Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mám dotaz, jestli jste některá nezažily něco podobného. Mám 1 den vynechané MS, vždy před MS mívám hodně silné bolesti podbřišku, celkový pocit nevolnosti a vystřelující bolesti do nohou.
Tento měsíc mě jen šíleně bolela prsa už cca 2 dny po ovulaci, ale přestalo to asi 5 dní před termínem MS. Říkala jsem si, že hormony klesají a že to zase přijde. Jenže mě nic není, žádné bolesti, nevolnost, nic.
Včera než jsem šla do sprchy, tak jsem na dvorcích objevila bílé šupinky, které se daly oprášit. Měla jsem zduřelé mazové žlázky na dvorcích - vypadaly jako malé akné, bílé pupínky, po zmáčknutí z nich tekla čirá tekutina.
Test si dělat nechci, bojím se zklamání. Snažíme se už přes rok. Chtěla jsem se jen zeptat, jestli to některá z vás neměla podobně…? Přijde mi na takové projevy těhu brzo a bojím se spíš hormonální nerovnováhy.
@Scherve asi nebude nic jednoduššího, než si ten test udělat
jinak ta bolest prsou je normální, že přejde, tělo se na hormony (progesteron) adaptuje a proto to pak někdy přejde..
Holky moc vám děkuji ![]()
No ještě aby to sílilo a udrželo se ![]()
Taky Vám moc všem držím palečky a dejte hned vědět ![]()
Ahoj holky, já se jdu taky přidat 🙂. O první jsme se snažili 2 roky, teď jí jsou 3r 😊. O druhé se aktivně snažíme půl roku a stihli jsme za tu dobu jeden potrat a v prosinci biochemické. Celkově mám za sebou 5 potratů a 2 biochemické těhotenství. Je mi 24 tak tomu ještě dáváme s manželem čas letos, zároveň nás bude v brzkých měsících čekat stěhování, štěně (takové poloviční mimčo 😃) tak doufám že to letos vyjde když budu mít tolik zábavy okolo. Kdyby ne, tak jsme rozhodnutí zkusit příští rok IVF 🙂
Ahoj holky. Někam do skupiny píšu úplně poprvé, vždy jsem byla ten tichý pozorovatel..
Tak se taky přidávám. ![]()
Ale mám to trochu složitější. Jednoho syna mám, bude mu 6. V roce 2022 jsem byla mimoděložně těhotná, tak mi odebraly levý vejcovod.. (oboje s exmanželem)
Mně bude teď 28, s nynějším přítelem se snažíme 2,5 roku zatím úplně bezvýsledně.. Chodím do Gennetu na Letnou, v pátek mě čeká HyFoSy a přítele spermiogram, tak jsem na to zvědavá. Zároveň se těším z každé Vaší dobré zprávy.
![]()
@Karol798 ahoj, das pak vědět prosím, co HyFoSy? Dr mi ho také navrhla, ale zatím to odkládám, mám z toho trochu strach ![]()
@Anonymní píše: Více
Ahojky, jasně. Mně, když ho paní doktorka nabídla, tak jsem jí řekla, že tomu nechám ještě čas.. Rok jsem to nechala a teď jdu, abych měla jistotu.
Ale mám z toho celkem strach..
Ahoj, já byla na Hyfosy v listopadu. Za mě to bylo šílené, nejhorší bolest co jsem zažila, ale trvala jen chvilinku. Jakmile tam byla sonda ( třeba po dvou minutách) a začali pouštět kontrastní látku, nebolelo nic. A dobře to pročistili takže mi to stálo za to rozhodně. I když se zatím nezdařilo
. Většina ale píše že nic necítili a v pohodě.
Takže se neboj, je to spíš jen nepříjemné a opravdu to netrvá celkově déle než 10 minut.
Dej vědět jak jsi dopadla ![]()
Ahoj holky, tak jak se cítíte?
Mě od včerejška bolí prsa a jsem taková vyčerpanější, podbřišek už je lepší ale občas tam mám takovou neznámou bolest. Dnes jsem si zase dělala test a hezky už jde vidět.
Tak to je nádhera
, mám ohromnou rados. Držím palce a pomalu gratuluji.
Já budu testovat zítra. Občas mě bolí podbříšek, občas i prsa a v noci mám návaly horka. Tak uvidím zítra ![]()
@Link11 moc děkuji ![]()
Strašně ti držím palce a dej pak hned vědět ![]()
Tiše tady sleduji všechny ty duchy co tu poletují
Tak jsem si říkala, že se zeptám zkušenějších. 13. jsem byla na IUI kdy bych mohla mít objektivní test který by nebyl nějak ovlivněn injekcí kterou jsem si měla dát dva dny před IUI.
Myslím že to čekání je úplně nejhorší. Když jsme se snažili jen tak, tak jsem na to tolik nemyslela, ale teď mám pocit, že se čas jen vleče a já už chci vědět na čem jsem
![]()
@Martina613
Pokud nemas vytestovano vylucovani ovitrelle, tak ti to nikdo nepovi, je to individualni ![]()
ja jsem treba mela dr.max bily test az kolem 12-13 dne po injekci.
Nejjistejsi je testovat az ten 14.den po IUI no. Ja vim, je to opruz ![]()