Souhlas otce s cestou do ciziny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
12.6.19 00:09

Ano, může.
Na běžnou dovolenou, natož v EU souhlas není potřeba, pokud se tam chce vystěhovat a otec se nezajímá, tak se s ní asi nebude ani soudit…

@Lama Lama píše:
no, otázka je, z jakého pohldu. Z pohledu českého práva souhlas třeba není. Otázka je, zda je třeba z pohledu práva Britského, Italského…

A co teprve z hlediska chamubrambiho zákoníku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37909
12.6.19 00:24
@smurfka píše:
ale ty nebudeš prokazovat že jsi jejich matka..

Ha, ha, ha, manželku nechtěli pustit se 1.x ročním synem přes hranice jenom proto, že on je Novák a ona Nováková! Prý se jmenuje jinak a protože neměla jeho rodný list, tak ji tam dusili nějakou dobu a pak se pohraničník zeptal syna, kde má maminku? Dítě se na něj chvilku koukalo jako na mimozemšťana, ale pak pochopilo, že dotyčný nežertuje a ukázalo na manželku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
12.6.19 07:30

@jege No a pak, ze je kvuli cestovani dobre se jmenovat stejne jako dite :mrgreen: Kdyz ma clovek jine jmeno i nasem chapani, tak tu kopii rl povetsinou vozi…

Ja stejne nechapu, ktery pitomec vymyslel, ze deti nejdou zapsat do op, vse by to zjednodusilo, prostě ukážu op a je behem 10 vterin prokazano, ze jsem rodic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
12.6.19 08:04
@Ou píše:
Ano, může.
Na běžnou dovolenou, natož v EU souhlas není potřeba, pokud se tam chce vystěhovat a otec se nezajímá, tak se s ní asi nebude ani soudit…A co teprve z hlediska chamubrambiho zákoníku!

O tom jsem nikde v souvislosti s vycestovanim dítěte nečetla. Máš prosím odkaz?
S Itálii a jejím požadavkem na to upozorňovali i naše ministerstvo zahraničních věcí. S Británii jsem psala na Britské velvyslanectví a bylo mi sděleno, že v Británii může být souhlas vyžadovan. Máš nějaké jiné podložené informace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
799
8.7.22 11:48

My chceme letos taky letět do Turecka. Otec syna je momentálně ve vězení kvůli Domácímu násilí spáchané na mě.
Neplatí alimenty, odmítá asistovaný styk se synem a celkově se nezajímá. Souhlas otce nedostanu ani náhodou.. Dělá mi naschvály.
Jak v tomhle případě mám postupovat? Syn má navíc cizí příjmení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí