Snažilky Pardubice 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1633
11.2.13 19:28

@PusinkaMartinka mě by teda hrozně zajmalo zda se to dělá běžně že se před porodem nedělá UZ.. mě ho totiž vůbec neudělali a pak se strašně divili jak je malý veliký…co jsem se bavila s maminkama tak každé ho dělaly.. že bych zas byla jen vyjímka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
11.2.13 19:39

@Michaela99 Mně ho dělali normálně v rizikovce :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.13 20:01

@Michaela99 mně ho taky nedělali… vlastně v 30tt. nebo kdy se mněla poslední UZ s tím, že budu rodit sc pravděpodobně… mno a na poslední kontrole, kdy sem s Kokrdovou domlouvala toho císaře bylo tak, že mě rodit polohu kp nenechá, že budu mět zasloužený císař, že mám hrozně velké břicho a že malý bude mět určitě nad 2,5kg. Mno a při příjmu s emě ptala jestly sme dělali odhadní váhu, tak sem ji řekla, že ne a pak semji zopakovala co mě řekla… takže nevím ale mě UZ taky nedělali… dokonce ženským dělali UZ po porodu ale mě nic nedělali jediné co bylo tak mě prohmataky každý den břicho a koukly na očistky a jizvu :nevim: Co já vím jestly to tak má být??? No a taky mě štve, ž mě nepíchly nic na stažení dělohy… nebo mě aspon na břicho nedaly pytel s pískem ale tak to už je jedno.. prostě nemocnice šetří kde může… ani se nedivím prostě mají nějaký limit peněžní každý odd. do kterého se musí vlézt a když je všechno dražší a ředitel debil, tak s tím hold nic neuděláš… a vše je na úkor pacientů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
11.2.13 20:18

@PusinkaMartinka to mi teda taky vadilo, že mi nedělali UTZ po porodu, do dneška nevím, jak je tam na tom ta jizva :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
11.2.13 20:27

Holky, mi teda dělali UTZ před porodem snad 3×, protože to bylo KP a dělal se odhad váhy, jestli to můžu porodit přirozeně. Podle odhadu bych mohla, ale malá byla blbě zasetnutá v kostech (jednu nohu před obličejem nataženou, druhou šprajclou pod zadkem štourajíc se mi v beredních obratlech :D ), takže mě fakt kontrolovali, jestli se ještě třeba nepohne. Kokrdová mě chtěla rodit normálně, že dítě nemá ani 3 kila, ale bylo jí to prd platné, už jsem měla papír na císař :D
Ale po porodu mi nikdo utz nedělal, ten mi dělala až moje gynda na kontrole po šestinedělí a to jen kvůli tomu, že jsem nešla po šestinedělí, ale po 4 měsících od porodu. Blbě mě v nemocnici vyčistili a já po šestinedělí dostala velmi silnou 18 dní trvající MS (to bylo asi samočištění, lítaly ze mě dobré cucky). Tak jen dr. zkontrolovala, jestli už ze mě odešlo všechno a u té příležitosti mi zkontrolovala i jizvu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.13 21:48

@rajada mno to teda… no další věc Kokrdová je hodně pro normální porody… u mě taky nevěděla až do konce, ale pak usoudila, že je malej velkej… Ale nevím dřív se rodilo normálně koncem pánevním… mylsím, že v dnešní době se normální přirozený porod hodně mění na císaře… Neříkám, když je to v nutnosti, když není jinná možnost, ale když to jde normálně a matka a dítě sou zdravý odhad váhy je taky v pořádku, tak by se podle mě neměl indikovat hned císařský řez, ale mělo by se o tom podiskutovat.. jak se cítí ta matka a jestly to zvládne zhodnotit její možnosti… byt je dítě normálně nebo koncem pánevním… taky tam záleží.. jestly dítě nemá omotanou šnůru kolem krku… Nevím já sem určo pro normální porody, ale určitě ne za každou cenu.. jen si mylsím, že v dnešní době jde na císař spousty ženských některé že s ebojí porodu, druhé to tak mají naordinovnané pro konec pánevní a ty třetí jdou akutně, když sou komplikace… Mám dojem, že to není ani tak v nás ženskejch ale v doktorech, že neumí dobře zhodnotit situaci a s náma matkama takové věci vůbec nerozebírají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
12.2.13 07:32

@PusinkaMartinka
Já se přiznám, že rodit normálně bych to nešla a kdyby mi ten SC neudělali v Pce, tak jdu jinam. Ono totiž tady je pořád přístup, že doktor rozhodne a ty se s tím smiř, kdyby tě někdo podporoval a věřil ti, že to zvládneš, dodal ti nějaké sebevědomí, probral to s tebou dopodrobna, tak věřím tomu, že se většina žen k tomu postaví tak, že to zkusí. Ale tady tě od začátku straší tím, že jak je venku tělíčko, musí se honem porodit hlavička, nebo dítě po 3 minutách nemá kyslík hrozí retardace nebo smrt. To ti řekne doktorka Kokrdová 10 minut před tím, než tě berou na sál! Takže i kdybych to šla rodit spontánně, po téhle větě bych se sebrala a šla bych domů! Jinde ve světě (v rozvinutých státech samozřejně, ne někde v Bulharsku) je pacient rovnocenná bytost, vše s ním proberou, zkonzultují, navrhnou možnosti a poradí se, na co se ten pacient cítí a na co ne. Tady přijdeš k doktorovi, on ti navrhne jediné možné řešení a když odmítneš, tak tě pomalu berou do kazajky a na psychiatrii. Já jsem za svůj, poměrně krátký, život nezažila ochotného a hodného doktora, kterému by ležel na srdci pacient jako člověk. Vždycky se na mě dívali jako na pacienta kus hadru a jednoho v řadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
12.2.13 08:36

@PusinkaMartinka To mě zas pylet na břicho vrzly hned měla jsem obří břuch a injekce jsme taky dostávala + jse si ještě pomáhala sama jelikoš jsme odstříkávala pro malého, kojit jsme nemohla byl v inkubátoru a tím se mi taky obrovsky stahovala děloha a šíleně jsme hubla po kojení do porodnice z 75kg z porodnice z 65kg a do dvou měsíců sotva 50kg bála jsme se že zhubnu na kost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
12.2.13 08:41

@rajada o tom jak matka přivede na svět své dítě by měla rozhodovat jedině ona! Rozhodnutí na doktorech bych nechala jen ve vážných případech kdy je dítě hodně veliké či špatně otočené nebo má omotanou pupeční šňůru, atd.. ale pokud je matka i dítě zdravé ať si rozhodne sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
12.2.13 09:17

@Reinka Tak to asi berou kus od kusu.. jako v řeznictví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.13 13:35

@rajada já říkám tady to chování těch lékařů je šílenné, ale za mou praxi a celkem četnosti být pacientem.. jsem poznala, že existují i fantastičtí lékaři, kteří opravdu umí ve všech směrech! Ovšem sem se setkala i s šílenýma doktorama. Tady v čr to zdravotnictví je celé pošahanné! @Michaela99 jo tak to hubnutí ti závidím já jela doporodky taky s 75kg a z porodky z 67 pak sem zhubla na65 a ne a ne se z té váhy ponout ted už vážím 62, ale na svou původní váhu před těhu 60kg se asi nikdy nedostanu… :-( a to nemluvě o to, že bych byla spokojenná kdybych vážila tak 55kg :-D Které jsem kdysi mívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.13 13:38

Nehledě na to, že sem taky kojila… děloha se mě začla stahovat snad až po dvou týdnech co sem byla doma což sem cítila jak to pěkně táhne a bolí. No prostě co člověk to individuální hojení… jako váhu sem pak zredukovala víc až jsem přestala kojit po dobu kojení mě to opravdu nešlo dolůůů.. ted chci ještě zhubnout do svatby, ale nevím no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
12.2.13 13:40

@PusinkaMartinka 55kg jsme měla ve druhém měsíci těhu :mrgreen: a už se taky na tuto váhu nedostanu. ¨Jak jsem přestala kojit, tak jsem nabrala a momentálně něco kolem 60kg. Doufám že až se povede těhu, nepojedu do porodnice z 80kg.. to bych asi nerozdejchala..jsem se zapřísáhla že se budu celé těhu krotit ale nejhorší u mě je, že já doslova miluji zákusky a chlebíčky a tyhle mlsárny.. takže asi ostrouhám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.13 14:23

@Michaela99 tak to je fakt gol já přestala kojit a hormony i váha se upravují dokonce mám i chut na sex, kterou se musím přiznat sem fakt neměla jsem si myslela, že jsem frigidní…Na to jakou sem ji mívala před těhu :-D Mno tak já v těhu nabrala 15 kg a nijak sem se neomezovala, ale je pravdou, že sem neměla nějako chutě, ale určo sem jedla víc než normálně :-D No já doufám že až otěhulím, tak přiberu tak 10kg a to bohatě stačí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
12.2.13 15:40

@PusinkaMartinka tak já taky začala hubnout až po ukončení kojení. Dokud jsem kojila tak ani ťuk. Za těhotenství jsem přibrala přes 20kg :roll: V porodnici jsem nechala 10 a 10 mi zůstalo. O vánocích (cca 4m po ukončení kojení) jsem se konečně dostala na svoji původní váhu. Ale co jsem přestala kojit, tak to šlo fakt rychle, teď mám asi 2kg pod původní vahou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí