Snažení 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1566
11.3.12 19:18

ŠIŠKO v poho :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
11.3.12 19:20

normospermie - přítomnost přiměřeného počtu dobře pohyblivých a morfologicky utvářených spermií v ejakulátu
:kytka:

eedi píše:
Holky,takže normospermie je 100proc? Já myslela,že to jsou hranicní hodnoty…sice dobré ale ne super :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
11.3.12 19:36

Holky děkujiiiiii jste super…tak hlavně at nám ty znalosti přinesou ovoce v podobě mimiskůůůůů :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
12.3.12 08:20

Šiška: S tou invazivitou to cítím úplně stejně. Když můj gyndař prohlásil, že jako první krok před jakoukoli léčbou si má mužík zajít na SPG a já na laparoskopické vyšetření průchodnosti, tak jsem na něj vyvalila bulvy, jestli to myslí vážně, že jako operace?? Drze mi do očí tvrdil, že jsou sice i jiné metody, ale že jsou zastaralé a bolestivé, takže se téměř nepoužívají. A dodal, že operuje v Gyncentru a že tam ty laparky dělají a že mě může operovat přímo on, ale že mu za to dám 5000,– podle platného ceníku jeho soukromé ordinace (položka se vtipně jmenuje „organizace operace“). Vypadla jsem odtamtud jak Alenka v říši divů a v tu chvíli se rozhodla, že s tímto pánem už svou neplodnost řešit nechci (a pravděpodobně už ani nic jiného) a objednala nás s mužem do CAR. Tam se téma laparky přetřásalo ještě jednou, ale ani ne tak kvůli průchodnosti (na kterou doporučili HyCoSy) jako spíš kvůli drilingu na mé „asi PCO“. To jsem ovšem kategoricky odmítla a od té doby už mi ho nikdo nenutil a začali jsme to řešit jinak, v souladu s mým přáním postupovat co nejméně invazivně (jen pro zajímavost, když jsme se se Šulcem bavili od míře invazivnosti různých procedur, tak laparku dal asi na stejnou úroveň jako IVF). Pravda ale je, že někomu to prostě nevadí a chce jít hned tvrdě na věc, operace jsou pro něj malá věc nebo prostě nemá názor a nechá si celý postup doporučit lékařem. Pro mě vždycky platilo, že radši si to podělám sama z vlastní vůle než abych to pak vyčítala doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
12.3.12 09:26

no ja laparku a ivf kladu pro sebe tez na roven,respektive laparku povazuju za daleko mene invazivni popravde..jinak ja mam stesti na konzervativni lekare, i mi dva gynekologove i ted Cekal jsou nastesti pro konzervativnejsi metody - neodstranuji vejcovod „pouze“ pro to, ze to zvysuje sance na ivf atd., neposilaji me okamzite do motola,kdyz zjisti cystu jak barak - pockaji az jestli se nahodou, cirym zazrakem nebude vyvijet to tehotenstvi v poradku a oni ho nebudou moct zkouset zachranit..atd.ale holt maji zase sve jine musky, ktere si musim vychytavat;)jasny ale je, ze zadna z nas nejsme takhle „chytra“ moc dlouho dopredu..spis to povedomi o techhle vecech nabirame za behu a nekdy spis zpetne bohuzel a taky je fakt, ze pro kazdou (z podstaty jeji diagnozy i z jeji povahy)je invazivni neco jineho. Ja mela jedno veliky NE k horm.stimulaci(po tom, co mi to bylo detailne popsano Cekalem se to ne jeste podtrhlo a posadily se za nej tri vykricniky)..ale protoze je pravda, ze bych si jednou vycitala, ze jsem to alespon jednou nezkusila a tim zabranila sobe i svymu milovanymu muzi mit biodeti, tak jsem si relkla ok, dejte mi par mesicu, hodim se do cajku tou cinou, protoze doktori jen koukaj na „asi“ zanet, ale jelikoz nevi co s nim, tak by to riskli i pres to(jakekoli poceti je velmi ztizene, pokud je ´kdekoli pobliz zanet..leukocyty proste tehotneni nepreji), a pak jsem si jeste zasla k Mudr. Maslovy na schuzku, abych si s ni o tom pokecala a lip se smirila s ivf(protoze podstupovat to s takovym odporem, jaky to ve mne vyvolavalo(á?) by byl holy nesmysl..2hodiny jsme si povidaly o tom, ceho presne se na tom ivf bojim..a vedela jsem presne, proc jdu za ni, je to profik, co vi a otevrene rika, jak jsou ty hormony skodlivy..a tahle bezva baba mi rika:pri vasi anamneze se tomu nevyhnete, zkuste to jednou, pro svuj klid..a to mi hodne pomohlo, ze rekla, ze i ona by to jednou zkusila. Taky mi rekla, at se zkusim vyprdnout na to intenzivni cviceni, ze se prece nechystam k boji, ale k materstvi a to je o pasivite a ne aktivite..a dalsich spoustu „legraci“..mno, takze ted uz treba mam od kamosky pero na pichani injekci..co kdybych ho nahodou potrebovala;))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
12.3.12 12:43

Ten Tvůj odpor k IVF chápu. Já jsem se úplně stejným způsobem zabejčila proti tomu dilingu (zejména poté, co jsem si našla na webu obrázky a spoustu informací o tomto zákroku). Nechat si udělat z vaječníků dobrovolně ementál mi doteď přijde šílený a nepřebila to ani vidina jisté možnosti spontánního otěhotnění. Notabene když mechanismus spuštění ovulace po drilingu je neznámý a tudíž nejistý. Možná je to na mě až příliš iracionální úvaha, ale mám dojem, že tělo a mysl se nějak instinktivně brání všemu, co jej může poškodit. Kámoška kdysi měla strašný vnitřní odpor k HA, nechtěla to brát, ale okolí ji ukecalo a do dvou měsíců dostala embolii, málem umřela a vylízávala se z toho skoro rok. Pak jí dodatečně zjistili Leidena… Tak si říkám, že když se tělo tak hrozně moc něčemu vzpírá, tak možná ví proč a není ideální lámat to přes koleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
12.3.12 13:06

no presne, a pak je samozrejme jeste pohled, ze pokud se tam moc neceho bojis, tak si to tim privolas..takze je asi dobry mit pro strach udelano, celkove :cert: jak pisu..pero uz mam zamluvene;)

Příspěvek upraven 12.03.12 v 16:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2797
12.3.12 16:13

ahoj holky, chci se na neco zeptat, zas zacinam spinit, ač sem mela 7 denni zpozdeni :,( tento mesic mame jit na iui.jenze - me ten den vychazi na vikend, tak se asi pokusi pristi patek a pak se pry mame snazit sami. myslite si teda ze muzem zkusit ten 12. den iui a pak ten 22. den pichnout zastavovaci injekci (mam mit dlouhy protokol) a kdyz ms neprijde sem tehu (coz je jasny ze ne) a nebo pak hned stimulovat od prvniho dne mrchy červeny na ivf?
nechce se mi moc cekat ted na inseminaci (ktera se dela jen kvuli kontrolnimu spermiogramu pred ivf) a pak cekat na ms, ktera urcite prijde a pak az zase v dalsim cyklu 22. den pichat injekci. :roll: diky za rady :palec: bylo by super, kdyby slo vse zvladnout takhle pri jednom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
13.3.12 08:03

Ahoj holky. Jen bych chtěla dodat, že PICSI není automaticky lepší ve všech případech. Jinak my bychom taky rádi zkoušeli přirozenou cestou, nebo PICSI, ale při našem SPG a minimu vajíček… Všechno, co podnikáme, musíme podnikat s ohledem na naši situaci. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
13.3.12 08:09

Ahojky,
Ppajo já bych o takhle nekombinovala,prostě bych si nechala udělat jen kontolní spermio bez IUI/kort,když tomu vůbec nevřís/ Je to podle mě zbyteční,radsi bych se soustředila na připavu na stimulku a byla v klidu…tot můj pohled
Capelu a jak se mimiskové vyvíjí - kdy jdes na ET?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
13.3.12 08:21

eedi: dneska. Včera jsem byla na srovnání kostrče a mobilizaci, ale nevím nevím, dneska mě bolí celý člověk. Do toho ten děsný utrogestan, který špatně snáším… beru si ode dneška neschopenku, ale ta připitomělost mě teda deprimuje :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
13.3.12 09:23

Tak mooooc držím pěstičky at to vyjde. Tak utrouš záváděj,lépe se snaší…
Mobilizaci taky planuji je to pry fakt přínosny - a dělali ti to konecníkem nebo jen pohmatem. Mě fyzioterapeutka řekla,že se na mě podívá a pak se rozhodne jak to uděla. Capelu a jakto,že jsi měla jen 2 vajucha,to byl nativ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
13.3.12 09:27

Eedi: ne, stimulovala jsem jako blázen (opravdu koňské dávky), ale s mým AHM = 0, jsem přírodě / vesmíru / Pánu Bohu nebo komukoli vděčná za ty 2 kulihrášky.

Asi jsem přecitlivělá, ale reaguju silně i na zavádění. Včera jsem málem usnula na poradě. A to se tam živě diskutovalo. :lol: K tomu jsem hyperaktivní a tak mi to rozhazuje i svalový korzet a bolí mě záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
13.3.12 11:54

capelucito moc držím palečky ať se tě bobišci drží zuby nenhty a nepustí se dřív jak za 9 měsíců :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
13.3.12 14:34

capelicku, taky na Tebe myslim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie