Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj holky, me zase ceka prsti tyden schuzka k ivf a pak dej se vule bozi
i kdyz mam teda peknej strach, neumim si vubec predstavit tu injekci do bricha
holky moje nejvetsi obavy se dostavily,dneska jsem zacala spinit sice malinko ale to se urcite rozjede.kdyz jsem to rano zjistila zacala jsem brecet asi 20min nez jsem se uklidnila jeste me to boli ze to zas nevyslo,kaci citim vse co ti,co kdyz mimi nebude nedokazu si zivot predstavit
Hani cítim s tebou,vím jak ti je taky to ted prožívám. Jsem 28dc a test opet snehobíly,takže je to jasně,ale ja navíc musím čekat jestě tak 10dní než se urácí mrcha přijít. Takže bud ráda že ti dorazila a mužes se vrhnout hned na dalsi IUI.
PPajo ja mám taky strach,sice jdu jen na IUI ale taky budu pícat injekce a navíc je to docela drahy,takže až se to nepovede tak budu hootová ještě víc…
Holky nějak už nevím co dělat,vidím vše černě a nejraději bych byla zavřená doma a budela.
Kaci moc držím palecky na IUI… ![]()
eedi utros furt beres? ja nevim zda ho mam vysadit,vcera jsem si vecer vzala utros dva protoze jsem odpo zapomela a dneska zase opet nic semtam jen flicek ale test dneska negativni tak jsem premyslela zda mi tu mrchu neblokuje utros.
eedi píše:
Holky já vím že může být brzo,ale už tomu nevěřím,mám strasnou depku,že to mimi mít fakt nikdy nebudu.
Hani a co ty už dorazila mrcha?
Capelucio už jsi zdravá? Á co jinak co je noveho?
Eedi: hele, nedepkuj, to je to nejhroší, co můžeš svému tělu udělat. Takže, až vyleze sluníčko, koukej vyrazit na procházku do parku, poslouchej jak zpívaj ptáci nebo já nevím, najdi si něco jiného, co tě rozveselí. Ale depkováním nepomůžeš ani sobě, ani hnízdění. Hele, mě pomohla jedna věta, kterou jsem tu četla a to, že sem chodí spousta smažek (snažilek) a za tu dobu, co e-mimino existuje jich 99,9 % vždy otěhotnělo a nakonec má mimča. No, a pak tu jsou holčiny, co zažádali o adopci a některé z toho nakonec přirozeně otěhotněli, ale jiné mají doma své miminko touto cestou.
U mě nového nic, bojuju se zbytkem nachlazení, ale vypadá to, že už to odchází. Jinak v pátek jdu na kontrolu a uvidíme. Písnu pak. ![]()
Papaja: hele, ty injekce nejsou zas tak hrozný, zvykneš si. Já si pořád říkám, že porod bude horší. Ty injekce jsou jen nepříjemný, ale to je depilace taky. ![]()
Hani a ostatní, co špiníte - utíkejte na test krve a pak, pokud bude negativní, tak vysaďte prášky. A povině si řekněte, tělo nebylo připravané, ale příště to vyjde. Tak - a všechny myslet pozitivně!!!!
Tak už jsem doma a mám další IUI za sebou
Dneska jsem měla na každém vaječníku 2 dominantní folikuly a pár měnších. Jsem zvědavá, jak to bude vypadat v pátek
Sliznici jsem sice měla jen 7 mm, ale dr. řekl, že to není tak hrozné, že u toho clostíku to tak bývá a pak tomu pomůže utroš ![]()
Kači: a ty máš 2 IUI hned za sebou? O tom jsem zatím nikdy neslyšela…
jj, mám. Můj dr. to tak doporučuje, ale samozřejmě kdybych nechtěla, tak by jsme to tak neudělali. Tím pádem těch 6 pokusů na které má nárok na rok vyčerpáme během 3 měsíců. Pro mě to je ale lepší než chodit půl roku bezúspěšně na IUI. Takhle už jenom příští cyklus a pak začnem řešit IVF ![]()
Kaci: to je dobrý nápad. Budu si to pamatovat, kdybych někdy na IUI chtěla vyrazit. Ještě dotaz, dělá ti kontrolu ultrazvukem před tím?
Samozřejmě. Byla jsem v pondělí ráno na utz a folíky byly, ale byly ještě malé, tak dneska ráno jsem dostala pregnyl, manžel odevzdal vzorek, já tam přišla znovu na 10 hod. a hned se udělalo IUI a pak ještě udělal ultrazvuk aby viděl jak to povyrostlo od pondělí. V pátek po IUI mi zase udělá utz ![]()
Kači: tak to je dobře, máš svědomitého doktora. Mě utz nedělali a při nativu, kdy mi ho pak dělali, jsem zjistila, že ovuluju dřív, než se v CARu myslelo. Proto si myslím, že veškeré IUI byly na dvě věcï… ![]()
Capelucita píše:
Kači: tak to je dobře, máš svědomitého doktora. Mě utz nedělali a při nativu, kdy mi ho pak dělali, jsem zjistila, že ovuluju dřív, než se v CARu myslelo. Proto si myslím, že veškeré IUI byly na dvě věcï…
Tak to zírám
Nechápu jak ti mohli udělat IUI bez ultrazvuku. To jak sama říkáš, to to IUI může být taky na dvě věci… ![]()
kaci me taky doktorka dela ultrazvuk jen 12dc folikul byl 18mm a pak uz ne .pak pychnu pregnyl za dva dny ivi ale ultrazvuk uz ne.
Tak hani, alespoň, že ti dělá ten 12 Dc a vidí, že folik tam je a dost velký, proto ti dají pregnyl… Ale neumím si představit, že by mi vůbec nedělalai ultrazvuk a šla bych rovnou na IUI. Jak potom ví, kdy ho udělat? ![]()
Ale jsem ráda, že mi dělá ultrazvuk i v den IUI, alespoň vím, jak na tom jsem
Takže tento týden mi ho dělal v pondělí, dneska a bude i v pátek ![]()