mi ho zablokovala. Vyměnila se doktorka, krásně se mi to zase rozjelo a syn byl za pár minut venku. Tak mocná umí být psychika.
A stačilo mi jenom říct, jak krásně si vedu a že je to dobré, ať vydržím. ![]()
@žínka_lesní píše: Více
Byl takový namachrovaný už v to pondělí, ale říkala jsem si, má mi jen zkontrolovat folikul, tak jsem to neřešila. No a včera zase on a byl ještě " lepší " teda… Kašlu na něj, včera mě rozhodil, ale řekla jsem si, že teď musím být hlavně v pohodě a když půjdu zase na kontrolu, tak řeknu sestře, že půjdu jen ke svému, se kterým jsme to řešili od začátku a k tomuhle panu doktorovi ať mě už nikdy nedává.
@Denise.H píše: Více
Už to bylo po odběru na IUI, měli jsme jít už na to a on to na nás takhle rozbalil. Kdyby byla moje první zkušenost s ním, tak vůbec neváhám a jdeme pryč. Ale jsme v péči jiného doktora, tenhle jen zaskakoval v pondělí na kontrolní ultrazvuk a díky cyklu jsem musela jít včera na IUI, ale nevěděla sem, že tam bude zase on. A nenapadlo mě, že si budeme ještě povídat. Jinak jsou všichni v centru úžasní. Hlavně sestry, ty jsou naprosto úžasné. Takže nechci nikde začínat znovu, jen už nechci jít nikdy k němu. Vlastně mě to mělo kopnout hned v pondělí, když mi řekl, že je dobré mít pohled i od jiného doktora, ale jestli mi to nebude vyhovovat, tak už se nemusíme vidět. Asi už to zažil.
Teda, zablokovala porod? Tihle lidé by neměli dělat ve zdravotnictví vůbec. Psychika je důležitá v jakékoliv zdravotní péči. Ještě, že ti to dobře dopadlo a že je pořád ještě víc těch empatických a profesionálních doktorů.
@Týnka 44 Početí od začátku až do konce je o hormonech a ty stresové to blokují.
Prvorodičky a prvomatky jsou na to citlivější, tak to prostě běžně chodí.
Podruhé jsem byla připravená je poslat někam, kdyby náhodou někoho napadlo být nepříjemný a mít nevhodné a hlavně úplně zbytečné poznámky. Naštěstí jsem nemusela. ![]()
Hlavně je tak moc nešetřit, oni tě totiž častokrát taky nešetří. Tohle je dobré se naučit.
@žínka_lesní moc gratuluji 😇 vidim, ze mas chlapecka dvouleteho. Myslim, ze uz jsi to tu zminovala, ale nechce se mi procitat vsechny prispevky 😀 po jak dlouhe dobe jsi dostala menstruaci pri kojeni? Moc dekuji 🌸
Snad budeme mit holky vsechny take takove stesti 🌼
@Denise.H píše: Více
To máš pravdu, děkuji
Já na tom zapracuju ![]()
@verundulinek jojo, mam:)) menstruaci jsem dostala po skoro roce a trictvrte. brala jsem Azalii, mozna to prispelo k tomu, ze to bylo tak pozde. ![]()
Tak u mě dneska červená, ale nejsem zklamaná. Jede se dál, stejně to neurychlím. ![]()
Tentokrát poprvé luteální fáze jen 8 dní, jinak mám celý život 14 dní a cyklus cca 30 dní. ![]()
Prý je to běžné v prvních MS po porodu než se to srovná. Já tedy doufám, že se to srovná. Jinak ovulační testy jsem měla ukázkové a teploty taky celkem odpovídaly.
Přeji ostatním pozitivní testy, ať už ovulační nebo těhotenské. ![]()
Dávám dotaz i sem…
Moudré ženy, jak se užívá Gynex na srovnání cyklu? Mám ho doma už dlouho. Je sice stoletý, ale pořád ještě neprošel a jsem líná dlouho hledat na netu. ![]()
Možná bych nepohrdla ani kontryhelem, ale radši to nebudu míchat dohromady.
Dokonce mám i drmek forte, taky skalní zásoba a nikdy nepoužit.
![]()
Co si myslíte? Na srovnání cyklu spíše Gynex nebo kontryhel?
Jsem 1 dc, takže si mohu rozmyslet do čeho ne/jít.