Snažení 7. měsíc - podstoupit už vyšetření?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5638
6.6.24 14:38
@ALIPELI píše: Více

Ano, pokud není zdravotní problém, tak psychika může ovlivňovat fakt hodně.

Zakladatelko, pokud je manžel v pořádku a ty máš pravidelný cyklus a vyjdou ti v pohodě hormony, tak to fakt zkus na chvíli pustit z hlavy. Stesem si nepomáháš a pokud budeš vědět že jste oba v pořádku, tak tomu ještě pár dalších měsíců dej. Pokud ano to nevyjde, tak doporučím jít rovnou do CAR. A neboj, CAR se nerovná rovnou IVF, zrovna u vás by třeba mohlo stačit IUI. Držím palce aby MS nedorazila a ty místo na hormonální profil šla na odběry na HCG :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.24 17:10

Zakladatelko, opravdu to chce klid, teď byt klidná muzes, když víš ze je manžel v pořádku :) a jinak dělala sis test? Ja totiž měla když jsem otěhotněla úplně stejný příznaky jako když mi má přijít MS, i jsem brecela ze je tonzas tady a ona nepřišla. Tlak v podbrisku byl stejný jako u MS ale roztahovala se deloha :) tak ještě naděje je, ze 8.mesic snažení byt nemusí :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.24 17:18
@Anonymní píše: Více

Test jsem si nedělala, protože jsem ho každý měsíc dělala predcasne a vždy jsem byla zklamaná.. tak jsem si řekla, že teď počkám aspoň do soboty..to už bych měla mít druhý den ms.
Já naději furt mám.. ale když mi dneska o dost klesla teplota, tak už je to podle mě nereálné.. kdybych byla těhotná, tak se mi drží teplota furt nahoře ne? :?

Jinak ano, vůči partnerovi už klidná jsem..ale furt tam mám otazníky u sebe jak dopadne ten profil no😄

• Citovat
  • Upravit
4351
6.6.24 18:26

No musim rict, ze my podstoupili vsechna vysetreni a oba dva (vcetne spermio) byla v poradku 🙈 takze jsme bylo radi, ze je vse v poradku ale proc to neslo jsme stejne nevedeli. A ja nedelala testy ani ovulacni a ani pred prichodem ms :D to jen kdyz nekdo radi, ze na to zenska moc mysli atd.. nam nepomohlo ani IUI :mrgreen: nakonec jsme se rozhodli pro IVF a posledni mesic pred tim jsem otehotnela. Ale snazili jsme se 2,5 roku 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21476
6.6.24 18:55

Proc si tu teplotu meris? Podle me jsi z toho od zacatku ve velkem stresu. Pocitani mesicu snazeni, vitaminy, ovulacni testy, mereni teploty, predcasne tehotenske testy.
Libi se mi, jak se z manzela stal pritel. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.24 19:16

Zakladatelko, jak píše malakraličice, taky mi přijde, ze to dost prehanis. Verim, ze i u tebe testy dopadnou v pořádku, přeju ti to moc a ať vám to vyjde. Ale je vidět ze od začátku si z toho ve velkém stresu, měřit si teplotu - strkat si tam teploměr je samo o sobě dost stresující a ty další věci taky. Chápu ze někdy to jinak nejde než to řešit, ale kdybyste se snažili aspoň ten rok. U tebe je víc než jasne, ze to nejde kvůli tomu jak to resis. Přítel vi, ze to takhle prehnane resis? Nedivila bych se, kdyby i on byl z toho ve velkým stresu. Chce to klid, bude léto, vyrazte na dovolenou pokud to finance a zdravi dovolí, vypni, nemysli na to a uvidis. Když to nevyjde ani tak, res to na CAR.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.24 19:17
@malákráličice píše: Více

Já jsem taková normálně.. systematicka, takže to měření teploty mě spíš uklidňuje, dělám to automaticky. Asi by mě spíš znervoznovalo, kdybych ji nemerila a nevěděla, kdy ta ovulace probehla😄

Nojo, já to furt motam, někdy přítel, někdy manžel. Brali jsme se v srpnu a tohle oslovení občas ještě spletu. Ale tak to asi není v teto diskuzi podstatné ne..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.24 20:03

Zase ty rady „nemysli na to“ já bych to trestala :lol: zakladatelko, jestli ovulujes, máš ok hormony a chlap spermio, tak fakt věř, že otehotnis, i když na to myslíš, fakt jo, není to kontraindikace :pankac: a pokud máš neprůchozí vejcovody nebo něco podobného, tak ti nepomůže ani 6 dovolených na Kanárech ani zenova meditace a nemyslet na to…nemysli na to je taková záchranná hláška, když už se neví na co svést, že se nedaří :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.24 20:08

Dobře děláš, tomu se říká zodpovedne plánované těhotenství…všechny ty maminy „nemysli na to“, tady pak zakládají diskuze „vypila jsem 3 sedmičky vína, protože jsem netušila, že jsem těhu“, ale zároveň hrozně radí, jak se na to nesmí myslet :mrgreen: každý kdo nenechává dítě náhodě prostě sleduje cykly, ví, kdy ma cca ovulaci, jak dlouho už se nechrani atd :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.24 20:52

Děkuji.. jako to měření teploty mě vážně spíše uklidňuje, že když nic, tak cyklus funguje..takže v tom hodlám pokračovat:)
Ostatní věci jako hlen, cipek nezkoumam

• Citovat
  • Upravit
21476
6.6.24 20:54

Ono to otehotneni - dite ale nahoda je, jinak by to vyslo po kazdem styku behem ovulace. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.24 20:56

Přesně.. já z toho nejsem nějaká přepadla..přes ten měsíc se prostě snazime převážně v plodnych dnech, mám práci, svoje koníčky.. většinou se na to „upnu“ až s příchodem menstruace..jestli Teda jo nebo ne..a když dorazí, tak jsem chvíli smutna..ale prostě to tak je a začíná se další měsíc nanovo..stejně se nic jiného dělat nedá.

Doufám, že i u mě vyjdou ty hormony v pořádku, pak tomu zas nějaký čas dáme

• Citovat
  • Upravit
Mista1
6.6.24 21:12

Já myslím, že zdravý a zodpovědný přístup :kytka: ono to přijde :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.24 08:30
@malákráličice píše: Více

To je jasný, ale já třeba mám všechny děti plánované (ale to neznamena, že na úplně první cyklus), ale proste jsme si s manželem řekli, že už bychom chtěli založit rodinu a protože nejsme zase tak naruživí, tak jsem taky koukala do kalendáře a když bylo období ovulace, tak jsme prostě na frekvenci přidali (=mysleli jsme na to, že chceme počít a podle toho se chovali) a takových páru mám kolem sebe mraky (proste se normalne jako dospělí rozhodli, že chtějí dítě, začali treba brát listovku apod) a plánované počali :nevim: známá zase má neprůchozí vejcovody, tak má dítě z IVF, kdyby na to „prostě nemyslela“, protože to ji to kazí, tak to dítě nemá nikdy :nevim: bylo dobré to řešit proste ne „nemyslet“

• Citovat
  • Upravit
5638
7.6.24 08:55

Tak na rady „nemysli na to“ jsem taky totál alergická. Tady zakladatelka dle mého postupuje naprosto správně, když to za půl roku nevyšlo, začíná to řešit a chce se přesvědčit že jsou oba v pořádku. za mě má :palec:
Na druhou stranu, ještě jí není nějak hodně let, tak pokud se ukáže, že jsou oba v pořádku, tak nevidím nic špatného na radě „ještě chvíli to zkoušejte a ty se snaž být co nejvíc v klidu“. V každém případě bych zakladatelce ale doporučila po více jak roce snažení na nic nečekat a navštívit CAR.

Jinak my měli podobnou situaci jako ta tvá kamarádka, i proto jsem na ta rady „nemysli na to“ alergická. U nás je problém v manželově spermiogramu, jakékoliv moje nemyšlení na to mu sperma fakt nenapraví :nevim: Zpětně bych se kopla a poslala bych ho na spermiogram hned po tom půlroce snažení, takže zakladatelce fakt fandím protože je proaktivní a chce vyloučit možné problémy a neztrácet čas :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí