Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
eedi tak jak je ? co injekce uz pichas? ja jsem volala do caru a objednala mne az 20brezna,protoze jsem chtela jit k jedne doktorce ona je suprova,ted premyslim zda se objednam k jine protoze by se to zase posunulo,tak ted nevim co a jak ale zase si rikam po 2 mesicich pauzi by telo treba lip leagovalo na injekce co myslis?
slunečnice: Tak předně, jak píše Hanka, HSG je diagnostická nikoli léčebná metoda. Takže v tomto směru si moc šance nedělej. Sice se dají najít i informace, že několik cyklů po „profuku“ vejcovodů je šance na otěhotnění o něco vyšší, ale já jsem celkem skeptická. A HSG má ještě jednu velkou nevýhodu, dělá se pod rentgenem a nechat si ozářit vaječníky, když se snažíš otěhotnět, mi teda nepřipadá úplně košer. To už je lepší HyCoSy nebo laparka.
idealni v takovem pripade je Google;) daleko lepsi, nez my tady..jde o Hysterosalpingografii..alias vysetreni pruchodnosti vejcovodu..nejde mi zkopirovat link,tak si to zadej a vyleze ti bambilion videi
hanka1120 píše:
holky co je to HYCOSY? NIKDY JSEM O TOM NESLYSELA
No, zafungovat to může jen těm, co mají jen mírný problém na vejcovodech (tj. průchozí, jen lehce „zanesené“) a jinak jsou zdraví. Což je poměrně malá část neplodných, kteří by zřejmě nakonec otěhotněli i bez toho…
Ale jinak já jsem z HyCoSy (coby diagnostiky) taky nadšená, myslím, že je úžasné, že něco takového existuje, protože je to opravdu neinvazivní, krátká procedura, po které se jde hned domů, nehrozí alergie na kontrastní látku (dělá se fyziologickým roztokem) a nemusí se kvůli tomu rýpat v břichu jako při laparce.
Ahoj holky,
Hani tak já už píchám 4.den,teda já ne,přitel se nabídl,že mi to bude píchat,takže jsem radši přeci jen to je příjemnějsí,nevím zda bych dokázala vrazit tam tu jehlu
Já jsem byla dneska v CAR na kontrole a jsem hotová zmých výsledku,vše je špatně… mám vysoké AMH /10/ má být 1 až 5 což mi diagnostikuje PCO/polycystická ovaria/ takže u mě je vysoká pravděpodobnost hyperstimulačního syndromu a celkově prý je těžké přimet folikuli k růstu,protože mi mohou dávat pouze nízké dávky hormonů…ach jooo
Jinak Hani myslím,že by jsi s měla objednat k jinému doktorovi,já bych 2cykly nečekala,prý je to lepší za sebou protože je prý tělo jakoby nabuzený,tak uvidíš…
Holky a co nového?
Kačí jak se cítíš?
eedi, tak to mě mrzí, ale co ty víš, třeba na injekce zareaguješ dobře ![]()
Já se cítím bohužel úplně normálně a očekávám, že příští víkend dorazí ms
Pak už jen jeden cyklus s IUI a pak IVF, tak tajně jsem doufala, že se tomu vyhnu
ale co bysme pro miminko neudělaly, že?
Kačí já taky tajně,ale hodně čekala,že se tomu vyhnu…tak třeba se nám ještě poštěstííí. Jinak ja pri tom PCO budu asi uvažovat víc o IVM než o IVF,protože ta stimulka je pro mě nebezpečná…Uvidím co mi řeknou v CAR přístě se na to chci zeptat.
Docela mě to zaujalo,protože bych nemusela stimulovat,ale je to nové,tak nevím?
eedi tak to je mi lito drzim ti palecky at ti to dobre dopadne a nejaky ten folik tam je.jinak u mne nic novyho merim teplotku jestli me telo se neumodrilo a uvuulka nahodou nedojde.dneska jsem 10dc tak mam jeste chvili cas.
eedi, chtela sem se te zeptata, jestli uz predtim jsi mela podezreni na polycysticke vajecniky? nebo to zjistili doktori teprve ted pri stimulaci injekcema? prijde mi to divny, ze na to totiz neprisli drive ![]()
PPajo,Já jsem právě nic netušila a byla jsm z toho vyplesklá,když mi to včera dr.rekla. Mám skvělýho obvodního dr. a právě včera jsem přemýslela o tom jakto že to nezjistil dřív. V CAR mi to zjistili podle t hodnoty AMH a že prý se polycystické vajecníky poznají i podle toho,že mám dlouhé cykly a anovulaci. Tak nevím V utery jdu zase na UTZ tak se na to musím ještě přeptat…