Sourozenci blízko u sebe :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14046
14.4.13 18:48
@klepetka píše:
Máme kluky od sebe 16měsíců a byl to skutečně masakr. Hlavně my nemáme hlídání, žádnou babičku v okolí a muž pracuje mimo bydliště, tak je všechno na mě. Chtěli jsme děti dva roky od sebe, zadařilo se dřív. Ted jsem už ráda, je to lepší (akorát se hodně řežou, hlavně ten starší mladšího, hodně i žárlí), ale bez babičky bych do toho znova už nešla.

taky nemáme prarodiče, takže pořád na vše jen my

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
14.4.13 18:52

Ježiš ženský neblbněte

fakt se přijďte podívat

nejmladší je 14 měsíců od dvojčat
když se narodil, ještě jsem je musela krmit, v těhotenství mi to ejich jídlo vadilo, takže jsem je krmila a vedle stolu měla kýbl a zvracela
po císaři jsem je nesměla zvedat a měla jsem doma 3 mimina
dvojčata akorát chodila, ale padala pořád, chtěla zvedat do postýlek atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
14.4.13 18:55
@jizvíková píše:
Ježiš ženský neblbněte

fakt se přijďte podívat

nejmladší je 14 měsíců od dvojčat
když se narodil, ještě jsem je musela krmit, v těhotenství mi to ejich jídlo vadilo, takže jsem je krmila a vedle stolu měla kýbl a zvracela
po císaři jsem je nesměla zvedat a měla jsem doma 3 mimina
dvojčata akorát chodila, ale padala pořád, chtěla zvedat do postýlek atd

a proč sis tedy třetí pořizovala? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
14.4.13 19:02

Ahojky, řešila jsem obdobné téma před necelým rokem ;) Jsem se ségrou 5,5 roku a vůbec tohle nedoporučuji, jediná výhoda je pohoda pro rodiče, ale pro nás kór pro mě starší otrava :mrgreen:
Já jsem chtěla tak po 3-3,5 letech, nakonec kvůli práci člověk míní život mění :-)
Už máme „zaděláno“, tak jsem zvědavá v září. Bojím se však :-)
Fandím rozdílu +- 2-3,5 roku nebo potom na povaze dítka. Dcerka má nyní 26 měsíců, myslím, že už by se to dalo krásně zvládnout, ale přesto jsem ráda, že za půl roku bude ještě vše jinak. Už jsem ji třeba 2× snažila odplínovat a bohužel se nepodařilo, do září kdy bude mít přes 2,5 roku to určitě zvládneme, oddudlíkujeme, už trénujeme, aby sama jedla, uměla se obléct atd. Ikdyž je šikovná už nyní, hlavně doma je s ní naprostá pohoda ;) Ovšem tohle jsou záležitosti prvních pár let kdy to mladší už má ke dvou letům, pak už jen samá pohoda, děti se stejnými zájmy, kroužky, kamarády atd.
Velkou výhodu vidím také ve výbavičce, spaní (večer ve stejné časy), stejnými zákazy (třeba večerní telka atd)
Já si hlavně libuji ohledně výbavičky, jsem typ co jsem musela mít vše ťip ťop, aby kočárek ladil s fusakem, nebo tričko k sukýnce, povlečení k pokojíčku :oops: :oops: :oops: všechno jsem na malou chtěla mít „čanané“ a jsem za to hrozně ráda, že mi výbavička nebude ležet ladem další 3 roky, kdy by bylo potřeba něco obnovit, dokoupit. Třeba kočárek, já bych prostě kočárek starý 6 let po prvním nemohla :-/ zase bych se zhlídla v nové kolekci, no znám se :oops: Takto Quinny Buzz i Zapp krásně posloužil starší a v září dál poslouží mladšímu dítku. Zatím pokud budeme mít chlapečka prodám třeba růžový fusak, oblečení asi 70% a vyměním za modrý, takže náklady na druhé dítko skoro žádné, jen mi chybí monitor dechu nebo možná nějaká odsávačka, abych nemusela ručně.
Velikou výhodou jsou babičky, školky atd. Máme babičku online, což je hrozná pomoc, neznám mít dítě u sebe když jdu k doktorovi, na úřady a myslím, že jsem se vyhla spoustě nervů, malou tam také klidně mohu kdykolv nechat, takže plánujem na září, abychom se uspořádali. Ještě si chci navařit zásoby do mrazáku, po porodu jsem nestíhala a manžel neumí právě vařit, takže už se chystám na omáčky, polévky prostě vše co půjde zamrazím a pak jen rozehřeji a dodělám přílohu atd.
No vídím, že si to hezky maluju, ale ta realita věřím, že bude mazec :think: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
14.4.13 19:26

Ahoj, přidávám se do klubu. Ale jaké to je, zjistím až za měsíc.
Rozdíl bude 23 měsíců. Je fakt, že to těhotenství je zápřah. Nechci malýmu odpírat, tudíž procházky na celé odpoledne a výlety se snažím dál provozovat. Pochovám, mazlíme se spolu, řádí na mě. Někdy hold dáme odpočinkový den a hrajeme si - já v posteli, on mi nosí hračky, nebo sjíždíme pohádky. Malej je poslední dobou víc a víc šikovný, chodí na nočník, procházky teda ještě docházíme s kočárem, ale mám doma v pohotovosti tandem, když bude potřeba. Nají se víceméně sám, rozumí už některým „povelům“
No a jaké to bude pak se nechám překvapit. Počítám s tím, že ze začátku to bude hukot, ale věřím, že až si najdem režim, tak to bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
14.4.13 19:43

@Endy Já jsem tak ráda, že konečně začalo to jaro. :mrgreen: To navlíkání bylo děsný a to ještě nemám takovej pupek - jo, už mám problém se přes něj zohnout, ale do porodu času dost, takže to šlo. Nevím, co bych dělala, kdybych nás měla právě do toho zimního soukat před porodem. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
14.4.13 19:49

@gabi.design navlékat do zimních hadrů dvě děti a sebe bude jistě neméně zábavné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
14.4.13 19:50
@Clarkia píše:
Wow, tak to je bezvadný, že máš tak samostatný dítko. :palec: To ten můj je hotovej mamánek. Má 20m, najíst se sám neumí, oblíknout ani vykoupat, a ke všemu má dudlík na noc. 8o :mrgreen: Všechno mi podává, jako „na, mami udělej to Ty“. Mluvit taky neumí. :mrgreen: Ale jo, bude to práce, ale já to dám, nic jiného mi ani nezbyde, a děti pro mě budou vším (už teď je to jedno vším). 8)

Hele, to přijde. My toho taky moc nenamluvíme - má svou hatmatilku, pár slovíček a to je vše. On se dost pořád dorozumívá neverbálně, ukazuje, znakuje. A třeba je takhle opravdu samostatný a šikovný na určité věci, ale pleny třeba máme pořád, k tomu pořád nějak nedospěl. Jo, párkrát se už na nočník vyčůral, vydrží půl dne v suchu, ale ten pocit, že se mu chce, pořád nepřišel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
14.4.13 19:52
@paola white píše:
@gabi.design navlékat do zimních hadrů dvě děti a sebe bude jistě neméně zábavné ;)

Ha, to jsem si neuvědomila. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
14.4.13 19:53

@gabi.design já si to uvědomila pokaždé když dorazím k výtahu zpocená až na zadku a říkám si „co sakra budu dělat se dvěma“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6819
14.4.13 20:10

Ahoj, já mám děti od sebe 22.měsíců…taky jsem dost řešila, jestli bude lepší menší rozdíl, nebo raději počkat…nakonec jsem víc plusů našla v menším věkovém rozdílu :) samozřejmě je to v každý rodině jiný…někdo má hlídací babičky, někdo ne…jinde je manžel v práci celý dny…záleží na všem…u nás teda babičky nehlídaj, ale manžel se snaží pomáhat :) celkem složitý to bylo v těhu…někdy jsem byla ráda, že dýchám a k tomu ještě neposeda…k tomu prvorozený je už od narození dost vzteklý a akční…ale i přes všechno se to dá…určitě by jsem neměnila…ze začátku jsem teda byla večer totálně na odpis :mrgreen: jelikož mám kluka a holku, tak doufám, že rvačky nebudou probíhat v nějakým velkým množství…žárlivost naštěstí nebyla…syn ale musel být hodně zapojen…podávat plínky a tak…ségra ho v podstatě ani moc nezajmala…vždy ji několikrát za den přišel pozdravit k postýlce a zkontrolovat :D jak roste, tak se s ní strašně rád mazlí, pusinkuje jí…je to strašně roztomilý…nikdy se zatím nestalo, že by se jí pokoušel nějak ubližovat…takže tak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25152
14.4.13 21:27

Budeme mít 20 měsíců a těším se. Možná to náročný bude, možná ne, neřeším to. Až to přijde, tak to přijde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
15.4.13 07:13

Ahoj..já mám první dva kluky od sebe 18 měsíců a čekám třetí, který bude od mladšího cca 25 měsíců??? (prostě budu mít doma 3 děti do čtyř let věku) první dva sem dala v pohodě (no jak kdy samoozřejmě)… uvidím jak to dám i s tim třetím..dám já vim, protože mi nic jinýho nezbude!!! :mrgreen:

a zakladetlko chci se zeptat… četla sem tu jednou tvou diskusi (část) - máš to už s přítelem vyřešený???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.13 08:45

@Measmille.teda tak to je hodne blizko.. ja v tom vidím do budoucna same pozitiva :) ale ten začátek no.. taky je to mozna tim že s chlapem to je taky jak na houpačce, je milionovy, ale z toho dokaže tak ubližit a vystresovat mě, že ptave mam taky obavy, aby toho nebylo najednou moc, protože chlap zrovna na stresové situace bohužel není držák… tak abych to neuspechela a nepoložilo nas to… ale ale.. kdo neskusi neví a čekat?!? asi na co.. posrat se muže vždycky něco a sebe lepší promyšlení nemusí dopadnout podle představ, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
15.4.13 09:05
@barčatěhulka píše:

no já to nemyslela ve zlým..já jen, ono to je ze začátku trošku záhul, tak aby ses mohla ještě alespoň o někoho opřít (obrazně). jinak já vim děti jsou radost… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin