Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já bych se k vám s dovolením přidala. Ještě nejsme úplně rozhodnutí, ale stále diskutujeme, zda si neporidit třetí dítě. Mám dva kluky, 12 a 10 let a nějak se mi zastesklo po miminku. 🙂 Je mi 36 a nějak si přijdu na miminko už stará.
@Vladuska36 ano, tyhle zkušenosti strašně bolí. Už 8 let… A prý nemyslet na to! Kdo to nezažil, nepochopí…
@Pavlínka1988 přesně tak. Kdo to nezažil nepochopí. Když jsem měla po 2 potratu a další Mimi se pořád nedařilo. Tak nám všichni říkali že to je v hlavě že na to nemáme tolik myslet. Na mě už to bylo moc a neříkala jsem na to nic. V tomhle byl úžasný můj muž protože když nám tohle někdo řekl respektivě když řekli že to mám v hlavě tak jim vždy řekla že vědí prd jak mi je a co jsme prožili. Nejvíc radil jeho bratr a jeho přítelkyně samozřejmě oba bezdětný a hlavně mladý ale chytrý byly oba jak rádia.
Ahoj holky muzu se taky pridat? Jsem po revizi, takze jsem ve skupine tehulek nemohla vydrzet. Zkousela jsem skupinu holek po potratech, ale uplne komunikativni nejsou. Ja jsem doma casto sama a po extremne tezkem roce, me tyhle konverzace pomahaji.
@Pavlínka1988 píše: Více
Stará? ![]()
Já v tvém věku měla pocit, že jsem ještě v pubertě.
Já mám nejmladší teď ve 43. Ale neváhej, pak už to nemusí jít tak snadno. Alejinak. Pch. Pohoda ![]()
@Pavlínka1988 píše: Více
Jak stará? Je mi stejně jako tobě a snažíme se o první ![]()
Ještě bych nás neházela do starého železa ![]()
@Gracetheworld no dobře, také se citim na 20, ale tím, že už mám kluky dost velké, jsou to samostatné jednotky, tak úplně nevím, zda se ještě cítím na ten uzlicek, který je na mě naprosto závislý.
@Raky4 Mě to taky pomáhá, nechci to hučet do přítele a pak není s kým o tom mluvit a nevypadat jako blázen
Tady jsme aspoň tak nějak na stejné vlně. ![]()
@TimaLi moc dekuji za pochopeni. Ono ani nejde o to, ze bych se o tom nechtela bavit s pritelem, ale nechci mu ublizovat. Ja jsem za nej neskutecne rada, byl oporou pri vsech vysetrenich, daval mi stale nadeji a kdyz se pak jako zazrakem doparilo, tak mel obrovskou radost. Ztrata ho moc trapi i kdyz to na sobe nedava tolik znat, ale sebralo ho jak jsem behem tech pokusu o potrat vypadala. Takze logicky mu nechci porad brecet na rameni jak me to boli. Sla jsem na posledni kontrolu pred screeningem, meli mi brat krev na nej a vypsat tehotenskou prukazku. Planovali jsme jak to krasne vyjde, ze pujdu na screening tesne pred Vanoci a rodine dame krasny darek, takze o to byl ten potrat tezsi. A to nemluvim o tom, ze jsem se velikosti po ZT tesne vesla do chemickeho a dvakrat za sebou mi ho zkouseli vyvovat pilulkama, ale neuspesne. Ten tyden bolesti byl opravdu krusny, bala jsem se narkozy na kterou jsem stejne musela, takze za me potratove pilulky uz nikdy.
Dneska 6 dpo a to by teoreticky mohla být zase nidace.
Břicho mám od včerejška nafouklé jako koza a nevím z čeho. Ale nafouknutí neberu jako příznak, to může být z čehokoliv.
Ve čtvrtek zkusím testovat, to je toho 9 dpo, kdy mi vycházel u těhu duch.
Jsem sice napnutá na výsledek jako kšandy, ale fakt by mě dostalo, kdyby se to v prvním cyklu podařilo. Spíše se přikláním, že to nebude tak brzy. Ledaže by se porody zvyšovala plodnost, protože věk je nic moc. ![]()
Co ostatní? Nějaký update ![]()
@Denise.H my zkousime, ale ja jsem ta co koji a stale jeste nedostala menstruaci. Doufam, ze ani nedostanu. Tak ja jsem jen takovy tichy pozorovatel ![]()
To se takhle meris kazdy den? A ve stejnou hodinu? A jak se meris? Nikdy jsem si teplotu nemerila, jelikoz prvni syn se nam povedl na prvni pokus, ale ted bych mozna mohla, abych treba vypozorovala, kdy prijde ovulaci. Nicmene to nuze trvat jeste nekolik mesicu, tak nevim, zda se chci merit kazdy den nekolik mesicu bez uspechu. A hlavne zda by mi to vydrzelo ![]()
@Denise.H já stále vyhlížím ovulaci, ta mrška se někam zatoulala a posunula se 🤣. Ale mám plodný hlen a monitor stále ukazuje high, tak to bude co nevidět
. Takže praktikujeme teď snažení ob den
. Dnes se mi tedy nebude večer moc chtít, mám náročný pracovní den, ale co bych pro to neudělala 🤣 🤣.
@verundulinek Taky kojím. Zatím to akorát posunulo ovulaci o cca 3 dny. ![]()
To měření je celkem problém, pokud se ti často budí dítě v noci. Musí se hned po probuzení nevstávat, dobře spát a atd. Mám JOYTECH Vinca II s appkou, orální teploměr. Dole měřit mi moc nevyhovovalo. Za mě je ale nejlepší appka Fertilityfriend.com, ta má nejlepší predikci ovulace dle bt.
Měření je super, protože krásně poznáš svoje tělo i kdybys neměřila kvůli početí. Většinou poznám den předem, že to zítra dostanu, i když mám různě dlouhé cykly. Osobně bych začala až s první MS.
@bonsaj493 Lh testy mohou být vysoké (pozitivni) i 2 dny a potom 3.den může být ta ovulace. Jestli máte sex obden, tak to nelze netrefit. Jen si toho chlapa chudáka neužeň.
![]()
@Denise.H LH test mám pořád negativní, ale ten monitor co mám měří i nárůst estrogenu a to je právě to high, nárůst estrogenu následně spouští nárůst LH, takže to fakt už musí být každým dnem
. Mohla se posunout i fyzickou zátěží noo, byla jsem minulé pondělí na zákroku s očima a bylo to velmi náročné
.