Snažení 7. měsíc - podstoupit už vyšetření?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.5.24 12:09

@enyf tak takhle jsem to určitě nemyslela, peníze máme. Jen mi to přijde zbytečný, když je možnost proplacení a rovnou by gynekolog zkontroloval i mě..

• Citovat
  • Upravit
23
6.5.24 12:12
:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.24 12:14
@Anonymní píše: Více

Ano, chápu, bohužel nevím, zda nějaké biochemko probehlo:/ jediné co, tak mám poslední dva měsíce silnější menstruaci a při menstruaci tlak na levém vajecniku, tak by mě třeba doktor aspoň zkontroloval, jestli nemám třeba i nějakou cystu..

• Citovat
  • Upravit
1872
6.5.24 12:29

Zkus vyměnit vytaminy, když manžel bere Folandrol, tak zkus Inofolic.
My jsme se snažili 2 roky a 3 měsíce po tom, co jsme to začali brát, jsem byla těhotná. Brali js. e to na základě doporučení od gynekoložky.
Určitě ale řešit i s doktorem, minimálně ten spermiogram a jaká vyšetření pro tebe ti doktor poradí.

Edit: žádanku o spermiogram manželovi může vystavit i jeho urolog

Příspěvek upraven 06.05.24 v 13:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
6.5.24 13:36

Pokud máš pravidelné cykly a dle všeho se zdá že dochází k ovulaci, tak bych gynekologa požádala tak maximálně o hormonální profil a nechala bych si zkontrolovat AMH (za to ale s největší pravděpodobností budeš platit, stojí to nějak 800-1200 dle laboratoře). Co bych ale neodkládala je ten spermiogram. Manžel žádanku nepotřebuje, ale v takovém případě si to vyšetření hradí sám, taky to stojí nějak kolem tisícovky. Jestli ti gynekolog napíše žádanku záleží jen na něm, někteří žádanky psát nechtějí dokud to není víc než rok snažení a někteří se nezdráhají ji napsat na vyžádání. Pokud by ti tvůj doktor žádanku na spermio nedal s tím že je ještě brzo, poslala bych tam chlapa i tak a dala za to ty peníze.

Pokud bude spermiogram v pořádku, tak tomu ještě tak půl roku dejte než to začnete řešit nějak víc. Pokud ale objevíte ve spermiogramu problém, můžete to začít řešit okamžitě a ne se dalších x měsíců snažit prakticky zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.24 13:55

Ja myslím, ze zakopany pes je ve vaši hlavě.. neznám vás ale i podle tohoto příspěvku vidím jak to hrotite :( a ja to chápu neodsuzuju!! My se začali snažit když nám bylo oboum 31 a neslo to asi 10 měsíců, gynekolozka mi rekla ze na vyšetření je ještě brzy a víte kdy se to zadarilo? Zadarilo se ve chvíli kdy jsem vysadila vitaminy ja, vitaminy vysadil manžel a ja si rekla ze vlastně ani žádné dítě nechci 😀 😀 přesně za dva cyklusy se to povedlo 😂 jinak vitaminy jsou zbytecne jak pro vás tak i pro muže, jsou to vyhozené penize, jedine co tak berte samotnou kyselinu listovou jinak se vykaslete na nějaké čaje vitaminy a kdovico ještě dnes ženy berou :( uvidis ze až se na to nebudeš tak upinat taky se to povede je to hodně o psychice a navíc 30 ještě není žádný věk na to je ještě sppoooousta času s tím něco dělat v dnešní době

• Citovat
  • Upravit
260
6.5.24 14:04

Mě přijde až neuvěřitelný, kolik holek tu radí počkat… jako u mě, kdy má chlap špatný spermiogram by další měsíce snažení absolutně NIC neřešily a jen by mě to víc a víc stresovalo a osobně jsem ráda, že se začaly jeho problémy řešit o malinko dřív než po roce protože si neumím představit, že bych teď furt naivně čekala každý měsíc na dvě čárky…

EDIT : kolečko vyšetření trvá i vzhledem k přetížení doktorů x měsíců, jen na urologa a andraloga čekáme 5 měsíců + genetika atd.. mezitím sex samozřejmě máme, takže čas je relevantní pojem… spoustu holek tu lituje promrhaného času snažením, ale samozřejmě jsou i případy, kdy se prostě zadaří 10. měsíc, my bohužel to štěstí nemáme… takže za mě si nechat udělat základ třeba už teď, ale každá to vidíme a cítíme jinak.. ať se zadaří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
6.5.24 14:08

Tady si dovolím nesouhlasit. Pokud je problém ve spermiích, tak vitamíny jsou více než prospěšné a ten spermiogram dokáží opravdu znatelně vylepšit!
Ale jsme zpět u toho že spermiogram je důležitý a pokud jsou u ženy cykly pravidelné, mělo by to být jedno z prvních vyšetření které ten daný pár podstoupí,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.24 14:09

@katerina9615 ale snažení se 7 měsíců je naprosto normální :) kdyby tu paní napsala přes rok.. ale kdyby zada chodila na vyšetření hned po 7. měsíci nezadareni tak to by vypadalo, to by ty kolecka byly daleko delší :D v mem okolí třeba není nikdo komu se zadarilo napoprvé nebo napodruhé a chce to proste klidnou hlavu. Je mi líto ze u vás by to nic neřešilo ale u paní to tak byt nemusí je to 7 měsíců.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.24 14:11

@Gracetheworld tak je to možné, ja napsala jaký byl můj příběh :) je to hodně o psychice. Ať si na gyndu klidně dojde nic za to nedá a manžel na spermiogram ale začít to hrotit takhle brzo na psychice moc nepřidá

• Citovat
  • Upravit
5638
6.5.24 14:13

Zase lepší na potencionální problém přijít po 7 měsících, než po 17 :nevim:
Na základní vyšetření se nečeká, na spermiogram se čeká max 2 týdny a hormonální profil je normální krevní rozbor. To pak v případě problému se čeká třeba na toho androloga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.24 14:16

@Gracetheworld jasne ja s vama souhlasim ale je i druhy úhel pohledu, proč by měl byt po takové chvíli snažení vůbec nějaký problém. Jasne ze je možné ze tam nějaký problém bude ale je to stejně velká šance jako ze tam žádný problém není a když se paní hodí trochu do klidu tak se zadari

• Citovat
  • Upravit
5638
6.5.24 14:16

Já jsem právě už z vlastní zkušenosti průkopníkem toho, že pokud se žena stresuje každý měsíc jestli MS dorazí, nebo ne, tak ta základní vyšetření udělat. Ono spoustu lidí to uklidní, že ví že nikde není zjevný problém a pravděpodobně to chce jen čas. Pokud se ale na problém přijde, tak zase mají dost času ho řešit a nejsou vystresované že utíkají roky a dítě nikde.
Jako jo, pokud nikde není zjevný problém, tak může pomoct se hodit do klidu a neřešit to tolik, ale ono hodně často ten problém někde je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
6.5.24 14:17

Ano na základní vyšetření se tolik nečeká, ale pokud je nedej bože problém, pak se čeká sakra dlouho… já v tom nevidím nic špatného se nechat základně vyšetřit, ale koukám, že to je jak dva tábory :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.24 14:20

@katerina9615 ano jsou, jak tak koukám :) :D protože pro mě by jít na takové vyšetření už v hlavě znamenalo ze tam problemek je a upla bych se na to ještě více, počítala dny do kazdyho vyšetření a jak znám svého manžela tak na spermiogram by šel, ale pro oba by to znamenalo ze už si ten sex moc neuzijeme a budeme na to oba upnuty :( ale jestli to paní uklidni tak ať na vyšetření jdou, chtěla slyšet názor tak ať si přečte oba tábory 😂 😂

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex