Soukromý porod u Apolináře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1592
14.3.12 19:24

ahoj,třeba v Brandýse,tam se registrovat nemusíš,je to kousek od Prahy,je to malá nemocnice,ale neslyšela jsem,že by si někdo stěžoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
14.3.12 19:24
Zuzlounek píše:
Když já se bojím, že až mi praskne voda a bude to třeba přes den, tak než manžel dojede z práce pro mě a pak se ještě motat přes Prahu do porodnice mimo Prahu, tak to prostě nestihneme… jsem pěkný nervák…nejradši bych bydlela hned vedle porodnice :D jak jste to dělaly vy ostatní?
helenkka píše:
Zuzlounek píše:
Vinohrady mi nebyly doporučeny a Bulovka mne bohužel již taky nezaregistruje, jsem v 28tt…
Alpaka píše:
Mají plno i Vinohrady a Bulovka? Ty dříve registrovaly i docela pozdě.
Tak zkus ty mimopražské. Z Prahy se jezdívá do Hořovic nebo Neratovic.

Zavolas si sanitku a podle toho co ti reknou kam te vezou reknes manzelovi a dojede. ;)

Ale opravdu kdyz zacnes rodit tak te na ulici nenechaji. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
14.3.12 19:32

Příspěvek upraven 03.03.14 v 20:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
14.3.12 19:51

Já tam takhle rodila, nikdo nepříjemnej nebyl, všechno bylo v pohodě.. Jestli ti nejde o peníze, jdi do toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.3.12 19:53
Zuzlounek píše:
Jsem prvorodička…tak se ptám - musím si ale vybrat porodnici s dojezdem do 2 hodin od prasknutí plodové vody?

Ne nemusíš ;)
Porodní asistentce jsem platila 8tis za porod doma, včetně několika poporodních návštěv. Pan doktor ti poskytne za 14tis co? Že budeš „smět“ porodit u Apolináře? Jestli jde jen o toto, tak bych se na něj zvysoka vykvákla. Za takový prachy by musel do porodnice přijet se mnou, zůstat výhradně se mnou po celou dobu porodu a dokud vše běží v pořádku, tak by musel být porod absolutně v mé režii. Za něco takového bych těch 14tis dala, jinak ne. Ale dokážu si představit, že ty prachy budou za to, že budeš rodit tam, že se na tebe přijde maximálně pákrát podívat a poskytne ti naprosto standardní péči jako jiným pacientkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
14.3.12 20:08

Já mám za sebou 2 placené porody u Apolináře. U prvního mi praskla plodovka, ale byli jsme zrovna na chalupě a do porodnice jsem dojela až po 4 hodinách. Při prvním těhu jsem k němu chodila skoro celé těhotenství a odrodil mě on. Nebyl tam celou dobu (rodila jsem až po 24 hodinách od přijetí), ale dojel po přijetí a byl na telefonu celou noc. Přijel v šest ráno, zařídil mi epidruál, ikdyž jsem nebyla vůbec otevřená i po 12 hodinách kontrakcí (byla už jsem totálně vyčerpaná), a zůstal tam až do porodu (je možné že měl zrovna službu). Chodil mě kontrolovat každou hodinu. Stejně tak navrhl císařský řez už před uplynutím čekací doby po odtoku plodovky. Chodil za mnou na šestinedělí. Zařídil mi nadstandart. Při druhém těhu jsem k němu chodila až v devátém měsíci. Měla jsem slabší jizvu a měl to být rovnou domluvený císař, ale povolil mi rozjet porod a zkusit rodit normálně, pokud se jizvu opět neztenčí. Přijel hodinu po přijetí a tentokrát to byl akutní rychlý císař. Opět mi zařídil nadstandart, chodil za mnou na šestinedělí. Opravdu se staral, aby se všichni chovali ke mě hezky při obou porodech. Já jsem byla max. spokojená a protože oba porody byly velmi nestandartní a i dost rizikové, tak jsem byla moc ráda, že tam byl. Netuším, jak by to probíhalo, kdybych neměla porody zaplacené. Je možné, že úplně stejně a nebo taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
14.3.12 20:11

a o Krejčím jsem slyšela jen to dobré. Dokonce mi ho doporučil i ten „můj“ porodník, kdyby to vyšlo na termín jeho kongresu, kde byl 2 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
14.3.12 20:24
Zuzlounek píše:
Peníze mne netrápí…já jsem se spíš potřebovala poradit s někým, kdo takovýto porod již absolvoval - jestli to probíhá jako „normální registrovaný“ porod nebo ke mně bude mít personál jiný přístup a bude mi dávat najevo, že jsem ta soukromá…
a nebýt registrovaná a až to na mě přijde, tak si zavolat sanitu a čekat, kam mě odvezou, tak na to nemám povahu…potřebuju vědět do jakého prostředí půjdu, jak to tam vypadá a tak…ale díky za názory :D

Zuzlounku,nemusis dojet do 2h.Koukala jsem,ze jsi z Nachoda,jako prvorodicka dojedes daleko,klidne do Nachoda nebo do Hradce.Ten porod trva u prvorodicky dlouho,tedy vetsinou.Dneska,kdyz je dalnice z Prahy na vsechny strany,ja osobne bych se na to placeni vyprdla a jela klidne mimo Prahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
14.3.12 20:34
A platila jsi 14 tis nebo víc? Tato částka mi byla řečena asistentkou toho soukromého MUDr…
vertigo píše:
Já tam takhle rodila, nikdo nepříjemnej nebyl, všechno bylo v pohodě.. Jestli ti nejde o peníze, jdi do toho
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
14.3.12 20:37
Pochopila jsem to tak, že až přijde porod, tak mu zavolám, on za mnou přijede do porodnice a budu rodit s ním…bude něco jako můj soukromý porodník - ale takto mi to vysvětlila jeho asistentka, doktor má dovolenou, budu s ním mluvit až příští týden.
Gladys píše:
Zuzlounek píše:
Jsem prvorodička…tak se ptám - musím si ale vybrat porodnici s dojezdem do 2 hodin od prasknutí plodové vody?
Ne nemusíš ;)
Porodní asistentce jsem platila 8tis za porod doma, včetně několika poporodních návštěv. Pan doktor ti poskytne za 14tis co? Že budeš „smět“ porodit u Apolináře? Jestli jde jen o toto, tak bych se na něj zvysoka vykvákla. Za takový prachy by musel do porodnice přijet se mnou, zůstat výhradně se mnou po celou dobu porodu a dokud vše běží v pořádku, tak by musel být porod absolutně v mé režii. Za něco takového bych těch 14tis dala, jinak ne. Ale dokážu si představit, že ty prachy budou za to, že budeš rodit tam, že se na tebe přijde maximálně pákrát podívat a poskytne ti naprosto standardní péči jako jiným pacientkám.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
14.3.12 20:42
jsem z Náchoda, jenže manžel mění práci a tak se stěhujeme do Prahy a proto to tak řeším… :(
Klara1234 píše:
Zuzlounek píše:
Peníze mne netrápí…já jsem se spíš potřebovala poradit s někým, kdo takovýto porod již absolvoval - jestli to probíhá jako „normální registrovaný“ porod nebo ke mně bude mít personál jiný přístup a bude mi dávat najevo, že jsem ta soukromá…
a nebýt registrovaná a až to na mě přijde, tak si zavolat sanitu a čekat, kam mě odvezou, tak na to nemám povahu…potřebuju vědět do jakého prostředí půjdu, jak to tam vypadá a tak…ale díky za názory :D
Zuzlounku,nemusis dojet do 2h.Koukala jsem,ze jsi z Nachoda,jako prvorodicka dojedes daleko,klidne do Nachoda nebo do Hradce.Ten porod trva u prvorodicky dlouho,tedy vetsinou.Dneska,kdyz je dalnice z Prahy na vsechny strany,ja osobne bych se na to placeni vyprdla a jela klidne mimo Prahu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
14.3.12 20:45

zuzlounku - počkej až se pan doktor vrátí z dovolené a domluv si s ním schůzku, kde ti přímo sdělí on, co a jak bude probíhat. Pak se můžeš v klidu rozhodnout. Já jsem platila míń, ale byla to cena z roku 2007, takže bych řekla, že je to odpovídající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
14.3.12 20:58
díky :mavam:
Radka75 píše:
zuzlounku - počkej až se pan doktor vrátí z dovolené a domluv si s ním schůzku, kde ti přímo sdělí on, co a jak bude probíhat. Pak se můžeš v klidu rozhodnout. Já jsem platila míń, ale byla to cena z roku 2007, takže bych řekla, že je to odpovídající.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
14.3.12 21:29
Zuzlounek píše:
A platila jsi 14 tis nebo víc? Tato částka mi byla řečena asistentkou toho soukromého MUDr…
vertigo píše:
Já tam takhle rodila, nikdo nepříjemnej nebyl, všechno bylo v pohodě.. Jestli ti nejde o peníze, jdi do toho

Já platila míň, ale taky je to cena z roku 2007, jak tu už někdo psal - takže možná je to odpovídající.
U mě to bylo tak, že jsem chodila k doktorovi bez těch hrozných front, byla jsem objednaná na určitou hodinu a v tu dobu mě vzal, všechna vyšetření mi dělal on, kdykoliv jsem měla pochybnosti o něčem, měla jsem číslo na mobil a volala mu (několikrát jsem toho využila a vyšetřil mě mimo objednání), při porodu byl celou dobu, když jsem mu zavolala, že rodím, hned přijel, zařídil nadstandart a jeho péče skončila v šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
14.3.12 22:35
Zuzlounek píše:
Když já se bojím, že až mi praskne voda a bude to třeba přes den, tak než manžel dojede z práce pro mě a pak se ještě motat přes Prahu do porodnice mimo Prahu, tak to prostě nestihneme… jsem pěkný nervák…nejradši bych bydlela hned vedle porodnice :D jak jste to dělaly vy ostatní?
helenkka píše:
Zuzlounek píše:
Vinohrady mi nebyly doporučeny a Bulovka mne bohužel již taky nezaregistruje, jsem v 28tt…
Alpaka píše:
Mají plno i Vinohrady a Bulovka? Ty dříve registrovaly i docela pozdě.
Tak zkus ty mimopražské. Z Prahy se jezdívá do Hořovic nebo Neratovic.

Já jsem z Prahy a rodila jsem ve Vrchlabí. Registrovat se tam nemusíš. Je to tam stokrát lepší než ve všech pražských porodnicích. Můžeš se tam jet podívat, vše si prohlédnout, popovídat si s doktory. Porod nikdy nebývá tak rychlý… Já tam rodila už 2×. Poprvé jsme jeli rovnou z Prahy, podruhé jsem se tam ubytovala na pensionku (týden před porodem). A bylo to úžasný, krásně jsem si tam odpočinula, vyspala se a nabrala síly na porod.
Kdyby tě něco zajímalo, ptej se. Jezdí tam i z větší dálky, než je Praha. Vrchlabí je vyhlášené. Podívej se tady na emimi na hodnocení. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková