Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Clostil by se mel brat 2× po 3 mesicich za zivot ![]()
Preji, at to neni potreba ![]()
Třeba to teď vyšlo a nebudeš si příští cyklus už muset dávat pozor 😊
Tak bohužel.. první měsíc s clostylem nevyšel.. včera jsem dostala měsíčky.. tak snad příště..a 10.mesic před námi..
Musím se zas trochu nakopnout, protože mám od včera stavy, aby nám to vůbec někdy vyšlo..😔
Pokud se blizi 10 mesicu od zacatku snazeni, muzes se rozhlidnout po Car ve vasem okoli a zjistit si, jak dlouhe jsou objednaci lhuty. Ja to tak udelala. Vezmou vam komplet krev, moc, udelaji genetiku, manzelovi/partnerovi spermio
. Uz si nepamatuji, jestli jste z toho neco podstupovali. Ale v Car asi daji lepsi stimulaci nez Clostil.
Neboj se určitě to vyjde, hlavně mít klidnou mysl, ono se to nezdá ale psychika děla fakt nejvic. Beres stále ten clostylbegit? Třeba to teď vyjde!!! My se také snažíme ale ja to beru pozitivně a zatím to neřeším a verim ze to brzy vyjde
Zakladatelko jak si na tom? Zabralo to? Mě bohužel clostylbegit udělal s tělem hroznou paseku a nic
snažíme se 13.mesic
@katorinka zatím nevím, beru ho 2.měsíc, dnes by měla přijít menstruace…příznaky mám na měsíčky, takže si myslím, že to zas nevyšlo.
My se snažíme 10.měsíc. Ovulace probíhá, ale asi se prostě nedokážeme trefit a taky ta psychika dělá u mě asi hodně. Už jsem z toho špatná.
Jakou paseku ti nadělal?
Když se už snažíte takhle dlouho a tvůj cyklus je ok, je vyšetřený i tvůj partner? Že byste se netrefovali zase tak pravděpodobné není, pokud tedy nemáte sex jen 2× do měsíce.
@Gracetheworld manžel byl na spermiogramu a v pořádku. No 2× ho sice nemáme, pokaždé se snažíme kolem plodných dnů mít obden, ale tento měsíc jsme se nejspíš opravdu netrefili. Manžel byl nemocný, tak byl pár dní mimo, odpočíval a bohužel to bylo ve dny, kdy mi vyšel pozitivní ovulační test.
Já furt nerozumím tomu, že se píše a i mi řikal gynekolog, že je šance otěhotnět kdykoli během cyklu..ale záleží snad kdy mám ovulaci ne?
Tak to že je manžel vyšetření chválím! Bohužel je tu totiž hodně často vidět že ženské se můžou stavět na hlavu a trápí se tím že to nejde a jejich chlap si přitom není schopen dojít na spermiogram. Nejvíc mě to dráždí kdy vidím holky které zobou clostil, ale jejich partner vyšetřený není a to se děje fakt často. Předchozí gynekolog mi taky chtěl dát clostil bez předchozího vyšetření partnera, to fakt nepochopíš proč se to děje. ![]()
My jsme tomu taky dávali ten obligátní rok, jen abysme pak skoro po roce a půl snažení zjistili, že je spermiogram mizerný a přirozeně by to byl zázrak. I díky této zkušenosti tu vždy radím ženám aby po nějaké době nezdarů poslaly na vyšetření chlapa, můžou si tak ušetřit strašnou spoustu času.
Co se týče šance otěhotnět, pokud ti gynekolog říká že šance otěhotnět kdykoliv v průběhu cyklu, změnila bych gynekologa. To je prostě blbost. Jako ano, spermie si umí až 5 dní na vajíčko počkat ale pokud už je nějakou dobu po ovulaci, tak je jim to prd platné když tam to vajíčko už není, nebo není schopné oplodnění. Životnost vajíčka je cca 24 hodin s tím, že ve spoustě zdrojů se píše že je schopné oplodnění tak 12 hodin.
Objednejte se do CAR. Takhle podle mě akorát ztrácíte čas.
Ono to u „standardně“ plodných lidí tak je, že stačí se trefit tak nějak cca a šup, těhotenství je na světě.
Bohužel to není tak u každého. Nechte se vyšetřit a nenechte se odbýt, ptejte se, chtějte, aby aktivně zjišťovali, co je u vás konkrétně za problém…
My sli do Car taky po roce, vsechna vysetreni naprosto v poradku. Nevyslo ani IUI, nakonec se podarilo cca po 2,5 letech prirozene ![]()
@Linusren a vy jste zkoušeli pouze IUI? IVF jste nechtěli?
Nechám tomu ten rok a taky nás někam objednám :/ nejblíž máme Jihlavu, ale na tu moc dobré recenze nejsou. Když bychom zvolili třeba Prahu, jak často se musí jezdit kvůli vyšetřením například před IUI?
Mě ten clostylbegit nadělal tu paseku, ze jsem ho brala 5 měsíců, neotehotnela jsem a od te doby mam hrozne nepravidelnou a bolestivou ms. Přítel spermiogram taky v pořádku. Ja jsem psychicky ok ale on ne hrozne to dítě chce a tlačí na mě. Ale neves hlavu, už si to dostala? Třeba to vyjde. Jinak tvůj gynekolog má pravdu ze muzes otehotnet kdykoli během cyklu, znám par takových
Hodně jsem se bála, že mi bude blbě a jelikož mám nařízeno brát pouze 1× denně těch 5 dní, tak jsem si prášek brala až večer pokaždé, abych to zaspala
Každopádně po prvním prášku mi dalsi den bylo špatně.. hodně mě bolela hlava, měla jsem migrénu a pocit na zvracení a trochu jsem citila tlak na vajecniku, tak jsem ho spíš prospala. Po dalších prascich pak úplně v pohodě, jak kdybych nic nebrala. Tak si asi tělo chtělo zvyknout
Byla jsem pak pár dní na ultrazvuku a dominantní jsem měla jeden folikul, ale dozraval rychleji..pro srovnání teď jsem byla u doktora 14 DC a folikul už velký 19 mm, předtím jsem byla na ultrazvuku 18 DC a folikul velký 18 mm. Takže mi bylo řečeno, že mi zabral tak jak má a že by nechal dávku 1 prášku denně max 4 měsíce a uvidí se, zda otehotnim.
Momentálně ještě stále nevím no
ale jak jsem nevěděla, kdy tu ovulaci teď poprvé s clostilem mám, tak jsme se úplně do ovulace netrefili..měli jsme sex dva dny před a dva dny po. Úplně jsme to nehrotili, příští cyklus si na to chci dát větší pozor.
Jsem se rozepsala 😀