Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, nevite o nejakym gyndařovi, který přijímá nové pacientky? Někoho normálního a v pohodě.
No, tak nevím, ale já sem docela spokojenná s Mudr. Šilerovou z dubiny 466263148. Pak můžu ještě doporučit Dobrkovského, ale ten má asi plný stav…
Já chodím k Lucké, nevím jestli bere, ale je dobrá.
Jo a ještě k té porodnici, mě si tam nechali přes noc hned po KO, že ráno to musí vyvolat, no a tak tam se mnou sepisovali i papíry a napsali mi dosažené vzdělání ZŠ a pak mi to ten doktor čet a já že nemám jen ZŠ, tak se teda ptal a když zjistil, že mám gympl a normálně studuju na VŠ tak čuměl jak puk
Jakoby měly děti v tomhle věku jen nějaký pitomci
Tím jako nic proti lidem jen se ZŠ, ale jak oni s tím automaticky počítaj, no to mě dostal. A sestry od novorozenců byly super, moc hodný, až teda na jednu, taková strašně tlustá, už starší, ta mě teda i rozbrečela, ale to bylo těma hormonama, ten den jsem řvala kuli všemu
Ke mně se tam celou dobu všichni chovali moc hezky
No, ono ještě aby ne, když malýho vytáhli na poslední chvíli a ještě ho museli resuscitovat, ještě že jsem byla v narkóze, bych se jinak zbláznila ![]()
Tak holky manželova ségra dnes odpoledne přivedla na svět chlapečka jménem Kuba 3800g a 52cm.. už se těším až tam pojedeme.. si toho prdísla pochovám.. taky jí strašili jak bude muset císařem a tak a nakonec odrodila normálka akorát ji prý pak stejně museli uspat jelikoš ji čistili.. ale mám teda velkou radost za ni ![]()
No to teda… pořádnej chlapák…tak seš zasloužilá tetka @Michaela99 mno a ktomu císaři… já rodila císařem plánovaným páč malý byl velký a otočený koncem pánevním a ted mám strach aby bylo vše v pořádku a já neměla žádný srůsty atd, které můžou vzniknout… @Reinka taky sem se několikrát hlásila na VŠ, ale bohužel vždy jen na jednu takže procento přijetí minimální
a zrovna když brali bez přijmaček, tak sm se hlásit nemohla prootže ještě nebraly zdravotnické asistenty dálkově…
Holky jaká jména máte vybraná (pokud nějaká máte) kdyby se to povedlo? Já sem souhlasila s manžou že holčička bude Kristýnka ale u kluka furt bádáme.. ![]()
Jooooo tak to zatím moc nevíme ale na kluka by se mě líbilo Matěj a Matyáš a pro holku nevím to sem nevšděla ani když sem čekala Vojtu tak sem tak střelila že Vanesa ale to se mě ted krutě nelíbí vůbec tak možná Denisa a Veronika ![]()
@Michaela99 my to máme tak, že já vybírám holčičí jméno a chlap vybere klučičí, prvního kluka jsem si prosadila já, tak ať nesejčkuje
Holčička je jasná, Liliana, tu jsem chtěla už při prvním, no a kluk si myslím, že by byl David, přítel ho chtěl už u Daniela ![]()
@Reinka no to teda.. my se tak nějak s mojím u prvního domluvily… vyřazovací metodou.. neměla sem žádné vysněné jméno a ated to asi budem muset tky tak dělat
@Reinka @PusinkaMartinka Já se nějak v tech klučičích jménech topím
U prvního když nám řekli že je to kluk, tak jsem hned věděla že musí mít jméno po tatínkovi ale teď kdyby byl druhý kluk tak fakt nevím.. asi bude po dědečkovi Zdeněk ![]()
Taky se přidám, jestli můžu. Jsem z Pardubic, mám doma 21 měsíční holčičku, letos mi bude 25 a snažíme se o druhé (resp. o třetí) těhotenství. Snažíme se od ledna 2012, povedlo se v prosinci, ale skončilo to ZT v 9tt, tak čekám, až klesne HCG a budeme se moct snažit dál. Chránit se nebudeme, stejně nám to potrvá zase dlouho, ale tak do května/června tomu necháme volnej průběh a teprve pak se začneme oficiálně a doopravdy snažit. Klidně bych na to kafčo i zašla, dcerka má děti hrozně ráda a já momentálně taky nemám s kým moc pokecat ![]()
@rajada
ahoj
Jinak zdravím, včera jsem měla rozlučku se svobodou, tak jsme si to s holkama užily
Dneska ji má přítel, tak zas budu doma sama
![]()
Holky, teď jsem si dočetla všechny příspěvky a musím taky „pomluvit“ porodnici. Kokrdová se fakt vozí po mladých maminkách! Já myslela, že má něco proti mě konkrétně, když jsem tam šla ve 22 letech na císař skrz KP, řekla někomu „no to už jako děláme císaře dvacetiletejm holkám?“ Zdrbala mě, vydeptala, jakobych si to u někoho objednala nebo tam měla císař domluvenej protekčně.
No a teď jsem ji chytla na pohotovosti, když jsem šla s krvácením (v 8tt). Jen se podívala do karty, kolik mi je, řekla „vám je teprv 24 a už čekáte druhé? no to jste toho stihla hodně“ a od té doby na mě byla fakt hnusná. Prohlídla mě tak, že jsem jí „utíkala“ z lehátka (šoupala jsem se nahoru od ní), vytáhla ruku a ze mě vystříklo ještě asi půl litru krve, pak mi řekla, že miminko mi umře, ať se na to připravím a když jsem se po převlečení v kabince snažila zatlačit slzy, tak mi řekla „nebrečte, jste mladá, můžete mít ještě 10 dětí, já jsem taky potratila, ale první a to je o dost horší, než potratit druhé“. Takže Kokrdovou už nikdy nechci potkat, ta totiž nenasbírala za celej život, co dělá doktorku ani trochu empatie.
A první porod a péče na šestinedělí? Nenaučil mě nikdo kojit, po císaři mi to nešlo, měla jsem rozpárané břicho, nespala jsem, ale dítě mi hned druhý den vrazili i na noc. Když jsem prosila, aby si ji ještě vzali, že jsem nevyspalá a malá mi padá z ruk, tak mi řekli, že jsem podepsala papír a mám smůlu. Chytla jsem poporodní depresi jako kráva a už jsem se nerozkojila. Nikdo mi nepomohl, říkali mi jen „kojte kojte“, ale že mám prsa od krve a že mi z nich teče hnis, to nikoho nezajímalo. Doma jsem vydržela kojit ještě 6 dní a pak jsem se sesypala a muž musel do DMka pro Nutrilon. Víc jak rok jsem se z toho dostávala, musela jsem dobu brát i antidepresiva apod… takže do Pce rodit už nejdu.