Snažení 7. měsíc - podstoupit už vyšetření?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.5.24 18:52

@Gracetheworld já si právě říkám, že mě to uklidní, věřím, že bude vše v pořádku. Jsem člověk, co když něco může udělat dnes, neodkladné na zítřek..a prostě ta nevědomost mě stresuje.
O sebe strach tedy nemám, spíše se bojím, aby manžel nebyl vystresovany, i když to sám navrhl, že zajde na vyšetření.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.24 18:53
@Anonymní píše: Více

Ano, chápu, ale zase kdyby mi bylo v počátku snazeni 28,tak taky ještě tolik neplasim. Ale ta 30 je pro mě takový milník, který mě trochu vyvádí z pohody.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.24 18:56

Mne take ta vysetreni uklidnila. Nekdy lepsi spatne zpravy a resit nez zadne zpravy. Manzel je zas exaktni typ, takze pro nej to bylo podobne. Me vic stresuje nejistota a nevedomost:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.24 18:57

@katerina9615 děkuji moc, cítím to stejně. Příští týden jdu na kontrolu, když nic, tak aspoň mi k tomu doktor něco řekne..mám milého doktora, tak věřím, že to výsměch nebude. A co se týká manžela, pokud by zadanku na spermiogram nevystavil, počkáme třeba ještě měsíc, ale manžel sám navrhl, že si někam zajde. Snad to náš sex neovlivní, jak tu některé psaly.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.24 19:32

Tím jsem nechtěla říct ze vás sex to ovlivní neznám tebe ani tvého muže :) můj manžel je trochu stresar a když to řeknu nevhodne a měl by si ho jet támhle “vyhonit :D :D ” do kelímku tak vím ze u nás by to sex ovlivnilo hooodne ale ja sem taky stresar a kdybych měla chodit na nějaký vyšetření tak to taky ovlivní protože nenávidím už jen obyčejné!! Ale chápu te pro vás klid když ti to sam nabídnul si dojdete :) a 30 milník chápu ale furt to není nějaký vysoký věk vůbec se nestresuj tím ze si snad stará, ja jsem i tak v nejbližším okoli nejmladsi maminka :D :D :D ani se nestresuj tím ze se půl roku snažíte je to opravdu ještě krátká doba a určitě budeš v pořádku a až to pustis z hlavy tak to klapne

• Citovat
  • Upravit
3734
6.5.24 21:07

Je čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
6.5.24 23:01

Jako nezlobte se na mě, ale mě fascinuje, kolik lidí je v dnešní době schopných psát rady typu „Nejde to, protože na to moc myslíš“… A druhej zdejší evergreen, když dvacítka pasivně agresivně dává jako bernou minci svůj příběh ženským s o 10+ let staršíma vaječníkama (a manželama). Neberte si osobně, píšu o diskuzích obecně.

Jestli cítíš, že ti pomůže víc informací, tak bych se nebála ani nakecat doktorovi, že se snažíte rok. Ale to už je o tom, na co má kdo odvahu :) Na druhou stranu tyhle časové údaje se běžně zaokrouhlují, tak bys prostě nekecala a jen zaokrouhlila. :mrgreen: Asi jako když někdo řekne „Jsme s manželem 5 let“ a nikdo neřeší, jestli to je 4 roky a 7 měsíců nebo 5 let a 3 měsíce :nevim: Možná pro někoho kontroverzní, ale ono je z některých doktorů fakt těžký vyrazit aspoň nějaký vyšetření :nevim:
Ono je hezký dávat tomu čas a nemyslet na to, ale pokud je někde problém, tak jaksi dát tomu čas nepomůže :think: Jsem stejného řazení jako ty, stresuje mě nevědomost, takže tě plně chápu. Tak zkus vyprosit od doktora nějaká vyšetření, hlavně i ten spermiogram a když se v základu nic nezjistí, tak si třeba můžete říct, že tomu můžete dát ještě čas, s takovým klidnějším svědomím. Ono je ve 30 čas čas čas, ale pak když se řeší nějaký problém, tak ten čas hodně rychle ubíhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.24 00:06

Můžu se zeptat, čeho je biochemko dobrý signál?
Nám se nedaří nějakých 10 měsíců (druhé dítě, první jsme měli po jednom ZT na druhý pokus), už jsem taky zašla na folikuly (ok, ovulace je), když to dostanu, mám jít na horm. profil a chlap na spermiogram.
Ale biochemko jsem měla v listopadu - pozitivní testy dva dny, zpoždění asi 4, pak jsem to dostala a test zeslábl, až to zmizelo. Bylo to po nějakém půlroce snažení. Takže z toho můžu usuzovat, že manžel nějaké spermie pohyblivé má a já ještě můžu otěhotnět? Od té doby zas 4 měsíce nic, ale už to řeším s doktorem

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.24 06:06

S tim teda nesouhlasim. Nechali jsme tomu 2 roky uplne volny, nic neresili a neslo to. Podarilo se az o mnohonlet pozdeji, po 5 hodinove operaci, kdy mi doktori vycistili bricho a odstanili cas tlusteho streva. V te dobe jsem to uz teda resila dost, protoze tohke byla posledni moznost a podarilo ae. Kdybych dala na rady - neres to, jedte na dovolenou atd, nedockam se nikdy

• Citovat
  • Upravit
215
7.5.24 06:16

Přesně, my se snažili rok než jsme někam šli, u nás to sice asi v te hlavě bylo :D :D Ale klidně bych šla i dříve kdybych to mohla vzít zpět 😊 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
7.5.24 06:29

Pamatuju si, jak jsem tu zhruba před půl rokem dostala hroznou bídu od holek když jsem měla podobný dotaz jako zakladatelka, úplně mě srazily, že je strašně brzo atd.. rady typu dovolená, nemyslet na to atd.. super, nakonec fakt problém máme - bohužel :( a těhotná nejsem doteď… asi to každá cítíme jinak. Chápu, že tomu někdo dává čas, když si to třeba tolik nepřeje, nebo věkově má ještě čas, tam pak chápu, že to nechávají být, ale u někoho komu je kolem 30. a x měsíců se prostě nic neděje, tam pak teoreticky bohužel něco může být přitom třeba bude stačit málo, třeba je jen nějaký malý problém a ušetří to x měsíců trápení.. ale tohle si opravdu musí každý vyhodnotit. Rozumný gynekolog přihlédně k věku a momentální situaci ženy, osobně jsem se nikde nesetkala s tím, ještě se běžte snažit a přijďte přesně na den, kdy to bude rok :D to nedává logiku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.24 10:16

@katerina9615 ale ja napsala jen jak jsme to měli my a můj názor protože z dotazu jsem pochopila jak z nadpisu tak z posledních vět ze chce znát názor jestli je po 7 měsících čas na vyšetření a ja napsala svůj názor ze podle mě ne podle moji zkušenosti, mrzí mě ze vy ste to měla jinak ale přece tu nebudu lhat. A. V tom případě nechápu proč zakladatelka dotaz psala když z konverzace tu čtu ze je stejně rozhodnuta jít na vyšetření :mrgreen: přeju ji hodně štěstí i vám vím jaký je to psychicky teror když to nejde

• Citovat
  • Upravit
260
7.5.24 10:22

To není útok na vás, jen dovysvětlení mého pohledu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.24 11:34
@katerina9615 píše: Více

Uplne s tebou souhlasim a mrzi me, co te potkalo.  :hug:

A sedm mesicu ve 30 letech bez jedineho biochemka pri pravidelnem sexu a normalnim cyklu, to uz bych proste par neinvazivnich vysetreni jen tak pro klid duse absolvovala, kdyby neco. Ale asi jsem ovlivnena tim, ze hodne kamaradkam v okoli se po delsim snazeni na neco prislo a nektere ztratily fakt hodne casu. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.24 11:38

Tak minimalne probiha ovulace a spermie jsou schopne oplodnit vajicko, je to urcity signal. (biochemka se vetsinou nedari kvuli spatne zalozenemu plodu). Samozrejme hodne biochemek take neni dobre. Mne se treba po dvou biochemkach v rade zadarilo potreti a uz dobre. :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex