Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@marinana já právě žiju poměrně zdravě, nic moc jsem měnit nemusela..a stejně..Člověk pořád přemýšlí co kdy dělal, čím to mohlo být..ale nedá se.
@marinana Také jsem si v duchu přála dvojky abych to měla za sebou.
Kámoška je má a první rok byl prý masakr a teď si hrají a jsou parťáci. Tu fertipronu můžeš brát hned. Jsou to jenom vitamíny a je v tom i ta kyselina listová. My se budeme snažit max tak půl roku aby mi bylo nejvíc čerstvých 40 při porodu - to je má meta. Já to tak prostě vnitřně cítím. Snad to vyjde tento cyklus. Zkusila jsem nově kotvičník a ovulaci jsem pociťovala dost zřetelně oproti jindy, kdy to poznám jen z ovulacnich testu.
@bobes píše:
@warita to snad ne? Já sem ráda, že začíná nová diskuze. Je většinou těžké zapadnout už do rozjeté.
Já jsem také ráda, že začala nová diskuse, protože ta o snažení po 40 je fajn, ale je mi divné přispívat, když mi 40 bude až za rok. Do té druhé diskuse po 30 zase přispívají většinou holky o kolem 30, tak proto mi je tato diskuse nejbližší.
@marinana píše:
Nevíte, jestli tu Fertipronu můžu brát ještě v „šestinedělí“ po potratu? Když čekám na první menses?
Pila jsem hned po revizi v sestinedeli.
@radka.vos Moc gratuluju a po těch letech moc přeju
to bude porod někdy v srpnu?
@ajtakrajta1 píše:
@marinana Také jsem si v duchu přála dvojky abych to měla za sebou.Kámoška je má a první rok byl prý masakr a teď si hrají a jsou parťáci. Tu fertipronu můžeš brát hned. Jsou to jenom vitamíny a je v tom i ta kyselina listová. My se budeme snažit max tak půl roku aby mi bylo nejvíc čerstvých 40 při porodu - to je má meta. Já to tak prostě vnitřně cítím. Snad to vyjde tento cyklus. Zkusila jsem nově kotvičník a ovulaci jsem pociťovala dost zřetelně oproti jindy, kdy to poznám jen z ovulacnich testu.
Přesně tak, když jsem řekla příteli, že jsou dvě, tak se začal hystericky smát, ale pak že to zvládneme, že to bude na začátku záhul, ale pak že právě budou si spolu hrát a dvojčata k sobě mají podle mě hodně blízko, tak by se snad nemusela ani moc hašteřit
ale pak se to po…, no je mi zle, jen když si vzpomenu…my ženský jsme stejně hrozně silný, když zvládneme všechno tohle a neporazí nás to!
A kdy jsi měla ovu? A jaký máš příznaky? Já teď co to mám rozhozený nic nepoznám, je mi špatně skoro furt ![]()
@andelka83 jo, já pořád myslela na to, co jsem udělala špatně, ale ono to prostě není naše chyba…ale stejně se cítím fajn, že pro sebe teď něco dělám, už na sobě cítím pozitivní dopady běhání, včera už 3,5 km, navyšuju každý den o 500m, ale já běhala před deset kilometrů než jsem potkala přítele (pak jsem zlenivěla), tak je to spíš takový rozběhávání ![]()
Jinak tohle období musí pro tebe být hrozné, týden je hrozně krátká doba, moc mě to mrzí a ještě takhle pozdě, když už si člověk říká, že už bude dobře
jak ti je? já i po dvou měsících pořád nemůžu zapomenout, ale lepší se to
@Pomka a snažíte se cíleně? sleduješ si ovulaci a tak? já jsem vždycky říkala, že to dělat nebudu, ale asi až menstruace dorazí, tak začnu ![]()
@Andy27 Já jsem právě v takové bublině - moje kamarádky děti mají, jsou mladší než já, nikoho okolo sebe kdo by se snažil a měl okolo 35 nemám
teď otěhotněla moje kolegyně, ale „opět“ je jí 26 ![]()
@marinana dekuju.
Zatim sem takova pul na pul, ze se jeste neraduju na 100%, ale po screeningu se to snad zlepsi. Uz se to blizi. ![]()
Podle posledni MS mam termin 26.8., ale ten se pry urcite podle velikosti, tak uvidime 19.2. ![]()
@marinana píše:
Přesně tak, když jsem řekla příteli, že jsou dvě, tak se začal hystericky smát, ale pak že to zvládneme, že to bude na začátku záhul, ale pak že právě budou si spolu hrát a dvojčata k sobě mají podle mě hodně blízko, tak by se snad nemusela ani moc hašteřitale pak se to po…, no je mi zle, jen když si vzpomenu…my ženský jsme stejně hrozně silný, když zvládneme všechno tohle a neporazí nás to!
A kdy jsi měla ovu? A jaký máš příznaky? Já teď co to mám rozhozený nic nepoznám, je mi špatně skoro furt
Ovulaci jsem měla minulou sobotu a píchal mě celý den pravý vaječník. Už pár dní před ovulaci mám plodný hlen a mám strašnou chuť na sex - vlastně na nic jiného nemyslím (tak jsem to měla i když jsme se nesnažili). Po ovulaci chutě náhle zmizí.
Také si dělám ovulační testy od cca 10DC, protože den ovulace se mi mění v rozmezí 3-4 dnů. Testovat budu asi v pondělí.
Počkej na tu MS a pak zkus ovulaci vychytat přesně. Můžeš také zkusit pít čaj z kontryhele, který se pije od prvniho dne MS do ovulace a hodně holkám pomohl při otěhotnětni - zvyšuje děložní sliznici. Možná po tom potratu by to bylo i žádoucí.
@marinana píše:
@Andy27 Já jsem právě v takové bublině - moje kamarádky děti mají, jsou mladší než já, nikoho okolo sebe kdo by se snažil a měl okolo 35 nemámteď otěhotněla moje kolegyně, ale „opět“ je jí 26
Pritom kdyz jsem v poradne…90 procent je tam tak kolembty tricitky
dokonce je tam pani..vypada..tak typnu nad 45 let vek
…jinak i ja mam okolo sebe tehule mladsi…ale je to i tim ze se vic pratelim s mladsimi holkami ![]()
@marinana já jak půjdu zas do práce, tak na sebe zas nebudu mít čas. Ale až skončí šestinedělí, budeme zase s přítelem chodit do sauny, tam jsme nebyli dlouho ( v létě nechodíme a v říjnu jsem otěhotněla tak jsme nechodili).
Je mi fyzicky poměrně dobře, v úterý jdu na kontrolu. Psychicky jakž takž, záleží na co si vzpomenu, brečím vždycky večer, nějak to na mě padne.
@marinana já začnu zas měřit až dostanu ms, jsem zvyklá, měřím už dlouho. Chci vědět jestli budu fungovat.
@marinana já to mám kolem sebe právě tak, že moje kamarádky a spolužačky mají malé děti. Jedna byla chvíli těhotná se mnou, porodila dva dny po mně, ve stejné nemocnici.