Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Určitě bych šla na folikulometrii a doktor ti vypíše zadanku na spermio pro chlapa. Taky ti nejspíš vezme hormonální profil. 7 měsíc mi přijde tak akorát na tyhle základní vyšetření 😊
Ve vašem věku se doporučuje začít řešit po roce snažení a já bych taky ještě zdaleka neplašila a aspoň ten půlrok tomu ještě dala. Pak normálně zajdeš na gyndu s tím, že se vám rok nedaří, a oni už ti řeknou, co dál. Držím palce.
Na spermiogram si muze zajit i bez zadanky. Za me je spermiogram prvni krok, vse ostatni pocka, pokud nemas nejake problemy.
Asi bych zasla, vzhledem k veku. Je take hodne paru, kde problem realne je a prijdou na to pozdeji. Alespon ten spermiogram a treba hormonalni profil plus folikulometrii, jestli mas normalne ovulaci. To ti udela na gynde. Na spermiogram zadanka neni treba, ale doporucuji udelat ten rozsireny. Za tech sedm mesicu jsi nemela treba biochemko?
Jinak sedm mesicu neni dlouho a urcite neni duvod mit strach, ale zas kamaradka se takhle zbytecne snazila vic jak rok a pak se zjistila, ze ma nepruchodne vajecniky… ![]()
@Anonymní píše: Více
7.mesic začínáme teď, mám před ovulaci. Asi jsem neměla ani biochemko, vždycky jsem ms dostala..a test jsem nikdy pozitivní také neměla.
Asi tam zajdu, maximálně mi řekne, že mám ještě počkat no..:/
@enyf ano, vím, že lze i bez zadanky, ale tady kolem to stojí asi 1100 Kc a se zadanou od gynekologa by to mělo být proplacene pojišťovnou?
Ja bych teda neplasila.. 7 měsíců snažení nic není, všude píšou a i vám všude řeknou po roce snažení 😊 po 7 měsících jít na vyšetření je dle mého zbytečný plaseni a akorát více stresující. A navíc věk 30 let není nic vysokého, dejte tomu volný prubeh a uvidis ze se do par měsíců zadari a když ne, tak pak bych šla na vyšetření
Urcite se tim nic nepokazi. A pokud je nahodou neco spatne, tak lepe resit drive nez pozdeji, obzvlast, jestli vyhledove chcete vice deti.
Ja se prave ptala na to biochemko, protoze to byva dobry signal…
No muj osobni nazor je takovy, ze pokud resis 1100 kc, tak si nemas porizovat dite, protoze to bude stat daleko vic.
Jako někdo kdo se snažil skoro 2 a půl let (zadarilo se ve 30 letech) se mohu jen pousmat, jak těch 7 měsíců je ještě krásných
samozřejmě pro svůj klid si zajdi ale nevím co ti na to rekne gynekolozka
nic neuchvatej a užívej si společný čas s manželem zajedte si někam na dovcu hod se do klidu a uvidis ![]()
Na tvem miste bych zavolala na gyndu, rekla ze bys chtela na utz pred ovulaci, aby te doktor prohledl, jak to vypada. Muzes rict, ze se snazis treba dele o nejaky mesic. Me kontroloval 2-3 mesice, ovulace normalne probihala. Pak jsem dostala zadanku do Car. Tam nam provedli vsechna vysetreni. Na nic neprisli a snazili jsme se dalsi 3 roky
takze za me cim driv, tim lip. At clovek vi, na cem je a jestli domaci usili neni zbytecny ![]()
Ahoj,
s manzelem začínáme 7.mesic snazeni. Před pár dny dorazila menstruace, tak jsme si řekli, jestli není čas si dojít aspoň na nějaké základní vyšetření.
Ovulace dle bazalni teploty a ovulacnich testu probíhá. Podpůrné vitaminy bereme oba..já Nosifol a manžel Folandrol.
Co bych měla na gynde říci, že chci prohlédnout? Nějaké ty folikuly? na preventivní prohlídce jsem byla před půl rokem a vše bylo v pořádku, ale folikuly apod si myslím nezkoumal.
Manžel sám také navrhnul, že by si zašel na spermiogram, zda je vše v pořádku. Zadanku by mi měl vypsat gynekolog?
Šli byste vy osobně 7.mesic snazeni, nebo se vám to zdá brzy? Je mi 30 a manželovi 32.
Děkuji za informace.