Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anikaa02 ja uz mam na ctvrtek na gyndu nachystanej papirek s otazkama, protoze tohle se mi delo naprosto vzdycky, takze ja uz jsem poucena
nohy v praku, v rukou zmoulam papirek s otazkama a doktor se vzdycky smeje, ze jsem nejpripravenejsi pacientka, co tam ma
kdyz jsem na nej kdysi vybalila svoji agentu s grafy bazalnich teplot (hralo to vsema barvama propisek, co jsem doma nasla
) tak rikal, ze nema slov, ze se se mnou strasne dobre pracuje, kdyz to mam tak nastudovany
ale je videt, ze toho ma obcas dost, protoze mam asi zbytecny pripominky nekdy. Ja jsem proste stoura ![]()
@Elíseček Tak jsem trochu ráda že v tom nejsem sama a že nejsem jediná… já pak vždycky přijedu domu a říkám si ty k**vo ani si se nezeptala co ti přerdepsala… ani ses s ní nepokusila nějak domluvit… vždycky jenom něco žbleptnu a tím končím
![]()
@PastikaJatrova Ježiši tak to je vtipný uplně to vidím
A to si dobrá že si na ěj vytáhla i grafy BT já jsem zatím v tomhle taková nesvá… holka budu na tom muset začít pracovat abych se tolik nebála ![]()
@Anikaa02 jako oni doktori nemaj moc radi mereni BT, co jsem tak slysela. Radi se proste ridej tabulkama. Ale kdyby byl muj doktor jako 90% jinejch doktoru, tak by me nacpal clostilbegytem, protoze bych vlastne sama neovulovala, kdyz ovuluju nejdriv 20dc. A na to bych bez mereni BT jen tak neprisla, protoze litej kazdy tyden na gyndu na ultrazvuk ![]()
@PastikaJatrova No mě právě ta moje říkala nehlídejte se smažte MS kalendář neřešte to.. no to mi vydrželo první dva měsíce samozřejmě
Mě přijde jakoby ti doktoři toho pacienta moc nezapojovali, víš prostě jdeš na kontrolu a slyším jenom tak nasadíme tohle a tohle a dělejte tohle a tohle… a asi bych možná spíš ocenila trochu přístup že by mě do toho zapojila a řekla nějaké doporučení, ne nic nedělejte a zobejte tyhle pilulky… ![]()
@Anikaa02 me hlavne uklidnuje vedet. Kdyz proste nevim, co se deje nebo spis nedeje, tak nad tim furt premyslim. Ale kdyz vim, ze zrovna mam prasky, ktery blokuji ovulaci, tak vim, ze nic nevymyslim a proste na to nemyslim. Chapes, vid? A kdyz clovek prijde od doktora a nevi nic a k tomu je navic zmatenej… pak tu ob den ctes diskuze, jak je nekdo tehotnej a nechce to nebo nevi s kym… ![]()
@Anikaa02 vůbec nejsi blba… neblazni… hold proste se není čemu divit ze jsi mimo…já jsem taky vždycky byla mimo u gyndare… hlavně je jedna o citlivou záležitost… já jsem teda změnila gyndu.. mám teď úžasnou paní a sní se dá mluvit o všem a hlavně je hrozné vstřícná i se zeptá…
Určitě dam vědět… zatím žádná změna.. svrbi mě ruka ze bych testla už zítra
![]()
@PastikaJatrova přesně jak říkáš kolikrát vylezes od doktora ještě víc zmatená než když si tam lezla
to je jako po té opraví jeden doktor mi říká odstranil jsem vám dvě cysty odstranil srusty a byl tam nepruchozi vejcovod a ja OK OK to zní dobře a když odcházím tam mi jiný doktor řekne no ten vejcovod je úplně nepruchozi s tím se nedá nic dělat a myslím si ze po tak malém zákroku žádná žena nebude a já WTF a zase řev ze jo… jedna operace dva doktoři a já z toho byla jalova
Přesně otěhotní a nechce to mě tak štve teď jsem měla dvě kamarádky co šli na potrat protože proste dítě nechtějí a pak někdo chce a jak to dopadá …
@Muu_1990 tak testni jestli mas doma a uvidíme třeba jedna dobra zprava by nám zvedla náladu všem ![]()
Já jsem si říkala jestli by neměli dávat při odchodu z gyndy nějaký letecky aby člověk nebyl furt tak mimo
![]()
@PastikaJatrova Hodně častý problém doktorů ty tabulky
moje žena má třeba cykly i 50 dnů, tak asi logicky nemůže mít ovulaci 15. DC, klidně ji má 40. DC, je to normální a takových žen je strašně moc, stačí cyklus 35 dnů a šup blokneme vám přirozenou ovulaci, to hrozně pomůže… A vůbec nejlepší je takový to ať to laskavě necháte na nich, fakt vtip roku, že oni vědí líp než vy, když vás vidí jednou za čas a nejsou ve vašem těle ![]()
@Anikaa02 me 3 doktori nezavisle na sobe rekli, ze jen tak neotehotnim. Otehotnela jsem na 1.dobrou. po porodu mi muj doktor rekl, ze se tim tehotenstvim vsechno spravilo, ze nevidi duvod, proc bych nemela otehotnet… aha
jo, on je pro me buh, ale tak sakra kde to tehotenstvi teda je? ![]()
@Anikaa02 Hele já když jsem byla v konkrétní ordinaci poprvé, byla jsem tak v šoku, že u toho celou dobu je sestřička, že jsem se nezmohla vůbec na nic, chtěla jsem se zeptat na několik otázek, ale vystřelila jsem pryč rychlostí blesku, je to normální. Že u toho svítí sestřička mi pak ani nikdo nechtěl věřit, že je to fakt extrém, ale má tam i přímo svůj psací stůl 🤦🏼♀️
@PastikaJatrova Jojo, já třeba v tomhle jsem ideální objekt co má cyklus 28 dnů, takže spadám do skupiny těch asi 12% všech žen co to tak mají
ale zase odmalička poslouchám jak nebudu moct rodit, protože 150 cm je dle tabulek „hraniční výška“
takový nesmysl až to bolí fakt jako
@Qinn nebyla si v horovicich? Tam je u vyšetření taky sestra a přísahám bohu holky ta koza je přímo na ten stůl kde ta sestra sedí! Takže roztahnes nohy doktor tam strčí pomalu ruku a sestra na to kouká
já byla tenkrát ruda až na pr**li ![]()
@PastikaJatrova Hele a jestli ty to nedělám těm doktorem schválně aby neměli pravdu viď ![]()
@Anikaa02 jasne, planuju si to dopredu
a kdyz uz mluvis o tech horovicich… rodila jsem tam poprve a az na sestry na sestinedeli, tak na horovice nedam dopustit. Bydlim 10 minut od motola a radsi jsem jela 40 minut do horovic… ![]()