Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@verundulinek Já měřím každý den, ale v rozmezí asi hodiny a půl, různě vstávám a vstanu předtím z postele, měřím az v koupelně. Tenhle víkend a dneska už jsem neměřila, zítra očekávám ms.
@TimaLi To je hustý, že ti to odpovídá. Tohle udělat já, tak mám z toho grafu mrdrník. ![]()
Za uznatelnou odchylku v měření lze pokládat tak 30min a rozhodně by se nemělo před měřením vstávat. Každá hodina může znamenat rozdíl +-0,1 a to je u některých hodně znatelná odchylka, když jim teplota klesá/stoupá pozvolna a ne skokově. Tudíž jim to nemusí potom určit ovulaci.
Pokud vidím dobře, tak máš polovinu měření nepřesných. ![]()
Ahooj, u nás snad dobrý. V sobotu sem ji cítila hodně silně, tak uvidíme za dva týdny jak to dopadne
bazalku sem ani nezkoušela měřit, nemám šanci to udržet časově ani spánkově ![]()
@Denise.H Já vím no, ale když se to má měřit hned po probuzení, tak to jinak nejde. Mívám problémy usnout a pak různě vstávám. Není to ideální a obvykle tak hezký graf nemám, ale tentokrát to vyšlo docela hezky. Vstanu, jdu do koupelny a hned měřím. Jinak bych se asi počurala ![]()
Ja jsem taky cela nafoukla, delala jsem si dneska test a potom me syn zamestnal tak, ze jsem se na nej koukla az asi za pul hodiny… no jsem tak vypsychla, ze vidim duchy i tam, kde nejsou 😁 udelam si dalsi test za par dni a uvidim… bylo by hezky to dat priteli pod stromecek, ale obavam se, ze to by se musel stat zazrak, kdyz jeste trikrat denne kojim ![]()
@žínka_lesní Kojím 5× a jednou v noci. Ono spíše záleží na ovulaci. Otěhotnět se dá klidně po 6n z plného kojení. Ale jaká je to pravděpodobnost, to ti nikdo neřekne. ![]()
Stále kojící těhule znám osobně 2. ![]()
@Denise.H fakt? tak bud je to castejsi, nez by clovek rekl, nebo znas dve statisticky odchylky
a planujes kojit i pres tehotenstvi? ja bych rada odstavila uz brzo, ale zase na to uplne nespecham. slysela jsem, ze nekdy detem mliko prestane chutnat, kdyz zena otehotni, to by bylo pro me fajn. ![]()
@Paya58 píše: Více
Ahoj, tak jak jsi na tom? A jak se cítíš? Pořád držíš netestovat, nebo už jsi zkusila
? Já dnes byla na kontrolním ultrazvuku. Ve středu ráno mě čeká 1. IUI. U tebe čtu, že ti sestra píchla injekci den před IUI. My jsme minulý cyklus měli plánovaný sex, taky pomocí injekce, ale to mi můj doktor řekl, že mám píchnout čtvrtek večer a v sobotu ráno se snažit. Teď na kontrole tam bohužel nebyl. Ten druhý doktor mi řekl, ať si píchnu injekci ráno v ten samý den, jako IUI. Přijde mi to pozdě. Chci mu věřit, přeci jen je doktor on, ne já
ale nemůžu se zbavit divného pocitu, že to píchnu zbytečně pozdě. Ráno zavolám svému doktorovi, ale jsem z toho trochu nesvá.
@žínka_lesní Pokud to nebude fyzicky nepříjemné, tak budu kojit dál. Jenže já mám 9,5 m mládě.
Já původně ani nechtěla kojit nijak dlouho. Chtěla jsem jen ten rok. Dítě není závislák na prsu, to znám jiné, co jsou pořád ve výstřihu.
Odstav tedy u nás vypadá, že by šel hladce.
V těhotenství se mění jak chuť mléka, tak tok. Úplně ze začátku teče stejně, potom se produkce na nějaký čas omezí vlivem hormonů (tady se dost dětí odstaví samo) a zase se po určité době laktace rozběhně. Po porodu se začne tvořit kolostrum. Aspoň tak jsem to od nich slyšela i jinde četla.
@Denise.H diky za info, tak snad mi to tak vyjde, ze by se tim padem odstavil sam, to by bylo skvely. ted uz kojim jenom na uspani vecer a v poledne a v noci si jenom tak cucne, ale trvalo dlouho se dostat do tohohle bodu, byl to totalni prsomil.
preju ti, aby ti to kojeni slo dobre i po otehotneni ![]()
@žínka_lesní Uvidíme. Je to velký záhul pro tělo a je tudíž větší tlak na správnou výživu a odpočinek, aby nic nechybělo matce. Ditě si to vezme z těla matky samo z kostí, zubů. Asi to nebude úplně cesta pro všechny to kojení v těhotenství. Většina si i stežuje na přecitlivělé bradavky až bolest. ![]()
Tak ať ti to vyjde, jak plánuješ! a ![]()
@Denise.H já už přes kojení čekám dítě podruhé a kojím opravdu často, řekla bych, že je to skoro co 3 hodiny…kojila jsem skoro dva roky tandem a teď se odstavila starší a mladšího dál kojím v těhotenství…takových žen je spousta ![]()
@Anonymní píše: Více
Já si to myslela. ![]()
To musíš mít i malý rozestup mezi dětmi?
A jak to zvládáš? ![]()
@Denise.H ale jo
čekám čtvrté a všichni jsou od sebe o 2 roky. Nejstarší má 6
a je to úžasné mít takovou rodinu
jsme v tom s manželem oba moc šťastní ![]()