Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
syn přitáhl ze školky tuto písničku. Ale nezapamatoval si ji, tak chce, abych ji našla na netu a naučila ho zpívat celou. Našla jsem jen toto:
Sněží, sněží,
mráz kolem běží,
zima je kočičce,
hřbet se jí ježí.
Fouká, fouká,
bílá je louka,
zima je pejskovi,
ke kamnům kouká.
…
ale jak je to dál? Víc jsem na netu nenašla. Někdy kolem Vánoc ji dávali v televizi (možná ve zpívnkách, už nevím) a pokračovala dál. Znáte ji někdo?
Ahoj. Anežka ji přinesla z jesliček, ale tam byla takhle. Měli ji na nástěnce
.
taky myslím, že to dál není ,znám to jen takhle - syn, když se ji učili ve školce, tak také jen takhle.
![]()
Syn tvrdí, že to zpívají ještě dál (ale nepamatuje si, jak), a vzteká se, že jsem to nenašla celé ![]()
V televizi to fakt ještě zpívali dál - nevím, kolik slok, ale kupodivu si to pamatuju, ač tu písničku neznám.
deimoska píše:
Ahoj,
syn přitáhl ze školky tuto písničku. Ale nezapamatoval si ji, tak chce, abych ji našla na netu a naučila ho zpívat celou. Našla jsem jen toto:Sněží, sněží,
mráz kolem běží,
zima je kočičce,
hřbet se jí ježí.Fouká, fouká,
…
bílá je louka,
zima je pejskovi,
ke kamnům kouká.
ale jak je to dál? Víc jsem na netu nenašla. Někdy kolem Vánoc ji dávali v televizi (možná ve zpívnkách, už nevím) a pokračovala dál. Znáte ji někdo?
To je dobry, ja ji znam takto:
Snezi, snezi,
mraz kolem bezi,
zima je pejskovi
u kamen lezi.
Fouka, fouka,
bila je louka
zima je kocicce
u kamen mnouka
![]()
Ale taky jsem celou dobu zila v presvedceni, ze jsou to jen dve sloky.
![]()
Ahoj, v MŠ zpíváme verzi zakladatelky a jen tyto dvě sloky. Je možné, že další jsou přidány lokálně určitou učitelkou, nebo pro účely Tv, aby byla písnička delší
Zkus pátrat
kdyžtak sem pokračování vlož, jsem zvědavá ![]()
Tak jsem včera důkladněji vyslechla synka a vypadlo z něj, že ve školce zpívají taky jen ty dvě sloky. Vztekal se, protože jsem to nenašla celé tak, jak to tehdy slyšel v té televizi (tam následovaly možná ještě dvě další sloky … škoda, že to nedávali víckrát, abych si je zapamatovala).
Pro pobavení vkládám ještě modifikaci jedné sloky, na kterou jsem narazila na netu?
Fouká, fouká,
bílá je louka,
zima je pejskovi,
až z toho pšouká.
deimoska píše:Pro pobavení vkládám ještě modifikaci jedné sloky, na kterou jsem narazila na netu?
Fouká, fouká,
bílá je louka,
zima je pejskovi,
až z toho pšouká.
![]()
![]()
![]()
![]()
Také znám jen ty dvě sloky ale modifikace je super
U nás ve školce zpívají ještě:
Zvoní, zvoní,
vánoční zvony