Sourozenci blízko u sebe :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
694
15.4.13 11:56

Já mám holky od sebe 23 měsíců a neměnila bych. Nestihla jsem vypadnout z kolotoče okolo mimina a batolete a zpohodlnět. Kdybych měla těhotnět teď, kdy jsou starší skoro čtyři roky, tak už by se mi nechtělo. Teď už je to pohoda. Společný program už si pořádně užívá i ta mladší. Loni, kdy ještě v létě nechodila a v kočárku už taky celé dny nevydržela, to býval na hřišti masakr. A spolu fungujou naprosto úžasně, i když nám samozřejmě už začaly hádky o hračky. Starší se ve dvou letech sama najedla, oblíkat se naučila postupně a nočník zvládla krátce po narození mladší. Malá zase byla skoro bezúdržbové mimino, takže ani po porodu se žádný masakr nekonal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
15.4.13 11:59
@Kamila80 píše:
Já mám holky od sebe 23 měsíců a neměnila bych. Nestihla jsem vypadnout z kolotoče okolo mimina a batolete a zpohodlnět. Kdybych měla těhotnět teď, kdy jsou starší skoro čtyři roky, tak už by se mi nechtělo. Teď už je to pohoda. Společný program už si pořádně užívá i ta mladší. Loni, kdy ještě v létě nechodila a v kočárku už taky celé dny nevydržela, to býval na hřišti masakr. A spolu fungujou naprosto úžasně, i když nám samozřejmě už začaly hádky o hračky. Starší se ve dvou letech sama najedla, oblíkat se naučila postupně a nočník zvládla krátce po narození mladší. Malá zase byla skoro bezúdržbové mimino, takže ani po porodu se žádný masakr nekonal.
:mrgreen: :mrgreen: jé máš děti skoro jako já:) první je 2.11.2009 a druhej 13.5.2011
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
15.4.13 12:11
@Measmille píše: :mrgreen: :mrgreen: jé máš děti skoro jako já:) první je 2.11.2009 a druhej 13.5.2011

To je jak já se ségrou - ona listopad 83, já květen 85. :mrgreen: Bezva věkovej rozdíl! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
15.4.13 12:15
@Clarkia píše:
To je jak já se ségrou - ona listopad 83, já květen 85. :mrgreen: Bezva věkovej rozdíl! :palec:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no vidíš..první jsou podzimový z čistý nevědomosti…pak maminkám přes zimu začne hrabat..a další už si plánujou na jaro..kdy to nejhorší je alespoň za hezkého počasí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: hahahaha
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
15.4.13 12:52

Ještě přidám „motivační“ příhodu ze včerejška, mladší ukořistil policejní auto, starší hysterák, že bu bere JEHO auto, ukecali jsme ho, že si může hrát s větším hasičským duplo autem, mladší jak to viděl, zahodil policejní duplo auto a šel po tom hasičským :zed: a takhle to šlo dokola asi půl hodiny, buď řval jeden, nebo druhej… :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
15.4.13 14:07
@kate02 píše:
Ještě přidám „motivační“ příhodu ze včerejška, mladší ukořistil policejní auto, starší hysterák, že bu bere JEHO auto, ukecali jsme ho, že si může hrát s větším hasičským duplo autem, mladší jak to viděl, zahodil policejní duplo auto a šel po tom hasičským :zed: a takhle to šlo dokola asi půl hodiny, buď řval jeden, nebo druhej… :zed: :mrgreen:

jj to znám… když něco kupuju tak jak pro dvojčata…všechno musí být na chlup stejný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
15.4.13 14:12

@Measmille já právě rozhodla, že se dvojmo kupovat hračky nebudou, že se prostě naučí dělit… :oops: :lol: Starší princip pochopil a mladšímu cpe všechno možný, když chce to, s čím si zrovna hraje, ale problém je, když to mladší nechce… :mrgreen:

A co mě překvapilo, tak včera i mladší přišel a cpal staršímu jiný autíčko a současně mu rval z ruky to, se kterým si zrovna hrál :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
15.4.13 14:15
@kate02 píše:
@Measmille já právě rozhodla, že se dvojmo kupovat hračky nebudou, že se prostě naučí dělit… :oops: :lol: Starší princip pochopil a mladšímu cpe všechno možný, když chce to, s čím si zrovna hraje, ale problém je, když to mladší nechce… :mrgreen:A co mě překvapilo, tak včera i mladší přišel a cpal staršímu jiný autíčko a současně mu rval z ruky to, se kterým si zrovna hrál :-D

no oni si právě chtěj hrát zrovna s tím co má ten druhej..to znám u nás jsou za to bitky skoro pořád… :mrgreen: a jj, když je nějaká drahá (velká) hračka tak to taky nekupuju dvakrát..na to nemám, ale takový ty kraviny za dvacku tak to kupuju zásadně dvakrát..to už zase nemám sílu kvůli tomu poslouchat ty nářky (a to už je jedno jestli vstekací nebo naschválníkový)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
15.4.13 14:20

Jo a víš v čem maj ještě talent?:

když se koupí nějaká hračka a oni ji děsně potřebujou oba, tak když už se teda rozhodneš a koupíš tu samou ještě jednou, ale o den později nebo o pár týdnů později (v dobré víře, že uspokojíš obě děti) tak se zásadně hádaj na tý nově koupený…to by tě pak šel šlak trefit! a i když jim je za zády prohodíš..že ty nevíš která je nová a která stará, tak oni maj v tý hlavě nějakej senzor, že neomylně tu novou hračku poznaj a hádaj se o ní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
15.4.13 14:21
@Measmille píše:
no oni si právě chtěj hrát zrovna s tím co má ten druhej..to znám u nás jsou za to bitky skoro pořád… :mrgreen: a jj, když je nějaká drahá (velká) hračka tak to taky nekupuju dvakrát..na to nemám, ale takový ty kraviny za dvacku tak to kupuju zásadně dvakrát..to už zase nemám sílu kvůli tomu poslouchat ty nářky (a to už je jedno jestli vstekací nebo naschválníkový)

tak my těch uplnejhc kravin moc nemáme, většina je lego, vláčkodráha… To jsou top hračky a pak hasičský, policejni auta všeho druhu, ale to si všechno nasyslí starší a nechce dát mladšímu, i když jsou dvě stejný (třeba mladši dostal dvoje ty skládací autíčka z ikea a to s majáčkem si vzldycky zabere starší, protože to jsou policajti a je to „jeho“ :zed: :lol: )

Ale třeba my jsme s bráchou od sebe o tři roky a byli jsme schopní se servat i kvulli desetníku do krve :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
15.4.13 14:27
@kate02 píše:

no já mám toho staršího děsnýho montéra, takže drahý hračky by mě finančně zrujnovali. Z těch pvnějších máme jen dřevěnou vláčkodráhu, ale už i u toho asi u tří mašinek dokázal nějakým způsobem vylomit ty pevný kolečka.
a ten druhej je zase schovávač..takže to co je na dílky to je všude různě postrkaný… já nevim jaká hračka by je potěšila, zároveň by se nedala rozmontovat a nebyla na součástky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
15.4.13 14:30
@Measmille píše:
no já mám toho staršího děsnýho montéra, takže drahý hračky by mě finančně zrujnovali. Z těch pvnějších máme jen dřevěnou vláčkodráhu, ale už i u toho asi u tří mašinek dokázal nějakým způsobem vylomit ty pevný kolečka.
a ten druhej je zase schovávač..takže to co je na dílky to je všude různě postrkaný… já nevim jaká hračka by je potěšila, zároveň by se nedala rozmontovat a nebyla na součástky??

kluci si docela vyhrajou s kuchyňkou, tam jsou ty součástky velký a dobře se hledaj :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
15.4.13 15:03
@kate02 píše:
kluci si docela vyhrajou s kuchyňkou, tam jsou ty součástky velký a dobře se hledaj :-D

no to taky moc neprošlo…starší to prostě demontuje (má to kamarádka co má holčičku..)oni si s tim sice vyhráli, ale jemu se na tom vařilo lépe, když to bylo obráceně a ještě ze zadu… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
15.4.13 15:05
@Measmille píše:
no to taky moc neprošlo…starší to prostě demontuje (má to kamarádka co má holčičku..)oni si s tim sice vyhráli, ale jemu se na tom vařilo lépe, když to bylo obráceně a ještě ze zadu… :|

my máme udělanou dřevěnou a s tou mám problém hnout i já… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
15.4.13 15:07
@kate02 píše:
my máme udělanou dřevěnou a s tou mám problém hnout i já… :-D
áha..no a to už je pak kus nábytku, ne?! :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin