Snažení 7. měsíc - podstoupit už vyšetření?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23
8.5.24 12:24
@Anonymní píše: Více
také si nemyslím, že je brzy
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.24 12:26

Nebyla jsem rozhodnuta, ale když si prohlédnete tuto diskuzi, většina by na základní vyšetření (hormonální profil, folikuly, spermiogram) zašla.. takže mi to dodalo odvahu a odpoledne po této diskuzi jsem se objednala.
Můj gynekolog je moc milý, takže věřím, že mě pochopí a já věřím, že mě uklidní jakákoli odpověď od něj.. I kdyby řekl, že je ještě opravdu brzy a máme ještě počkat. Asi si s ním potřebuji o tom aspoň promluvit.
Navíc jsem měla ted dvakrát celkem silnou menstruaci a boli me levy vajecnik, tak bych ráda, kdyby se ultrazvukem podíval, jestli nemám třeba i nějakou cystu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.5.24 12:30

Super, drzim palce. Radsi vedet a pripadne hledat reseni, nez nejistota a nevedomost. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.5.24 18:09

Tak to je dobře :)
Já dostala MS, takže musím jít na ten hormonální profil… trochu se toho bojím, ale co…asi radši vědět

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.24 12:22

Tak mám za sebou návštevu gynekologa. Řekla jsem si, že Vám sem napíšu, jak to dopadlo, pokud některé v podobné situaci jste.

Panu doktorovi jsem řekla, z jakého důvodu jsem přišla - nejprve jsem ho požádala, zda by se podíval, jestli nemám nějakou cystu, že mě poslední menstruace levý vaječník bolí a na to jsem mu řekla, že se také snažíme o miminko nějaký ten měsíc a furt nic.

Byl moc milý, řekl, že se na to podíváme, ale co se týká druhé věci, že se to opravdu standardně řeší po roce snažení. Každopádně, že mě prohlédne a domluvíme se.

Kontrolou se zjistilo, že je vše v pořádku, cystu nemám, vajíčko se mi tvoří, tedy že ovulace probíhá. Řekl, že ví, že stres dělá hodně a proto navrhuje udělat v příštím cyklu hormonální profil, náběry a ultrazvuk (dělá se to už od 3.dne cyklu, proto se to nemohlo udělat hned). Věří, že mě dobré výsledky uklidní a větší zákroky by zatím nedělal.
Doporučil mi dále brát nosifol, ale ostatní věci…jako měření bazální teploty, ovulační testy by vůbec nedělal. Okénko, kdy se dá otěhotnět je dostatečně velké a není vyloučené, že se to povede v „neplodný“ den.

Co se týká partnera, říkal, že pro klid je také dobré absolvovat spermiogram a sám od sebe mi napsal žádanku.

Jsem ráda, že se něco začíná dít a věřím, že to dopadne dobře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.24 12:29

Ahoj, jsme na tom teď asi stejně, taky jsme na půl roku snažení. Já mám za sebou hormonální profil včetně štítné, v pořádku, ovulace probíhá, sliznice byla taky pěkná. Byla jsem na vstupní u nového doktora a řekla mu, že se snažíme, tak to vzal sakum prásk. Na spermio muže zatím tahat nechci, necháme tomu volný průběh do konce roku a uvidíme. Čas nás zatím netlačí, ale případně otálet taky nechceme. Beru Nosifol, abych trochu podpořila ovulaci a Omega 3,6, tím neublížím rozhodně ani sobě. A koupila jsem ještě gel na podporu početí, tak uvidíme. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.24 12:35

ano, štítnou mám také v pořádku.
Gel na podporu početí používám také, ale ten asi očividně mocc nezabírá, užíváme ho od začátku. Každopádně já vždy potřebovala trochu zvlhčit, tak bych stejně něco používala.
Tak přeji hodně štěstí, snad se Vám brzy zadaří:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.24 12:58

Taky moc moc držím palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5638
17.5.24 13:00

Tak to je fajn. Ono takhle na začátku toho víc nepotřebuješ. Pokud u tebe ovulace probíhá a sliznice taky vypadá dobře, tak fakt jedině mrknout na ten hormonální profil jestli je v pořádku i ten a víc není třeba řešit. U partnera je tedy stěžejní ten spermiogram. Pokud bude i spermio v pořádku, tak fakt to bude chtít se hodit do klidu a dát tomu čas.
Zase tolik roků vám není abyste tomu nějaký čas dát nemohli.

Na druhou stranu, pokud by se třeba u toho spermia přišlo na problém, tak můžete začát věci řešit hned a nemáš tam zbytečné čekání.
Takže chválím a držím palce aby bylo vše v pořádku a vám se co nejdříve zadařilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.24 13:23

To je prima a drzim palce na dalsi vysetreni. :srdce:  :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.24 19:27

Tak já jsem psala, hormonální profil mám taky v pořádku, i štítnou. :)
Takže zbývá ten spermiogram manžela - naštěstí nemá problém tam s tím jít, a pak nám dám čas do konce léta. Bohužel mně jde trochu o čas, je mi víc než 30 (manžel mladší), a i když už jedno dítě máme a to skoro napoprvé, jak se teď nedaří, šla bych radši na kliniku. Jako ne ráda jasně :D Doufám, že se povede a nebudu už to muset řešit, ale pokud ani spermio neukáže problém, tak jedině v caru udělají nějaká ta podrobnější vyšetření a třeba aspoň IUI nebo něco doporučí. My už se snažíme ten rok, já beru všechny možné vitamíny, u manžela problém nějak nepředpokládám (nebo by mě to hodně překvapilo)… takže už nějak nevím, co dělat víc nad rámec toho domácího „snažení.“

Ad gel na podporu početí - použili jsme několikrát a nepomohl, takže je asi na*** :D :lol: Ale zase kus od kusu, někdo si ho chválil. Kdo ví ale, jestli by třeba zrovna neotěhotněli i bez něj. Každopádně až dojde, už ho kupovat nebudu, za mě vyhozené peníze.

Držím všem palce :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.24 13:53

Zakladetelko, jak to s vámi vypadá? Vyšetření dopadlo v pořádku?

• Citovat
  • Upravit
K92
2036
6.6.24 14:01

Odjela bych na pěknou dovolenou a v září bych to začala případně řešit přes doktory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.24 14:07

Děkuji za optání.
Jak jsem psala výše, gynekolog mi řekl, že jakmile dorazí další menstruace, mám přijít třetí den cyklu na odběr. Měsíčky by měly dorzit zítra, takže stále vyčkávám. Minule mě akorát prohlížel a dělal mi ultrazvuk a to bylo vše v pořádku, ovulace probíhá.
Jediné, co je nového, že přítel si došel na spermiogram a ten je v pořádku. Takže aspoň u tohoto si můžu oddychnout.

Nejhorší je, jak člověk doufá do poslední chvíle, že měsíčky už nepřijdou, i když ví, že ano. Mám už tlak v podbřišku jako vždy před ms. Také jsem si měřila dnes teplotu a spadla mi, takže je to evidentní, že co nevidět je tady a člověk stejně doufá…si přijdu na hlavu. Ale co se dá dělat..pomalu vycházím vstřív 8.měsíci snažení..

• Citovat
  • Upravit
1876
6.6.24 14:28

Hele já až když jsem si pročítala věci o ivf apod., domluvili jsme se s manželem, že tomu dáme poslední měsíc a asi jsem to prostě pustila z hlavy. Pak se nám zadařilo.
Psychika opravdu dělá hod e, ale vím, že se to lehko říká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital