Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Elens Tak ať se podívají na republikový průměr prvorodiček. Možná budou dost překvapeni. ![]()
@Paya58 píše: Více
Ahoj, tak to ti moc držím palce, ať je to úspěšné
A jak to proběhlo? Nechali tě potom ještě ležet? Já se chystám. Od včera beru letrozol a v pondělí jdu na kontrolu, jestli zafungoval a pak uvidím, ale předpokládám, že by to IUI mělo v příštím týdnu proběhnout. A co ti budou kontrolovat toho 19? I když se zadaří, tak ještě nebude nic vidět ne? Tak to jsi dobrá, jestli to s testem vydržíš, to já bych nedala a 10 DPO bych už to riskla
Ale vydržet je určitě lepší varianta. A ty jsi byla na IUI poprvé? A čekáš na první mimčo, nebo už máš?
@Denise.H
No ehmm, já nebudu mít břicho nikdy ploché, jsem celoživotní boubelka
a jsem líná, momentálně žiju na kávě a čokoládě. Zhubla jsem předloni 22kg, ale stálo to opravdu mnoho odříkání. Jakmile jsem se urvala z řetězu, hned to šlo nahoru. Teď mám teda méně něž před těhu, myslím že mě pomáhá kojení.
U nás sportuje, zdravě se stravuje a otužuje manžel ![]()
Sekci jsem měla 2016, letos vbac ![]()
@Anastaria.mahan
Jako jo je to úlet, ale já jsem byla vždycky úleťák ![]()
Já si vždy přála dvojčata, moje babička má dvojče… Bude jim 80, navštěvují se několikrát do měsíce, potrpí si na stejný oblečení, chodí kafíčkovat, jezdí spolu na Šlágry a do lázní,… Krásný vztah ![]()
@Žanda-Panda Jé já bych si taky moc přála dvojčata
možná by mě z toho nakonec odvezli, protože už mám jedno velmi akční dítě 😅 ale na druhou stranu bych ráda deticky tři a nevím, jestli bych to ještě stihla, kdyby byly postupně 😁
@Týnka 44 píše: Více
Ahoj, no u mě to probíhalo tak že jsem byla 11 den cyklu na kontrolním ultrazvuku kvůli folikulám a jakmile doktor zjistil že mám jednu už 20mm tak mě objednal hned na druhý den..sestřička mi ještě ten den píchla injekci na podpoření dozrání a další den v 11 h už jsme odevzdávali přítelův,,poklad"
no a za dvě hodiny poté jsem už dupala v papučkách a noční košili na sál…
bolestné to vůbec není to se nemusíš bát, trvalo to jen malou chvíli a pak mě sestřička převezla na pokoj kde jsem půl hodiny ležela a mohla odejít domů…paní doktorka mi ještě doporučila následující den styk s partnerem a od třetího dne od zavedení beru každý večer Progesteron který má pomoci případnému uhnízdění a který mám brát až do následné kontroly toho 19.12. kdy mi v 8 ráno vezmou krev a v 9 mám konzultaci s doktorkou a ta mi řekne jestli se to povedlo…a vidět nevím jestli něco půjde to Ti napíšu až pak
…no pere se to ve mě, přemýšlím nad tím každý den jestli vydržet nebo už to třeba 10-11 DPO zkusit doma otestovat ale jak jsem psala bojím se tak to asi vydržím až na tu kontrolu…jinak ano je to moje první IUI, jsme s přítelem už skoro 10 let a z toho se tak 5-6 snažíme ale bez úspěchu tak jsme si řekli že už je na čase tomu pomoct
a ano bylo by to naše první… a Ty ten letrozol bereš na co? na folikuly? s tím zkušenost nemám žádnou ale budu Ti držet palce ať to splní co má a můžeš jít na zákrok co nejdřív
můžeme si dát potom zase vědět jak nám to dopadlo nebo co je nového
tak se zatím opatruj pá ![]()
@Žanda-Panda Já teda žeru v těhotenství doslova jako to p…, ale jindy se hlídám
U obou dětí jsem musela dát 23kg dolů. Něco bylo dítě, něco voda a zbytek sádlo. Jako docela bych si přála, abych se jednou udržela, protože 83kg a 60kg na 173cm je sakra rozdíl.
Asi si budu muset zalepit pusu nebo nevím. ![]()
Takže chápu, že tohle zhubnout byla docela makačka. ![]()
Holky ja se taky pridavam do skupinky. Mam doma chlapecka, kteremu bude skoro rok a rada bych mu poridila, co nejdrive sourozence
zatim ale porad hodne kojim, takze neprisla menstruaci od porodu a tak ani nekontrolujeme ovulaci, jen cekame, jestli se na nas zas usmeje stesti. Prvni dite bylo u nas neplanovane a od te doby, co se narodil, mam pocit ze jeste nejsme komplentni rodinka, ze jeste alespon 1 dalsi clovicek nam chybi. Preji vsem uspesne snazeni v roce 2025 ![]()
@Paya58 píše: Více
Ahoj, moc děkuji za informace a uklidnění
. Já jsem měla jít taky 11 DC, jenže to vychází na neděli, tak jdu až v pondělí, tak snad něco neprošvihnem. Teda 5-6 let snažení? To máte můj velký obdiv. My se snažíme necelé 2 roky a už mi z toho regulérně hrabe. Můžu se zeptat kolik vám je? Moc ti přeji, aby to po tak dlouhé době konečně vyšlo. Byl by to krásný dárek pod stromeček ty dvě čárky ![]()
Letrozol mám na ty vajíčka, ale beru jen jeden denně, jen pro podporu. Určitě si dáme vědět, jsem zvědavá, jestli ti to konečně dobře dopadne
Držím palce a přeju pevné nervy, abys vydržela netestovat až do té kontroly ![]()
Ahoj všichni, tak se taky překlápím do další skupiny… další v řadě už od snažilek 2022…
Je mi 36 a už třetím rokem se snažíme o první dítko, tak snad 2025 bude ten pravý rok a nebudu muset putovat do snažilek 2026.
V těchto skupinách spíš čtu, doma snažení nějak nehrotíme, protože víme že šance je stejně minimální, tak nedělám OT a TT bych udělala až v případě zpoždění MS. Další, v pořadí už třetí, IVF plánujeme nějak na květen/červen.
Všem nám moc držím palce!
@Gracetheworld píše: Více
Ahoj, teda zrovna jsem teď četla tvůj příspěvek ze skupiny IUI a IVF 2024. Máš toho za sebou už dost
Věkem jsme na tom dost podobně, mě bude 36 v létě, takže toho času přeci jen už moc není. Tak ti přeju hrozně moc štěstí, aby ten rok 2025 byl konečně ten pravý a dočkala ses miminka. ![]()
@Týnka 44 Ahojky
nee neboj, myslím že nic nepropásneš, ono je to jak kdy…já jsem měla třeba před půl rokem 11 DC folikulu jen 16mm, to jsme se chtěli snažit ještě přirozeně tak mi pan doktor řekl ať to od pozítří rozjedem ale nevyšlo to tak už jsme tentokrát chtěli IUI a myslela jsem že mě zavolá když jsem tam byla ve čtvrtek až po víkendu a ono hned na druhý den
takže to byl docela fofr protože přítel pracuje na Slovensku a měl dovolenou až na pondělí a úterý ale zvládli jsme to tak snad 🙏 no ano 5-6 let a nebyla to teda žádná sranda Ti řeknu…chtěli jsme furt přirozeně a pořád si říkali až to k nám bude mít přijít tak to přijde ale ty zklamaní co přicházely každý měsíc kdy jsem si zrovna vypočítala,,plodné dny” a těšila se byly čímdál víc bolestivé…v jednu dobu mi z toho taky už skoro hrabalo…střídalo se ve mě těšení kdy jsem si nakupovala i nějaké základní věci ať toho pak nemám moc a těšila se z toho jak kdybych už byla v tom a pak zase smutek a lítost že zrovna nám to nevychází a že je to asi osud takže jsme třeba na dva roky pustili téma mimi úplně z hlavy a neřešili nic…jenže mě to pak zase nedalo a jak se přehoupla 30tka a začala mě rodina zasypávat otázkama kdy už to bude a že nás to bude jednou mrzet když nebudeme mít ani jedno dítě tak jsem se naštvala a začala řešit kliniku a spermiogram a vyšetření mě samotné aby jsme zjistili jestli to vážně bez pomoci nezvládneme a zjistili jsme že to není vyloučeno ale mohlo by to trvat několik dalších let a to už jsem já nechtěla podstupovat… mám 33 a už tak si myslím že je to za pět minut 12 vzhledem k tomu že by jsme si přáli mít jednou dvě
ale nedá se…uvidíme jaké budeme mít vyhlídky s tímto prvním pokusem a myslím že budeme nejšťastnější i kdyby jen za ten jeden malý zázrak 😍 děkuju za podporu a budu držet všechny palce co mám i já Tobě aby to dobře dopadlo a po tom 19tém se ozvu jak jsem na tom
pěkný víkend a drž se pá
Ahoj holky mohla bys se přidat? Mám doma 14 letého syna a skoro 2 letou slečnu. Za sebou má 2 císaře. Než se zdařila dcera tak jsem prodělal 2 revize a samovolné potraty. V loni srpnu jsem si nechala zavést tělísko takže ho mám rok a kousek.
No ale teď jsme se tak nějak s manželem oba shodli že by jsme ještě dítko chtěli. Takže hned na začátku ledna jde tělísko ven a hned po první ms začne snažení.
Ještě jsme si říkali že by bylo fajn stihnout otěhotnět a nastoupit na mateřskou než mi skončí rodičák na dceru 🤣 🤣 ale to spíš že nás to je tak napadlo😁 😁 počítáme s tím že to určitě nebude jednoduché. Ale vyzkouším to samé co před otěhotněním s dcerkou a uvidíme jestli to také pomůže 😁
Ahojky, taky se přidávám, já teda ovulaci očekávám každým dnem, jsem 15 DC, tak možná to ještě letos vyjde, je to druhý cyklus snažení. Ale stejně myslím, že poputujeme do roku 2025
…
@bonsaj493 brala jsem tyto vitaminy a pila jsem tento čaj. Užívala jsem to od ledna a v květnu už pak ms nedorazila 😁 😁