Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jdu si pro zkušené rady
Máme novou sousedku (na patře v paneláku) a ta se s námi teda nepáře. Od nastěhování na nás číhá, jen jak klapneme dveřmi. Pak nastane monolog, jak je na tom mizerně, nemá peníze, tahá nás k ní do bytu, ukazuje, co vše nemá… jako je to fakt, ten byt je téměř holobyt, ona je tam v nájmu, má 4letou holčičku a je ještě na mateřské…
já nedokážu být zlá a říct, že nemám čas nebo nashledanou a buch dveřma… jenže během té konverzace je to stále horší a horší, jak nemají pomalu co jíst a já tam třeba stojím s taškou nákupu a po 5min vyměknu a dám té malé třeba sušenku… pak začne máma dyndat o 20Kč, že nemá na cigaretu, pak, jestli jí nepůjčím sušák na prádlo a pořád chce od nás nějakou skříň ![]()
Jde mi o princip, já cítím, že jestli jí začnu půjčovat věci, tak to bude jen horší a horší… ale na druhou stranu nemám sílu jí říct, že nemám dvacku, hrnek, sušák, mouku… když je jasný, že ty drobné nebo věci mám…
Jinak myslím, že normální maminku v nouzi a vyžírku rozeznám… tohle je spíš ten druhý případ… bydlí u nás chvíli a tak je teď čas nastavovat pravidla soužití… nechci být zlá, ale ani se nechat zneužívat, ale kde najít tu hranici…
Já bych jí teda nic nedala. tohle jde už o cílené žebrání a snaží se hrát dítětem na city. bych jí řekla že nemám čas a čau. tahá tě za fusekli protože se necháš!
Sama pises, ze je to spise ten typ vyzirky, takze v tom pripade bych problem vubec nemela a tema dverma pred nosem ji praskla ![]()
pokud chce penize na cigarety, tak to bych s ni vubec nedebatovala
Noo, pokud to rázně neutneš tak to bude horší a horší
Prostě bych jí dala max. tu sušenku pro malou a tím by to haslo. Neříkám sousedsky nepůjčit něco 1× za měsíc. Taky k nám chodí sousedka, ale kdyby to bylo časté tak bych prostě zakročila.
Vím, že to musí být těžké, ale pokud kouří tak bych nedala žádné peníze ![]()
Nepujcit
, ja jsem jednou pujcila sousedce (a to si tykame a bavime se spolu..) 1000 kacek a tahala je z ni po castech 3 mesice
, ted ze mala nema na divadlo no prachy jsem jeste nevidela uz je 3 tydny
![]()
@Gjoa já bych jí poslala do háje, a navíc kouřit nemusí… ona ti to nevrátí když budeš chtít ty veci zpátky (sušák, skřín atd…) neříkám když si sousedka přijde pro dve vajíčka že jí zrovna došly, sousedská výpomoc je duležitá ale todle je baba která na vás bude parazitovat a bude se to stupnovat…
Když na nic nemá kde vzala peníze na koupi/pronájem bytu???
natvrdo-taky se nepárat a poslat do patřičných mezí! řekni jí že je ti moc líto že nemá, že je zlá doba, že to znáš a blabla…pak řekni nashledanou a příště jen slušně pozdrav a jdi rovnou za nosem k sobě domů. nejsi přece ničí otrok ani poslužka…asi je hrozný když nemáš kde usušit prádlo ale to nemá kus národa a jim taky sušák nepůjčíš. je to tvůj život, rodina a osobní věci, putna po tom že kdosi kdo se nastěhoval něco nemá…
nemluvím o vajíčku když peču a jedno mi chybí-ale o zásadních věcech kde tato paní absolutně překročila!!!
p. s.pardon jestli je to moc hrrr ale jsem od 5ti vzhůru ![]()
Nejlepší bylo včera: debata: a vy máte jakej byt? (ona má 1+1) a já: 3+1 a ona na to: To bych taaaaak potřebovala (významný žebravý kukuč):mrgreen: ![]()
Tak to už jsem se klidila i já
![]()
Doufám, že sis šla sbalit jen to nejnutnější a dneska už ve vašem bytě bydlí ona, i s tvým sušákem. ![]()
V žádném případě bych jí peníze nepůjčila, zvlášť když ji tak dobře neznáš. Jen ať se snaží sama vydělat nějakou kačku. A vůbec, je to podezřelý, když si mohla dovolit byt že jo ![]()
Vůbec se takhle nenech omezovat tím, že na tebe bude někde čekat. Nikam bych s ní k ní domů nechodila.
Dělám ve špitále a nedávno jsme přijímali mladou cikánku k výkonu a měla u sebe papír o hmotné nouzi, tudíž nic neplatila, ale její první otázka byla, kam se chodí kouřit
Jsem měla chuť zavolat na příslušný úřad a říct jim to ![]()
Nepůjčuj a její malé nic nedávej, akorát tě vydírá ![]()
@Gjoa píše:
Nejlepší bylo včera: debata: a vy máte jakej byt? (ona má 1+1) a já: 3+1 a ona na to: To bych taaaaak potřebovala (významný žebravý kukuč):mrgreen:Tak to už jsem se klidila i já
![]()
No tak ta musí být vážně omezená ![]()
Tohle znam, nihuzel jsem v tomhle blba a neumim rict ne.ten natkal nekterych lidi je strasny a kdo nezazil, nepochopi. znama mi ma vracet penize, ale nevim jak ji donutit, kdyz mi zacne pomalu do tel fnukat ze nebychazi s penezma a podobne.pak rekne ze ma jeste vracet me a nevi jak to udelat a ja blbec reknu ze pockam. nejraci bych se vyliskala. takze bych radu taky uvitala jak na to:-D