Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@katorinka A do CAR už někam chodíte? Pokud ne, vřele doporučuju se někam objednat. Pořádně vás tam vyšetří a uvidíte. Třeba by vám mohlo pomoct IUI.
@Anonymní píše: Více
Ano, otehotnela sem posledni mesic pred IVF ![]()
Meli jsme mezitim jeste svatbu, takze se to protahlo to cekani na ivf o neco dele. Nechtela jsem byt tehotna na svatbe ![]()
IUI nsme podstoupili vsech 6 pokusu a jen 1× se to chytlo, ale skoncilo biochemickym tehu.
Ze zacatku vam vezmou krev, moc atd. Pak si vas objednaji na konzultaci vysledku a dalsich postupu. A pred IUI sem mylsim byla jednou na kontrole (pokud vse bylo ok) a pak den zakroku ![]()
@katorinka zatím jsem to nedostala, ale jsem 33.den cyklu..někdy dostanu měsíčky 32.den,někdy 33.den a někdy 34.den. Teď odpoledne jsem si dělala i těhotenský test a bílo. Vím, že se má testovat z ranní moči, ale byla jsem netrpělivá. Myslíte že můžu být těhotná, i když byl test bílý? na měření bazální teploty jsem tenhle měsíc kašlala kvůli dovoleným, dnes jsem měla 36,92, což patří sice k mým vyšším teplotám, ale přes 37 to není no..což by asi v těhotesntví být mělo?
Už si jen řikám, ať ta mrcha přijde každou chvíli, abych to mohla uzavřít a začít zase od znovu a neztrácet čekáním čas :/
Tak to nevím zda by bylo bilo v těhotenství a v bazalce se taky nevyznám, to by věděl můj přítel tohle všechno
ale vygooglila sem si to a píšou ze kolem 36,7 - 36,9 je na počátku těhotenství tak není možné ze bys byla opravdu v tom? Moc bych vám to prala, i sobě ![]()
@katorinka bylo by skvělé, kdyby se to po takové době konečně povedlo. Ale spíš to všechno nahravá na to, že to dostanu. I když nepočítám s tím, že by se to povedlo, furt v koutku duše doufám..je to hrozný. Ať už to dostanu nebo ať se něco ukáže jasně (př. test). Tahle nejistota je nejhorší :/
Každopádně by to podle mě byla velká náhoda, tento měsíc jsme měli sex nejmíňkrát, co jsme zatím každý měsíc měli vzhledem k nemoci manžela.
Aspoň mas muže který na sebe kapku dbá
a nejde přes mrtvoly… ten můj by dala nejradši výpověď snad v praci a snažil by se od rána do večera dokud by to nevyslo, horečka angina nic ho nezastavilo, nedokáže pochopit ze to nepůjde když se bude tak tlačit na pilu
Dostala jsem to. Takže zatím stále nic 😐
Taky by mě zajímalo jak to u zakladatelky a všech co měli clostylbegit braly dopadlo, už jste si dělaly test? Nebo nějaký příznaky? U nás když to nevyjde tak do nej příští měsíc taky půjdeme ale mam strach z těch vicercat
![]()
Tento měsíc také nic. Příští měsíc mám poslední měsíc, co clostylbegyt budu užívat. Takže za mě zatím nepomohl.
Cauky obnovuju diskuze, pomohl vám clostylbegit? Někomu komukoli nebo zakladatelce? Beru ho už 5.mesic a nic a někde jsem četla ze takhle dlouho by se ani brát neměl ale doktorka říkala ze ano
všeobecne panuje že by se clostil neměl brát víc než 6× za život. Sleduje tě aspoň doktorka jak reaguješ? Dává ti ovitrelle? A v neposlední řadě, než jsi začala brát clostík, poslala tvého partnera na spermiogram?
Clostilbegyt pomohl spoustě žen, zejména těm které spontánně neovulují. Bohužel doktořu v dnešní době to často předepisují i ženám, které normálně ovulují, ze svého lajckého pohledu netuším, co tím sledují, ale děje se to. Jak dlouho se snažíte? Nepřemýšlela jsi spíš nad návštěvou CAR, než to řešit jenom přes tvého gynekologa?
Ahoj, za mě můžu říct, že nám pomohl. Ale brala jsem ho až když jsem chodila do CAR. (Nemám ovulaci a snažili jsme se 2.5 roku).
Je tam důležitá kontrola těch folikulů, výšky sliznice (clostil blokuje růst sliznice) a načasování styku. Dostala jsem i injekci na vyvolání ovulace, abychom se přesně trefili. To za mě byl taky velký podíl úspěchu.
A pan doktor to vypočítal dobře a teď jsem ve 12tt. Na první pokus.
Za mě nemá smysl nechat si to napsat od gynekologa a zkoušet „naslepo“ bez pravidelného UTZ jak rostou folikuly. A přesného načasování. Né vždy to roste přesně podle tabulek. A ne vždy to praskne jak má.
Jinak k té délce brání mi v CAR řekli, že se může sice brát nějakých 3 měsíce a pak zase 3 měsíce (tedy 6 měsíců). Ale pokud to za ty tři měsíce nepomůže tak je lepší zkusit nějakou jinou metodu. Ale taky je to tím, že tam chodí lidí co se dýl snaží, takže není čas ztrácet čas něčím co nefunguje ![]()
A jak píše @Gracetheworld Nemá smysl se léčit bez jistoty že u chlapa je vše v pořádku. ![]()
Muze se brat maximalne 6krat za zivot, ale vzdy mi bylo receno ze 3 mesice, pak pauza a zase 3 mesice. Nicmene si myslim, ze je soousta lepsich leku, ale to mohou napsat jen v Car. Holky uz tu napsaly asi vse nejdulezitejsi.
Zajimalo by me, jak to zakladatelce dopadlo? Zadařilo se? Podstoupila vyšetření?