Sousedovi z chatové oblasti vadí naše děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
2.7.20 08:58
@Netopýr1 píše:
Z vlastní zkušenosti bych to prodala a koupila něco jinýho. My si zažili teror v paneláku s padesátiletou ženskou, která na každej zvuk bušila do topení a do stropu jako magor.
Když sem šli kupovat barak, obešla jsem sousedy, teprve, když jsem zjistila, že mají všichni stejně staré děti, tak jsme ho koupili. Tohle už nikdy nechci zažít.
Rodina žijící v paneláku si koupí chatu, aby se děti trochu vyřadily, a budou je krotit i na chatě. Psycho toto. :roll:
Pokud nepomůže, že chlap chlapa chytí pod krkem (u nás nemohl, na babu jít nechtěl), šla bych jinam. A chatu dobře prodala bandě tmavších občanů s hoooodne dětma, ti by si s nima poradili.

Tmavší to chatu kupovat nebudou.. Jinak čem pohled z druhé strany.. Máš zahradu, klid a nasackuje se ti tam řvoucí banda z paneláku.. Opruz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
2.7.20 09:05
@Anonymní píše:
Koupili jsme si malou chatu se zahradou. Jinak bydlíme v paneláku, takže jsme rádi, že máme prostor, kde se děti mohou vylítat a my odpočinout. Máme dvě děti. Bohužel postarší sousedy, cca 50 let, kteří zde bydlí celoročně. Vše jim vadí, hlavně když děti zavysknou nebo si i třeba mezi sebou povídají. Sousedka řve přes plot: vy ku**y, parchanti, svi*ě a podobne výrazivo. Děti jsou z toho v šoku a pláčou. Snažíme se děti okrikavat, ale není přece řešení, abychom je pořád na vlastním pozemku napomínali a pomalu jsme si povídali šeptem. Sousedi jsou divní, samotáři a nedá se s nimi už od začátku dohodnout ani na běžných provoznich věcech. Dělají různé drobné naschvály, třeba že nám hazou slimáky na nás pozemek přes plot, přijde mi, že se v tom divne vyžívají.
Je řešením volat policii a znepřátelit si je úplně? Nebo tam zase zkusit zajít a nějak s nimi jednat (jak?) Nebo obecní úřad?
Resil jste to někdo?

No ty jo, volat mi sousedka na děti takhle sprostě, tak by teda něco zažila :cert: Chovají se šíleně a ty máš ještě strach, že si je znepřátelíte? Tak jim vysvětli, že budˇse hoděj do klidu, a budou se chovat slušně, nebo bys taky mohla chajdu pronajmout někomu, kdo by se s nimi vůbec nemazlil, a ještě by ráda vzpomínala na děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
2.7.20 09:08
@Micaella22 píše:
Tohle je jak pres kopírák, co bylo u nas. Baba mi takhle jecela na dvouletý dite, co jen sedelo na pískovišti. Babu jsem servala, zacala delat schvalnosti… Tak jsem pozvala nase kamarady z boxu. Takovy osklivy, dvoumetrovy mlaticky :mrgreen: v jádru moc hodni kluci. Nejdriv se stavili na kafe, pani pozdravili pres plot a furt na ni hnusne koukali. Baba byla pekne nesva. Pak jsem jim jeste pucila chatu na vikend. Asi tam udelali trochu bugr. Kazdopadne od ty doby byl klid. Je to asi 2 roky. Takze doporucuju lecbu šokem a trochu je postrasit
:palec: :mrgreen: nejlepší řešení - na hrubý pytel, hrubá záplata - na takové lidi ani nic jiného neplatí
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
2.7.20 09:37
@martina.se píše:
Ono všeho s mírou.. Nikdo není zvědavý na cizí urvane děcko.. Kor v chatové osadě.. Kupte dům na samotě.. A je klid

Dům na samotě, by si měl pořídit ten, komu vadí lidi, ne že bude bydlet v chatové osadě a po sousedech vyžadovat ticho a ještě jim nadávat. Ty si jako malá nelítala venku? Každý kritizuje dnešní děti, že neznaj nic jiného, než mobily a tablety, a když si děti hrají venku, tak to vadí mnohem víc? Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.7.20 09:42
@arinecka píše:
Dům na samotě, by si měl pořídit ten, komu vadí lidi, ne že bude bydlet v chatové osadě a po sousedech vyžadovat ticho a ještě jim nadávat. Ty si jako malá nelítala venku? Každý kritizuje dnešní děti, že neznaj nic jiného, než mobily a tablety, a když si děti hrají venku, tak to vadí mnohem víc? Proč?

Cece, já vyrostla na samotě, kde byly pouze 3 další chaty, všechno příbuzní.. Děti nás tam bylo asi 10..a že jsme dělali bordel, o tom nedychej.. Ale.. Mohli jsme si to dovolit.. Dneska je to jiné. Proto jsem si koupila dům na samotě. Ať mají děcka klid na řev.. Mě stačí zavřít dveře a neslyším je 😁 🤣 a mít sousedy v paneláku, co mají 2 malé smrady.. Co řvou a jedí klidně o půlnoci.. Prostě svým jednáním nemáš nikoho rušit, tvoje děti nevyjímaje.. Kdyby se k nám, do kotehulek, nastěhoval někdo, kdo bude dělat celý den bordel, tak budu zlá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
2.7.20 09:52

@martina.se ano svým jednáním nemáš nikoho rušit, ale platí to pouze na noční klid, ve dne aby děcka nemohly běhat a výskat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.7.20 09:57
@stinga píše:
@martina.se ano svým jednáním nemáš nikoho rušit, ale platí to pouze na noční klid, ve dne aby děcka nemohly běhat a výskat :roll:

Pokud vyskaji celý den, tak chápu, že to nechtějí všichni okolo poslouchat. Taky jsme měli sousedy, jejichž děti si hrály a výskaly, v reálu to vypadalo tak, že celý den jecely div se nepoblily. Stačí obyčejná lidská ohleduplnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
2.7.20 10:01
@arinecka píše:
Dům na samotě, by si měl pořídit ten, komu vadí lidi, ne že bude bydlet v chatové osadě a po sousedech vyžadovat ticho a ještě jim nadávat. Ty si jako malá nelítala venku? Každý kritizuje dnešní děti, že neznaj nic jiného, než mobily a tablety, akdyž si děti hrají venku, tak to vadí mnohem víc? Proč?

Za mého dětství děti mohly řádit např. hodinu u bazénu, a pak už je rodiče hnali do lesa nebo na kolo. Rozhodně nebylo běžné, že děti ječely celý den na zahradě, a už vůbec neexistovalo, aby dělaly bordel v 7h ráno nebo třeba ve 22h večer.
Já jsem přesvědčená o tom, že pokud by ti mladí po koupi chaty obešli sousedy, představili se, vysvětlili, že mají malé děti, ale že s nimi budou vyrážet na výlety, aby tam děti nedělaly čurbes celý den apod., tak to přijetí bude víc v klidu.
U našeho okresního města je několik zahrádkářských kolonií, a v jedné z nich je neskutečný klid - vlastní to tam především starší páry, které si tam vnoučata vezmou jednou za čas a cepují je, že tam chtějí lidi klid a nekřičí se tam. Je tam nepsané pravidlo, že kdo chce prodat, prodá to zase starším lidem. Jeden čerstvý vdovec to prodal lidem, kteří koupili ale pro svoje „mladé“. Z pohledu těch mladých: „Nervní sprostí důchodci nás vyštvali.“ Z pohledu těch starousedlíků: „Přišla katastrofa, 3 děti ječící celý den v bazénku, rádio a neustálé vyzvánění telefonů, grilování dvakrát týdně ještě s návštěvou. Ti lidi se neuměli bavit potichu, tak někdo přepsal jejich telefonáty na papír, včetně jména učitelky, která je podle nich totální kráva, a vyvěsil to na nástěnku s žádostí, aby autor příště nehovořil tak nahlas. Dostalo se to i k té učitelce, oni naštvaní až hrůza, nakonec to prodali a šli jinam. Huráááá.“
Jsou chatové oblasti, kde si všichni zakládají na klidu, jsou chatové oblasti, kde naopak bují společenský život. On je fakt rozdíl, jestli mají chatu s 1500m2 a hustý živý plot všude okolo, a jestli mají proužek zahrádky a do 50m okolo desatery sousedy.
My máme na chalupě z jedné strany velký ovocný sad s loukou, z druhé strany les, z třetí pole, a jen z té čtvrté jedny sousedy. A přesto když tam přijedou sousedi a zahlédneme, že si večer sedají s kafem na terasu, tak třeba nenecháme děti v tu chvíli řádit na trampolíně, ale jdu jim něco přečíst :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3705
2.7.20 10:04
@Anonymní píše:
Koupili jsme si malou chatu se zahradou. Jinak bydlíme v paneláku, takže jsme rádi, že máme prostor, kde se děti mohou vylítat a my odpočinout. Máme dvě děti. Bohužel postarší sousedy, cca 50 let, kteří zde bydlí celoročně. Vše jim vadí, hlavně když děti zavysknou nebo si i třeba mezi sebou povídají. Sousedka řve přes plot: vy ku**y, parchanti, svi*ě a podobne výrazivo. Děti jsou z toho v šoku a pláčou. Snažíme se děti okrikavat, ale není přece řešení, abychom je pořád na vlastním pozemku napomínali a pomalu jsme si povídali šeptem. Sousedi jsou divní, samotáři a nedá se s nimi už od začátku dohodnout ani na běžných provoznich věcech. Dělají různé drobné naschvály, třeba že nám hazou slimáky na nás pozemek přes plot, přijde mi, že se v tom divne vyžívají.
Je řešením volat policii a znepřátelit si je úplně? Nebo tam zase zkusit zajít a nějak s nimi jednat (jak?) Nebo obecní úřad?
Resil jste to někdo?

Možná proto byla chata na prodej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
2.7.20 10:15

Zažila jsem něco podobného akorát se psy, kteří na sebe navzájem dvakrát denně zaštěkali, když si na zahradě hráli. Sousedi nám vyhrožovali nejdřív že je zastřelí, pak že rozhážou jed na naší zahradu. Po půl roce jsme se odstěhovali, hrozně jsem se bála, žila jsem v podstatě neustále ve stresu, stačilo vidět sousedku na ulici a už se mi zvedal tlak.

Od té doby pokud sháníme nějaké bydlení, tak si vždy nejdřív obejdeme sousedy, abychom věděli, co tam je za lidi. Za rok budeme stavět, tak snad už na podobný idioty nenarazíme. Tohle už nechci nikdy zažít.

Osobně bych poradila na ně zkusit nejdřív trochu udeřit a pokud nepomůže, tak prodat a odstěhovat. Někteří lidi jsou fakt… :cert: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
2.7.20 10:15

Taky by mě zajímal pohled z druhé strany :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I když teda…takhle sprostě nadávat dětem, to je určitě přes čáru.
Ječící dítě vedle naší zahrady bych asi řešila jinak.
Ale pokud budu věřit zakladatelce…tak by mě napadlo, proč byla zrovna tahle chata na prodej.
Aby to fakt nebyli prudiči :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2.7.20 10:47

Ano, děti jsou hlučné, ale rodiče by měli zvládnout to korigovat. Tak jako není nikdo zvědavý na sprosté prudící důchodce, tak taky není nikdo zvědavý na rozjívené děti. Je hrozná ta doba vyznávající kult dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
2.7.20 11:04
@stinga píše:
@martina.se ano svým jednáním nemáš nikoho rušit, ale platí to pouze na noční klid, ve dne aby děcka nemohly běhat a výskat :roll:

Kdyby se lidé řídili argumentem „neruším noční klid, tak mi všichni můžou…“, žilo by se ve většině lokalit podstatně hůř. Cirkulárka v 6:10, metal puštěný do 21:50 apod.
On je fakt rozdíl radostný výskot dětí třeba při tom hraní v bazénu, a ječení, kňourání, hysterické žalování… Na dětském hřišti je člověk na hluk připravený, přesto se tam některé děti projevují tak, že se musím sebrat a odejít, protože mám chuť to dítě (a hlavně jeho rodiče) pořádně proplesknout (obrazně řečeno, samozřejmě). Jednou tam jedna uvědomělá maminka vykládala s úsměvem na tváři, jak ona rozhodně nepřiběhne, když dítě zavolá, ale jaksi si neuvědomila, že ostatní opravdu obtěžuje, když tam 10min. v kuse její dítě řve s naběhlou žílou na čele „mamíííííí, mamííííííí, mamíííííííí“. Hlavně, že si myslela, jak skvěle dítě vychovává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
2.7.20 12:46
@ulice píše: :palec: :mrgreen: nejlepší řešení - na hrubý pytel, hrubá záplata - na takové lidi ani nic jiného neplatí

Ano, třeba se tím ti sousedé řídí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
2.7.20 13:35
@martina.se píše:
Tmavší to chatu kupovat nebudou.. Jinak čem pohled z druhé strany.. Máš zahradu, klid a nasackuje se ti tam řvoucí banda z paneláku.. Opruz..

No možná opruz, ale tak snad po nich nebudeš řvát sprostě, nebo? Navíc jako pokud jsou z paneláku, tak jsou tam třeba víkendy a ne celý dny. Rodina jedoucí z paneláku na chatu asi fakt nechce tahat děti z chaty někam na procházku, což chápu, proto jedou na tu chatu. Chce to nějaký kompromis, předpokládám, že je zakladatelka taky nenechá řvát celý dny jak paviány. Ale někomu stačí fakt málo, navíc, jak zde vidět, asi všichni už zapomněli, že taky byli dětmi nebo malé děti měli. Případně asi měli jedno dítě nebo děti s velkým věkovým rozestupem nebo nevím. To jak dokážou řvát moje dvě děti je neskutečný, natož když přijede návštěva.
Díky bohu mám normální sousedy, stejně jako já tolerují jejich uřvance.
Ať žijou dobré sousedské vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect