Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky nevím zda je tady někdo kdo se tak dlouho snaží o ty 2 krásny čárky…snažime se už skoro 4 roky sme oba vyšetřeny a nic tak mě napadlo jesi to nemuže byt alergie na sperma? máte stím někdo zkušenost…
A vám nedělali imunologii? Ta by alergii na sperma objevila.
Ne ještě ne chystáme se na ni právě prej se to dělá speciálně v praze ale trva to dlouho…
Pokud vás oba vyšetřovali, tak by v tom automaticky mělo být i vyšetření protilátek. Alespoň kamarádka to tak měla…
My se snažíme o druhé už skoro rok. První byla v podstatě na poprvé a druhé ne a ne se podařit.
Teď v červnu jsem otěhotněla a po pár dnech samovolně potratila. Bylo to ve chvíli, kdy malý byly 3 roky a nastupovala jsem zpět do práce. Takže jsme na to úplně přestali myslet a začala jsem se zabývat prací a bylo to. Bohužel to nedopadlo…
Tak se budeme „snažit“ dál, ale hlavně na to nemyslet. Řekla bych, že psychika v tom opravdu hraje velkou roli.
Pak se ještě doporučuje užívání Gynexu, že podporuje oplodnění.
Ježiši tak to mě mrzí chudáku to bych zešilela potratit neumim si to ubec představit jo ja sem už pul roku na pracaku:-(tak když pujdu třeba někam makat tak na to přestanu myslet a pujde to ..jo protilatky to mě nikdo neřek chodime do sanus u v hradci králové
@piskot20 My jsme právě měli imuno vyšetření v Praze, čekali jsme na výsledky cca 4 týdny, přišlo nám to poštou.
Irenko tak to jsem ráda že to vím a tam musim nejdřiv se objednat a co ti přišlo jesi se mužu zeptat za odpověd?
Je, já už si to moc nepamatuju, ale byla jsem s tím pak u DR, a tam nám řekli co a jak, mám mírně zvýšený protilátky, takže při transferech beru prednison, ale ten se dává si myslím běžně. Jinak jsme se objednávali telefonicky a myslím, že jsme šli do nějakých třech týdnů
Že jsem po druhé těhotná jsem zjistila asi den po vynechání MS, radost trvala dva dny… pak jsem to dostala. Doktor to označil za mikropotrat, který se prý běžně stává (prý jedno z 50 těhotenství takhle končí a že to žena občas ani nepostřehne, že si myslí, že má jen zpoždění). Snažit se máme dál a nemusíme ani žádnou dobu čekat. Tak jsem se teď zabrala do práce, dcera jde od září poprvé do školky, tak nebudu mít čas na to myslet a snad se nám zadaří ![]()
Jo tak to jo musim to zkusit mam uplně strach:-(co zjistěj a taky sme byli na genetice vše v pořádku…a ty deš na uměli?
@piskot20 My se snazime vic jak 3 roky. Na imuno jsme diky zname na genetice byli hned - v Podoli v Praze. Dokonce jeste predtim, nez jsme vyrazili do CARu. Vysledky trvaly 3 tydny. Zjistili mi lehkou alergii na sperma, takze jsem brala prednison (potlaceni alergicke reakce)a zadny sex. Nicmene, kdyz jsem pak s temi vysledky prisla do CARu, rekli mi, ze takovy vysledek vyjde temer vsem parum, takze mi dalsi brani nedoporucili
. Ale v kazdem pripade si myslim, ze po 3 letech je vysetreni na miste..