Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@marinana píše:
@Pomka a snažíte se cíleně? sleduješ si ovulaci a tak? já jsem vždycky říkala, že to dělat nebudu, ale asi až menstruace dorazí, tak začnu
No, cíleně… Jak se to vezme. Já ovulaci poznám
Takže se snažím sex směřovat okolo ní
Ale ne vždycky to vychází ![]()
@andelka83 píše:
@marinana já jak půjdu zas do práce, tak na sebe zas nebudu mít čas. Ale až skončí šestinedělí, budeme zase s přítelem chodit do sauny, tam jsme nebyli dlouho ( v létě nechodíme a v říjnu jsem otěhotněla tak jsme nechodili).
Je mi fyzicky poměrně dobře, v úterý jdu na kontrolu. Psychicky jakž takž, záleží na co si vzpomenu, brečím vždycky večer, nějak to na mě padne.
a co partner, podporuje tě? ten můj s tím měl problém, já pořád brečela, pak jsem se snažila být hrozně silná, ale bylo vidět, že se mnou něco je a on to nedokázal pochopit, myslel si asi, že za týden se s tím srovnám…po nějaké mojí hysterické scéně to pochopil a chodil po špičkách ![]()
@marinana jj,velmi. Před a během pobytu v nemocnici jsme brečeli oba, byl pořád se mnou, hladil mě, byl pryč jen když dělali revizi.
Teď chodí do práce, má toho hodně, nějak se s tím srovnal, ale ví, že já ještě ne. Tak když potřebuju podrží mě. I říkal že kdybych chtěla někam zajít, tak půjdeme, myslím k odborníkovi, do poradny nebo tak. Je moc chápavý. A věří že se to později povede a bude v pořádku.
@andelka83 píše:
@marinana jj,velmi. Před a během pobytu v nemocnici jsme brečeli oba, byl pořád se mnou, hladil mě, byl pryč jen když dělali revizi.
Teď chodí do práce, má toho hodně, nějak se s tím srovnal, ale ví, že já ještě ne. Tak když potřebuju podrží mě. I říkal že kdybych chtěla někam zajít, tak půjdeme, myslím k odborníkovi, do poradny nebo tak. Je moc chápavý. A věří že se to později povede a bude v pořádku.
To je úžasný, jsem moc rada, ze v takové těžké situaci je při tobě…když si představím, ze některé holky jsou na to samy… no hrozny. Jsi hrozne statecna a slzy jsou v pořádku, odplavi bolest ![]()
@marinana já si neumím představit že bych tam byla sama. Ať už na pokoji nebo potom. Hned jak jsem se probouzela z narkózy jsem ho slyšela, věděla jsem že sedí vedle mě a čeká až se proberu.
Stejně tak si neumím představit že to někdo udělá dobrovolně, nebo že musí volit v případě různých těžkých vad. My jsme neměli na výběr, nemohla jsem si ho nechat nafurt že jo.
@andelka83 jo, je to těžký, věř mi, ze to znám, byla jsem jednou v situaci, kdy jsem musela přemýšlet jestli půjdu nebo ne (beze všech prikras, partner byl blázen, se kterým se to stalo přes antikincepci, byl to blázen, kterého jsem se snažila zachranovat a věděla jsem ne ze já, ale moje malé bude mít peklo, říkal věci, ze i když odejdu, tak si ho vezme a tak.,ale asi se stalo to co mělo, sama jsem potratila
než jsem dojela na pohotovost, bylo vše pryč. partner jako tvůj co se takhle chová, je dar z nebes, mate krásný vztah, ten můj ještě spoustu věci nechápe, ale i tak se snaží a nikdy mě do ničeho nenutí, to je pro mě důležité ![]()
@marinana to je určitě důležité.
My máme krásný vztah, museli jsme toho už hodně překonat, abysme mohli spolu být. Teď věnujeme pozornost stěhování, a pak nás čeká svatba. A krátce před ní bysme mohli začít zkoušet.
Už nešpiním, je mi docela dobře, jen občas ty vlny smutku. Včera jsem nemohla usnout, pořád se mi to vracelo.
@andelka83 to smutnění je nejhorší…mě teď pomohlo se od toho nějak oprostit sportem a mám nějaký jídelníček na hubnutí (jsem za to období, kdy jsem otěhotněla a než jsem potratila nabrala 7 kg k dalším deseti, co už jsem měla od začátku vztahu navrh), takže zaměstnávám hlavu jak můžu a snažím se jít dál, ale i já jsem o víkendu příteli doma plakala…a to už jsem 3 měsíce od toho, co jsem to zjistila a měsíc a půl od potratu ![]()
@marinana ono to asi nebude hned.Ja zase špiním, takže ani tělo mi nedává zapomenout.
Já jsem za těch 19 tt přibrala 2,5 kg a ty už mám dole zase. Ale zdravá životospráva je super a vidět výsledky je pozitivní věc a ty potřebujeme. Já se teď zaměstnávám stěhováním a plány na svatbu.
Holky, nám, kterým už není těch 20
, mě by zajímalo, po jaké době byste neúspěchy začly řešit s doktorem? ![]()
@Pomka píše:
Holky, nám, kterým už není těch 20, mě by zajímalo, po jaké době byste neúspěchy začly řešit s doktorem?
ja jsem se po 14m chystala, ze se objednam na gyndu, jen co mi prijde menstruace. Jenze uz neprisla (36 v te dobe). Ted se snazime pouze asi 5. mesic, tak si rikam, ze jeste par mesicu tomu dam cas. Pak se uvidi.
@warita Já si říkám, jestli i v tomhle věku čekat ten rok… Když to vezmu na cykly, ne na kalendářní měsíce, tak my 5. cyklus a zatím nic…
@warita píše:zkus nosifol tu zensky dost vychvalujou..
ja jsem se po 14m chystala, ze se objednam na gyndu, jen co mi prijde menstruace. Jenze uz neprisla (36 v te dobe). Ted se snazime pouze asi 5. mesic, tak si rikam, ze jeste par mesicu tomu dam cas. Pak se uvidi.
@Pomka no říká se že půl roku.
Já nevím, my se na to už asi vykasleme když to do konce roku nepůjde. Já jsem i v těch 34 otěhotněla na první pokus, tak kdyby to teď nešlo nebo byl zas nějaký problém, tak bych to brala tak, že už to nemá být.
@Pomka píše:
@warita Já si říkám, jestli i v tomhle věku čekat ten rok… Když to vezmu na cykly, ne na kalendářní měsíce, tak my 5. cyklus a zatím nic…
no u nas uz bylo jedno zamlkle, to bylo minuly cyklus ![]()
I pred moji prvorozenou jsem mela 2 zamlkle tehotenstvi, ale o tech bych ani nevedela, kdybych si neudelala test, protoze v den, kdy mi to melo prijit, tak jsem to dostala a odeslo to.
Tohle zamkle bylo jine, zpozdeni 9 dnu, na ultrazvuku nic, test perzistetne pozitivni, ale lehce slabnouci a pak 9. den jsem zacala krvacet. Tento mesic se citim cely cas tak nejak jinak, podbrisek poboliva, citim se mistama dost divne, ale test zatim shehove bily, takze moc sanci tomu nedavam.
Hele, mam kolegyni, ta neda dopustit na cviceni podle Mojzisove. Ona to cvicila a ve 45 otehotnela podruhe. To jsem koukala jako puk! Rikam si, ze to asi zkusim, cviceni nic nestoji, zkazit se tim nic neda a za zkousku to stoji. Na youtube se daji najit na to tema videa.