Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, děkuju. ![]()
Oprava: nejsem hyperaktivní, ale hypermobilní a po utrouši jsem byla i hyperdebilní. Utrouš poletí do koše, resp. vrátila jsem ho sestřičkám v ISCARu a donesla jsem si domů Crione /či ako sa to vola/ a budu gelovat jen na noc. Myslím, že psychický útlum, bolesti zad apod. nepřidají na pohodě, takže věřím, že se bobískové uhnízdí i tak.
Ahoj Sisko, zvažuju objednat se k Dr.Máslové, mám zřejmě podobný postoj k IVF jako Ty a nějak se nemůžu rozhoupat k dalšímu pokusu. Pomohla Ti hodně? Jsem z Olomouce, tak je to docela cesta:-)
Mafinna píše:
Ahoj Sisko, zvažuju objednat se k Dr.Máslové, mám zřejmě podobný postoj k IVF jako Ty a nějak se nemůžu rozhoupat k dalšímu pokusu. Pomohla Ti hodně? Jsem z Olomouce, tak je to docela cesta:-)
Sisko chápu, někdy i ujištění, že něco děláš dobře - navíc od odborníka, kterví o problému hodně a věříš mu, je k nezaplacení
díky moc za názor
Ahoj holky,tak jak se máte?
Motylku - jak je,nějaké příznaky?
Holky co si myslíte o IVM? Láká mě to z duvodu,že se před tím nestimuluje nebo jen minimálně…vzhledem k mému vysokému AMH… ![]()
eedi: Na příznaky je brzo (a stejně bych asi nevěřila, že nejsou z Utrouše), takže nemám, neřeším, nechám se překvapit.
Co u Tebe?
Já vím,taky to moc neřeším,hlavně si to říkám,že to nebudu řešit,ale pak stejně mi hlodá
No u mě je taky brzo a hlavně,já tomu šance nedávám.....Ja moje dvě těhu poznala pouze podle prsou,asi tak od 27dc vžy začínaly nskutečně bolet a natýkat do obřích rozměrů ![]()
A chodís do prace nebo jsi doma?
eedi: No vidíš, tak už to máš vyzkoušené a víš, co můžeš čekat. To já naprosto netuším, ke // jsem se ještě nikdy nedopracovala. Docela ráda bych už jednou viděla, jak to vypadá. Asi při příštím IVF počůrám test po Ovitrellu, abych si to užila.
A vydrž, doktoři obecně tvrdí, že pokud žena dokáže otěhotnět, tak i když pak třeba potratí, je to z hlediska prognózy vždycky lepší zpráva, než když neotěhotní vůbec. Takže Tvé šance jsou hodně velké. ![]()
Jinak, já chodím do práce. Doma bych zešílela. Ale nemám fyzicky náročnou práci. Psychicky sice jo, což taky není ideální, ale poslední dobou jsem se zvládla hodit docela do pohody a neřeším každou kravinu, která by mě dřív vytočila. Holt jsem tváří v tvář IVF přirozeným vývojem lehce přehodnotila hodnotový žebříček. Pro mě je důležité zaměstnat hlavu, abych nemyslela pořád jen na množení. I tak mě to zaměstnává mnohem víc, než bych si přála. ![]()
Motylku děkuji,
to je dobře že můžeš chodit do práce,to ja bohužel nebudu moct,mám náročnou práci hlavně psychicky,ale i fyzicky
také se snažím,aby mě to množení tak nepohlcovalo,ale často mi to nejde. Ted mám ale to lepší období,asi je to tím,že tomu prostě nevěřím. Sice jsem 2× otěhu,ale vždy za pomoci clostíku,poprvé to bylo od začátku jasny,že sice těhu jsem,ale je to neposperujíci,za 14dní jsem potratila doma ve vaně,trvalo to si hodinu,ale to byla ta lepší varianta v teto patálii,byla jsem vyjukaná a nic nechápala,v té době jsem se seznámila s emiminem a hltala info. Po duhé těhu opět napoprvé,ale to už vypadalo dobře,vše v pohodě,kozy jak vozy
hcg rostlo…užila jsem si to 15dní/nejkrásnějsích 15dní/a pak jsem čekala zda nepotratím zase sama,ale za 14dní mě přemluvila sestříčka od dr.at jdu už na revizi at jsem čista a tak jsem šla
Nejhorší byl měsí po té,rvalo mě to nakusy..... A ted ne a ne ani otěhu
Už jsem s IVF smířená,ale bojím bojím. Takže zavěrem vlasně nevím co je lepší,jestli otěhu a potratit a nebo prostě neotěhu… ![]()
Ale každopádně ti moooc držím pěstičkyyyyy
a sobě taky
/musím trochu věřit/
ahoj holky, já teď zobu clostik a příští týden na kontrolu a pokud budou folíky, tak bude naše poslední IUI a pak už asi jdem do IVF
Chtěla bych to teď s doktorem i trochu víc probrat, tak snad na mně bude mít chvilku
Anebo to budem probírat během těch 10-15 min. co tam ležím s roztaženýma nohama ![]()
Ahoj Kačí,ja když jsem byla ted na posledním IUI tak jsem to taky s dr.chtěla probrat,ale on se mě jen zeptal co přístě a ja že už IVF,tak řekla,že to je správné rozhodnuti a připravil zadost na pojistovnu s tím že kdyb přisla mrcha at zavolám a oni ji odeslo,protože stejně před IVF budes mit pauzu*prave kvůli pojistovně/ jeden cyklus a hlavně te musí 22-25dc zkontrolovat před stimulkou a to je pravě ten den kdy se budeme na vsem domlouvat/formy IVF a protokol atd…/
Tak at foliky rostou… ![]()
eedi: To se asi nedá říct, co je lepší. Obojí je hrozné. Ale vím, že doktoři jsou raději, když vidí, že se to alespoň na chvíli uchytilo. Pak řeknou, že když se to podařilo jednou, podaří se to podruhé, potřetí… Je dobře, že sis zažádala už o IVF. Sice věřím, že ho nebudeš vůbec potřebovat, ale je fajn vidět trochu za roh, pak odpadá dlouhé čekání, kdy se neděje nic, jen se čeká na formality. A neměj strachy, není to vůbec tak hrozné. Za sebe můžu říct, že jsem IVF čekala o dost horší, vlastně mi skoro nic nebylo až na nějaké tlaky v břichu (pochopitelné, když se tam ke konci mačkalo 24 velkých folíků
). Ale stejně bych tyhle úvahy nechala na později, teď se soustřeď na své zavedené embryo, mluv s ním, hlaď ho a drž mu palce.
Jen jsem měla potřebu Tě ujistit, že to IVF není nic tak strašného, aby ses nenervovala dopředu. Člověk zažije u doktora mnohem horší věci. ![]()
eedi: Už mi hrabe… mám tam error… bylas na IUI, takže embryo nebylo zavedené. Spermoni byli zavedení, embryo vzniklo samo. ![]()
Ahojky,
motýlku děkujiiiiii za povzbuzení,musím říct,že den ode dne jsem s IVF smířenější a pomalu se na něj začínám i těšit…je to tím jak jsem tady ode všech načerpala informace a mám myslím ve všem jasno…
Takzě TY si ted užívej a hlad břísko a hyckej si embrousky ![]()
Ahoj holky,jak s máte? co je u vás nového?
Hani v jake jsi fázi?
U mě nic jsem v čekací době,testit budu 23.3. v sobotu......
Tak ![]()