Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ALIPELI píše: Více
Ano, pokud není zdravotní problém, tak psychika může ovlivňovat fakt hodně.
Zakladatelko, pokud je manžel v pořádku a ty máš pravidelný cyklus a vyjdou ti v pohodě hormony, tak to fakt zkus na chvíli pustit z hlavy. Stesem si nepomáháš a pokud budeš vědět že jste oba v pořádku, tak tomu ještě pár dalších měsíců dej. Pokud ano to nevyjde, tak doporučím jít rovnou do CAR. A neboj, CAR se nerovná rovnou IVF, zrovna u vás by třeba mohlo stačit IUI. Držím palce aby MS nedorazila a ty místo na hormonální profil šla na odběry na HCG
![]()
Zakladatelko, opravdu to chce klid, teď byt klidná muzes, když víš ze je manžel v pořádku
a jinak dělala sis test? Ja totiž měla když jsem otěhotněla úplně stejný příznaky jako když mi má přijít MS, i jsem brecela ze je tonzas tady a ona nepřišla. Tlak v podbrisku byl stejný jako u MS ale roztahovala se deloha
tak ještě naděje je, ze 8.mesic snažení byt nemusí ![]()
@Anonymní píše: Více
Test jsem si nedělala, protože jsem ho každý měsíc dělala predcasne a vždy jsem byla zklamaná.. tak jsem si řekla, že teď počkám aspoň do soboty..to už bych měla mít druhý den ms.
Já naději furt mám.. ale když mi dneska o dost klesla teplota, tak už je to podle mě nereálné.. kdybych byla těhotná, tak se mi drží teplota furt nahoře ne? ![]()
Jinak ano, vůči partnerovi už klidná jsem..ale furt tam mám otazníky u sebe jak dopadne ten profil no😄
No musim rict, ze my podstoupili vsechna vysetreni a oba dva (vcetne spermio) byla v poradku 🙈 takze jsme bylo radi, ze je vse v poradku ale proc to neslo jsme stejne nevedeli. A ja nedelala testy ani ovulacni a ani pred prichodem ms
to jen kdyz nekdo radi, ze na to zenska moc mysli atd.. nam nepomohlo ani IUI
nakonec jsme se rozhodli pro IVF a posledni mesic pred tim jsem otehotnela. Ale snazili jsme se 2,5 roku 🙈
Proc si tu teplotu meris? Podle me jsi z toho od zacatku ve velkem stresu. Pocitani mesicu snazeni, vitaminy, ovulacni testy, mereni teploty, predcasne tehotenske testy.
Libi se mi, jak se z manzela stal pritel. ![]()
Zakladatelko, jak píše malakraličice, taky mi přijde, ze to dost prehanis. Verim, ze i u tebe testy dopadnou v pořádku, přeju ti to moc a ať vám to vyjde. Ale je vidět ze od začátku si z toho ve velkém stresu, měřit si teplotu - strkat si tam teploměr je samo o sobě dost stresující a ty další věci taky. Chápu ze někdy to jinak nejde než to řešit, ale kdybyste se snažili aspoň ten rok. U tebe je víc než jasne, ze to nejde kvůli tomu jak to resis. Přítel vi, ze to takhle prehnane resis? Nedivila bych se, kdyby i on byl z toho ve velkým stresu. Chce to klid, bude léto, vyrazte na dovolenou pokud to finance a zdravi dovolí, vypni, nemysli na to a uvidis. Když to nevyjde ani tak, res to na CAR.
@malákráličice píše: Více
Já jsem taková normálně.. systematicka, takže to měření teploty mě spíš uklidňuje, dělám to automaticky. Asi by mě spíš znervoznovalo, kdybych ji nemerila a nevěděla, kdy ta ovulace probehla😄
Nojo, já to furt motam, někdy přítel, někdy manžel. Brali jsme se v srpnu a tohle oslovení občas ještě spletu. Ale tak to asi není v teto diskuzi podstatné ne..
Zase ty rady „nemysli na to“ já bych to trestala
zakladatelko, jestli ovulujes, máš ok hormony a chlap spermio, tak fakt věř, že otehotnis, i když na to myslíš, fakt jo, není to kontraindikace
a pokud máš neprůchozí vejcovody nebo něco podobného, tak ti nepomůže ani 6 dovolených na Kanárech ani zenova meditace a nemyslet na to…nemysli na to je taková záchranná hláška, když už se neví na co svést, že se nedaří ![]()
Dobře děláš, tomu se říká zodpovedne plánované těhotenství…všechny ty maminy „nemysli na to“, tady pak zakládají diskuze „vypila jsem 3 sedmičky vína, protože jsem netušila, že jsem těhu“, ale zároveň hrozně radí, jak se na to nesmí myslet
každý kdo nenechává dítě náhodě prostě sleduje cykly, ví, kdy ma cca ovulaci, jak dlouho už se nechrani atd ![]()
Děkuji.. jako to měření teploty mě vážně spíše uklidňuje, že když nic, tak cyklus funguje..takže v tom hodlám pokračovat:)
Ostatní věci jako hlen, cipek nezkoumam
Ono to otehotneni - dite ale nahoda je, jinak by to vyslo po kazdem styku behem ovulace. ![]()
Přesně.. já z toho nejsem nějaká přepadla..přes ten měsíc se prostě snazime převážně v plodnych dnech, mám práci, svoje koníčky.. většinou se na to „upnu“ až s příchodem menstruace..jestli Teda jo nebo ne..a když dorazí, tak jsem chvíli smutna..ale prostě to tak je a začíná se další měsíc nanovo..stejně se nic jiného dělat nedá.
Doufám, že i u mě vyjdou ty hormony v pořádku, pak tomu zas nějaký čas dáme
Já myslím, že zdravý a zodpovědný přístup
ono to přijde ![]()
@malákráličice píše: Více
To je jasný, ale já třeba mám všechny děti plánované (ale to neznamena, že na úplně první cyklus), ale proste jsme si s manželem řekli, že už bychom chtěli založit rodinu a protože nejsme zase tak naruživí, tak jsem taky koukala do kalendáře a když bylo období ovulace, tak jsme prostě na frekvenci přidali (=mysleli jsme na to, že chceme počít a podle toho se chovali) a takových páru mám kolem sebe mraky (proste se normalne jako dospělí rozhodli, že chtějí dítě, začali treba brát listovku apod) a plánované počali
známá zase má neprůchozí vejcovody, tak má dítě z IVF, kdyby na to „prostě nemyslela“, protože to ji to kazí, tak to dítě nemá nikdy
bylo dobré to řešit proste ne „nemyslet“
Tak na rady „nemysli na to“ jsem taky totál alergická. Tady zakladatelka dle mého postupuje naprosto správně, když to za půl roku nevyšlo, začíná to řešit a chce se přesvědčit že jsou oba v pořádku. za mě má ![]()
Na druhou stranu, ještě jí není nějak hodně let, tak pokud se ukáže, že jsou oba v pořádku, tak nevidím nic špatného na radě „ještě chvíli to zkoušejte a ty se snaž být co nejvíc v klidu“. V každém případě bych zakladatelce ale doporučila po více jak roce snažení na nic nečekat a navštívit CAR.
Jinak my měli podobnou situaci jako ta tvá kamarádka, i proto jsem na ta rady „nemysli na to“ alergická. U nás je problém v manželově spermiogramu, jakékoliv moje nemyšlení na to mu sperma fakt nenapraví
Zpětně bych se kopla a poslala bych ho na spermiogram hned po tom půlroce snažení, takže zakladatelce fakt fandím protože je proaktivní a chce vyloučit možné problémy a neztrácet čas ![]()