Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jude a Essexi,
máte krásné metříky
. Taky jsem si ho chtěla nastavit, jenže mi kolísá délka cyklu, tak si musím nechat zajít chuť
.
holky ještě se chci zeptat,
jak moc vadí kouření
a občasné pítí alkoholu. Nejsem silná kuřačka asi 4denně a alkohol pouze v někdy sobotu když někam jdeme nebo někdo něco slaví, ne že bych se úplně to ale trochu si dám…tak jestli to hodně ovlivňuje šance na těhu… díky
Markét,
já myslím, že když si občas dáš skleničku, nemělo by to vadit. Kouření by snad taky nemuselo přímo bránit početí, ale asi by stálo za to, pokusit se s tím seknout dřív, než se zadaří
. Miminku i sobě tím jen prospěješ
.
Prcku, už jsi tam ![]()
Mariette, já mám taky délku cyklu různou, poslední dobou jen mezi 29 - 31, tak jsem vzala průměr.
Petruš, vy jste mi ale zahradníci, zasívání
. Hlavně ať je z toho pořádná úroda
. Já jsem dala muškáty taky o víkendu ven, teď už bo to měly zvládnout.
Markéto, občasná sklenička vína by vadit neměla, nám se dokonce podařil malej, když jsme byli ovínění. Ale myslím, že kouření je horší.
hm je mi to jasný, tak se pokusím opět stím něco udělat
, jen mám strach, že dokud tam neuvidím // tak se mi to úplně nepodaří…ale pak je to jasný, je dost ošklivý i nezdravý když těhulka kouří
jinak díky.
Jude,
můj cyklus je ale 30-47 dnů, tak z toho už radši průměr dělat nebudu. Jsem zvědavá, co s tím udělá utrogestan. Dobrala jsem ho předminulý čtvrtek a MS zatím nikde, pokud to nebylo to třídenní špinění, což se mi ale nějak nezdá. No, já si klidně počkám…
.
Mariette, tak to máš těžký. Ty vlastně tak do cca toho 50tého dne musíš čekat, jestli přijde nebo ne. To je tedy dost dlouhé čekání, chjo. Snad ti to prášky upraví.
To doufám. Měsíc a půl je fakt děsně dlouhá doba. Doufala jsem, že utroš zabere hned, ale asi mu holt budu muset dopřát víc času
.
Mariette, určitě zaberou.
Nevím jestli jsem to psala už i tady, ale koupila jsem si nové mamatesty, které mají citlivost 10mlU/ml. Takže by mohly ukazovat dřív než v době vynechání mens. I když na obale píšou to samé co u těch starších - test můžete použít ode dne očekávané menstruace. Ale ty původní byly myslím 25mlU/ml. Jen mám obavy, aby nedělaly duchy.
Jj, psala jsi to sem a já to i četla
. Akorát že se mi teď do testování ukrutně nechce, test jsem si dělala v pondělí (negativní) a nechci si zase kazit náladu a stresovat se…
Když už jsme u těch testů, myslíte, holky, že je jedno, jestli si ho koupíte v drogerce, nebo v lékárně? Nebo jsou mezi nimi zásadní rozdíly?
Markét, tohle jsem našla na ww.gynekologie,cz: „Co se kouření týče, je dobré přestat kouřit aspoň 6 měsíců před plánovaným početím. Cigaretovým kouřem si vpravujete do těla nikotin, dehet a další jedovaté zplodiny, kterými otravujete sebe i plod. U svého nenarozeného dítěte zvyšujete riziko, že bude v dalším životě alergik, astmatik nebo bude trpět poruchami imunity.“
Nenech se tím moc vylekat, dala jsem to sem jako případnou motivaci pro tebe, aby se ti s kouřením líp přestávalo
. Moje mamka třeba přestala kouřit, až když zjistila, že mě čeká, a byla jsem zdravá jako řípa a dodneška nevím, co to alergie je
.
Nemyslím, že záleží na tom, kde je koupíš, ale jaká značka to je. Většina holek tady chválí mamatesty, kvůli spolehlivosti a ceně. Já např. v minulosti používala TT Day7, které jsem koupila přes internet a ty ukazovaly falešně pozitivní výsledky. Kvůli nim jsem 2× běžela na gyndu a vždycky jsem to pak obrečela. Ty nové mamatesty stojí 2ks 41 Kč, což jde.
jojo už jsem to taky slyšela, něco stím udělám
no jinak jsem jak na trní…MS má příjít o víkendu tak snad nedorazí a test v pondělí vyjde, sice to vidím že asi ne ale uvidíme, teda jestli to do té doby vydržím
jinak taky používám mama testy a žádné duchy mi nedělají je tam vždy jen / ![]()
Pane jo, falešně pozitivní test, to je ale podpásovka
! Taky bych to obrečela… Tak já příště prubnu mamatest, když má tak dobré ohlasy
.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat