Socializace dítěte vs koronavirus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
9.4.20 08:02
@ka2ka píše:
nečti, šestiměsíčního dítě potřebuje akorát jíst a spát max si chvilku hrát, ale fakt mu jsou ostatní mimina u zadní části
@lucenka píše:
Tak ty po karantene nepůjdeš za babičkou?
Pokud ne, tak existuje Skype, WhatsApp, tak si s příbuznými volej přes to. Vem si dítě na klín, řekni, že zavoláte babičce, dělejte nějaké dětské říkanky apod. Tím bude mít nějaký kontakt, bude vědět, kdo to je.

No pokud skonci karantena, ale bude tu dal ten virus tak za babickou urcite nepujdem. Vzdyt na to porad apelujou, ze seniori jsou nejnachylnejsi skupina. Ale jde mi vseobecne o ten zlom. Ze ted a jeste nejaky cas bude mala bez kontaktu s ostatnima dospelakama, jaky to na ni muze mit vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.4.20 08:05
@Chanel009 píše:
No pokud skonci karantena, ale bude tu dal ten virus tak za babickou urcite nepujdem. Vzdyt na to porad apelujou, ze seniori jsou nejnachylnejsi skupina. Ale jde mi vseobecne o ten zlom. Ze ted a jeste nejaky cas bude mala bez kontaktu s ostatnima dospelakama, jaky to na ni muze mit vliv.

Jaký by to na ní asi mělo mít vliv? Děti potřebují vrstevníky až později, proto se děti neumisťují do nějakého zařízení v půl roce věku, ale až mnohem později.
A k babičce bych klidně šla, pokud nemá jiné nemoci, ty nechodíš mezi davy lidí,…

• Citovat
  • Upravit
33005
9.4.20 08:16

Řešíš blbosti. Do těď jsi snad s dítětem seděla jenom doma mezi 4 stěnama?
U nás babičky či jiní příbuzní o mimina zájem nejevili, takže je viděli tak maximálně jednou měsíčně. Kamarádky v době mé mateřské pracovaly a děti ještě neměly.
Obě děti jsou i přes to sociální až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.4.20 08:19
@Chanel009 píše:
No pokud skonci karantena, ale bude tu dal ten virus tak za babickou urcite nepujdem. Vzdyt na to porad apelujou, ze seniori jsou nejnachylnejsi skupina. Ale jde mi vseobecne o ten zlom. Ze ted a jeste nejaky cas bude mala bez kontaktu s ostatnima dospelakama, jaky to na ni muze mit vliv.

A ty si myslíš, že jako korona na tebe a dítě skočí po cestě k babičce? Pokud jste teď doma bez kontaktu s okolím, tak za sebou máte vynucenou karanténu, jste negativní a tudíž pro kontakt s babičkou bezrizikový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27934
9.4.20 08:20

@Chanel009 dieťa prechádza rôznymi fázami, vyvíja sa, nie je to zmenšený dospelý. Socializovať ju skutočne v šiestich mesiacoch netreba, stačí že vie že sú i iný ľudia. Na prechádzky chodíte, nie? A ak ťa trápi že nie je zvyknutá na babičku, dajte si s babičkou rúška a choďte spolu na prechádzku. Malá bude mať i iné vnemy a uvidí že ty si uvoľnená pri babičke tak sa jej nemusí báť. A či bude bojazlivá závisí hlavne od povahy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
9.4.20 08:24

Pul roční dítě nepotrebuje zadnou socializaci, svet ji muzes ukazovat i venku na prochazce, na to snad nemusis vysedavat na navstavevach ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.4.20 08:36
@shadowbabe píše:
@Chanel009 Ty my jak meli malou, tak se taky nikde nelitalo, byvala sem s ni hodne sama. Chlap je remeslnik, takze makacka porad a cela moje rodina zije pres 300 km daleko a tady sem nemela extra moc kamaradu. Spis teda sem si jentak nekoho k sobe nepustila ;) Neboj, to bude dobry :hug:

No ja se za pritelem odstehovala cca 250km, takze zacinam de facto od nuly. Rodice uz nemam, tady jen par znamych ale nikoho s malym deckem. Jen mam proste obavu, aby z maly nerostl bez lidi kolem „tichej blazinek“ :)

Kdyby slo jen o me, tak jsem v klidu, jsem docela introvertni povaha, trva mi, nez se dam s nekym do kupy. Ale lepsi kvalita, nez kvantita ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.4.20 08:45
@Kriss Tina píše:
Pul roční dítě nepotrebuje zadnou socializaci, svet ji muzes ukazovat i venku na prochazce, na to snad nemusis vysedavat na navstavevach ne?

Tim svetem byli mysleny lidi, proto to bylo v uvozovkach. Na prochazkach je jeste v hlubokym kocarku a spi. Spis mi jde o to, kdyz lita nakaza a jeste litat bude, co s deckem udela, kdyz ho v naruci nedrzi, nebo nehraje si s nim nikdo jinej, nez mama a tata. Takhle to bylo mysleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
9.4.20 08:50

@Chanel009 neudělá to vubec nic, tomu diteti je to uplne jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.4.20 08:51
@Chanel009 píše:
Ahoj, jsem tu nova a zajima me, jestli nekdo z vas taky resi, jak socializovat dite v dobe coronaviru. 8o

Mame 6ti mesicni holcicku a neumim si predstavit, ze s ni zacneme rajzovat po navstevach, I kdyz karantena skonci, protoze buhvi jak bude, s koncem karanteny, neodejde nakaza. Porad na to myslim a nevim si s tim rady. Samozrejme nas chci ochranit, coz jde jenom minimalizaci styku s ostatnimi, ale jak pak tedy male zacit ukazovat „svet“? :nevim:

Predem dekuju za nazory, Lenka

Tak v kočárku se nakazit bude těžší, až bude běhat, neubráníš se nákaze. Syn takhle z dovolené přivezl neštovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.4.20 08:53
@Svistice píše:
A ty si myslíš, že jako korona na tebe a dítě skočí po cestě k babičce? Pokud jste teď doma bez kontaktu s okolím, tak za sebou máte vynucenou karanténu, jste negativní a tudíž pro kontakt s babičkou bezrizikový.

Muj chlap chodi do prace, tudiz za jeho 70ti letou maminkou nepujdeme, protoze by to bylo od nej/od nas vuci ni nezodpovedny. Proc asi izolujou cely domovy senioru a nesmi za nimi navstevy, nekde se ani personal nevraci domu, aby k nim neco nezavlekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.4.20 09:04
@Chanel009 píše:
Muj chlap chodi do prace, tudiz za jeho 70ti letou maminkou nepujdeme, protoze by to bylo od nej/od nas vuci ni nezodpovedny. Proc asi izolujou cely domovy senioru a nesmi za nimi navstevy, nekde se ani personal nevraci domu, aby k nim neco nezavlekli.

Takže k ní třeba už nikdy nepůjdete 8o co ta babička jí? Na nákup asi chodí, takže to může chytit v obchodě.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
9.4.20 09:21

A proč by si s kojencem měla rajzovat po návštěvách? To fakt není povinnost a nemá to oporu v nějakém poznání dětského vývoje. Tak jako tak - extroverze či introverze je vrozená věc - to fakt nezměníš tím, jestli někam bude a nebo nebude chodit.

A ano, pokud všechno funguje, tak se hodí zvykat dítě v druhé půlce jeho prvního roku života na to, že je i s jinými lidmi, ale to je hlavně proto, aby šlo ho nechat někomu hlídat a užít si bezdětný večer.

Vůbec si s tím nelam hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
9.4.20 09:27

@Chanel009 tak min čtěte a zapojte hlavu… Prostě to teď nejde, až se věci trošku uvolní prostě budetw chodit jen k nejbližším… Jako stejnak člověk pomalu musí začít žít, takže my prostě budeme chodit jen k nejbližší rodine, k těm co víme že nikde netrajdaj… Na zahradu a je… Já si zas nedokážu představit že hky půjdou do školky a školy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.4.20 09:33
@lucenka píše:
Takže k ní třeba už nikdy nepůjdete 8o co ta babička jí? Na nákup asi chodí, takže to může chytit v obchodě.
L
@lucenka píše:

Vse co potrebuje nam nahlasi a dostane to za branku. Ani ona sama nechce litat po kramech, takhle se citi vic v bezpeci a je v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí