Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@V412 57103812
Já taky čekám na první, snažíme se od září 2023 a zatím jedno zamlklé a revize teď v říjnu. Dostala jsem nakázáno 2 měsíce neotěhotnět, takže začneme znovu v lednu. Je mi 33, cykly mám jako hodinky 28 dní, na spermiu jsme ještě nebyli, začneme to znovu řešit po svátkách.. Tak snad to už taky konečně v roce 2025 vyjde. ![]()
@TimaLi tak to mě mrzí ta revize. Vím jaké to je měla jsem 2. Jednu v 9tt a druhou ve 12tt.
Ale tak třeba se povede ještě letos a v lednu se nám budeš chlubit pozitivním testem 🤗 držím palečky ❤️
@Vladuska36 To už asi ne, já jsem už po ovulaci. 17. 12. očekávám ms, takže další ovulace bude 31.12. - 1.1. A že by se teď zadařilo, když jsme se nesnažili to by musel být zázrak, po té době, co nebylo nic a snažili jsme se. ![]()
@TimaLi tak to pak jo 🤗 ale i tak co ty víš třeba to bude překvapení. Já ovulaci ještě neřeším 6.1 mi budou vydávat tělísko a pak šup na to 😁 😁
Ahoj holky, ráda bych se přidala do skupinky
zatím jsem jen pročítala, ale nemám si o tom s kým popovídat..manžel to tak neprožívá a všechny kamarádky otěhotněly na první šťouch
doma mám holčičku, v říjnu ji byly 4 roky, která se zadařila na 3.pokus po jednom SP a jednom ZT. Manžel dlouho druhé dítě nechtěl a loni se konečně rozmyslel, takže už rok se snažíme a bohužel..v červenci potrat v 13tt po screeningu, který zjistil vážné VVV, a minulý měsíc velmi opožděná menstruace po pozitivním testu
občas už toho mám plné kecky a vysiluje mě stále dokola zažívat pocity naděje a zklamání, je to hodně demotivující
@Aerial girl ahoj úplně tě chápu a vím jaké to je. Mám za sebou 4 neúspěšně těhotenství. 2krat jsem musela na revizi. Jednou v 9tt a podruhé ve 12tt. Takže chápu že to je hodně náročné hlavně to zklamání každý měsíc.
Ahoj holky, taky se k vám ráda přidám ✨ dnes jsem 13dc, ovulační test krásně tmavne takže kdyby se o víkendu zadařilo tak bych s hodně hodně velkým štěstím mohla 24 pod stromečkem najít //
ale to je coby kdyby. Všem nám přeju vánoční zázrak a ať se co nejdříve zadaří
syn má na začátku ledna 3 roky, zadařilo se nám hned na poprvé tak sem zvědavá jaký to bude mít průběh podruhé. Já mám 32 manžel 38 takže už počítám se vším
![]()
@Vladuska36 děkuju
dost mi pomáhá vědět, že spousta žen kolem si zažívá to stejné. Snažím se tomu dát čas, ale přeci jen už je mi 38.. a navíc jsem se teda zřejmě úplně nesrovnala s revizí v tom 13tt a to už je to 5 měsíců ![]()
@Aerial girl taky mi to trvalo dlouho se s tím smířit 😔 ale neboj ono se to zlepší. Mě bude teď 36 taky si říkám že jestli chci Mimi tak teď že není na co čekat.
@Aerial girl Já už jsem z toho taková otupělá. Najít dvě čárky, tak úplně vidím, že to víc než radost bude úzkost. Což taky není dobrý, ale ať si okolí říká co chce, „prostě na to nemyslet“ se opravdu nedá.
Ahoj:)) vetsinou nikdy nekomentuju a jenom ctu, ale dosla jsem do bodu, kdy se uz o tom asi potrebuju s nekym bavit
tak se rada pridam! mame doma dvouletaka (teda skoro, za dva tydny mu budou dva:)) a na prelomu srpna/zari jsem vysadila antikoncepci… zatim nic, vim, ze je to urcite spojene s tim, ze jeste kojim, ale to uz taky na dlouho nevidim. moc to nehrotim, ale stejne s kazdou prichazejici menstruaci prozivam takovy tichy zklamani…
no, doufam, ze pro co nejvic z nas bude tahle diskuze pomyslnou prestupni stanici do skupiny s nazvem podzimnatka 2025 ![]()
@TimaLi jojo, to jsou ty skvělé univerzální rady, které opravdu nepomůžou. Když jsem minulý měsíc dostala opožděnou MS, tak už jsem brečela jak želva a byla jsem z toho špatná několik dni
to se mi fakt předtím nedělo. Nevím, jestli je to věkem, nebo se to zhoršuje s každým potratem
každopádně mám té psychické energie a odolností čím dál míň
@Vladuska36 a u tebe odešlo samo nebo to bylo také po screeningu? A jak ti to trvalo dlouho? Já byla naprosto v šoku, protože do té doby vše super, odbyla jsem si celý trimestr s blitím a všema radostma těhotenství a najednou mi doktor dává seznam, co vše je špatně.. doteď je mi z té vzpomínky šoufl
@Aerial girl já sem ani na screening nestihla jít 😔 všechno bylo skvělí byla jsem i na krvi před screeningem. Pak mi volala sestřička jestli je u mě vše v pořádku jestli mě něco neboli tak jsem ji říkala že ne. A ona ať hned ráno přijdu že volali že je něco špatně s krví. A už jsem ani k doktoroj nestihla jít. V tu noc jsem dostala bolestí a začala krvácet tak mě manžel hned odvezl do Náchoda do nemocnice a tam mi řekli že se rozjel potrat. Do rána mě nechali jestli to neodejde vše samo. Ale ráno na kontrolním ultrazvuku zjistili že ne tak jsem ještě to dopoledne šla na revizi.
Je to už 7 let zpět ale ta vzpomínka mě pořád bolí 😔