Sousedovi z chatové oblasti vadí naše děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
2.7.20 15:06
@stinga píše:
@martina.se ano svým jednáním nemáš nikoho rušit, ale platí to pouze na noční klid, ve dne aby děcka nemohly běhat a výskat :roll:

To není tak úplně pravda.. A to si lidi právě neuvědomují.. Podle oz nemáš svým jednáním rušit a obtěžovat své okolí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.7.20 15:25
@zrcadlo píše:
Kdyby se lidé řídili argumentem „neruším noční klid, tak mi všichni můžou…“, žilo by se ve většině lokalit podstatně hůř. Cirkulárka v 6:10, metal puštěný do 21:50 apod.
On je fakt rozdíl radostný výskot dětí třeba při tom hraní v bazénu, a ječení, kňourání, hysterické žalování… Na dětském hřišti je člověk na hluk připravený, přesto se tam některé děti projevují tak, že se musím sebrat a odejít, protože mám chuť to dítě (a hlavně jeho rodiče) pořádně proplesknout (obrazně řečeno, samozřejmě). Jednou tam jedna uvědomělá maminka vykládala s úsměvem na tváři, jak ona rozhodně nepřiběhne, když dítě zavolá, ale jaksi si neuvědomila, že ostatní opravdu obtěžuje, když tam 10min. v kuse její dítě řve s naběhlou žílou na čele „mamíííííí, mamííííííí, mamíííííííí“. Hlavně, že si myslela, jak skvěle dítě vychovává.

Naprosto přesně.. Noční klid není vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.7.20 16:14
@Netopýr1 píše:
No možná opruz, ale tak snad po nich nebudeš řvát sprostě, nebo? Navíc jako pokud jsou z paneláku, tak jsou tam třeba víkendy a ne celý dny. Rodina jedoucí z paneláku na chatu asi fakt nechce tahat děti z chaty někam na procházku, což chápu, proto jedou na tu chatu. Chce to nějaký kompromis, předpokládám, že je zakladatelka taky nenechá řvát celý dny jak paviány. Ale někomu stačí fakt málo, navíc, jak zde vidět, asi všichni už zapomněli, že taky byli dětmi nebo malé děti měli. Případně asi měli jedno dítě nebo děti s velkým věkovým rozestupem nebo nevím. To jak dokážou řvát moje dvě děti je neskutečný, natož když přijede návštěva.
Díky bohu mám normální sousedy, stejně jako já tolerují jejich uřvance.
Ať žijou dobré sousedské vztahy.

No, já ne.. Pac já su v tomto směru klidas a neřeším ani party u sousedů.. Jinak třeba u Ségry je to fakt peklo.. Oni děcka vypustí a ty vriskaji celý den.. Neumí si hrát atd. Ale u Ségry se to řeší tak, že oni mimo koronu na tu chatu nejezdi, tak všichni zatnou zuby.. My teď máme sousedy s malými dětmi, taky dost urvanymi, ale zase máme obr pozemek, takže člověk má kam zálezt.. A se sousedy se přátelime víc než dost, tajze3 si urvanky beru k nám atd :mrgreen: pak nám tam řve 5 děti :P :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3593
2.7.20 16:30

Tak do chatové oblasti si lidi jezdí odpočinout, za klidem, a né poslouchat křík dětí. Tam jde prostě o to, jaký ten křik je, celodenně nebo nárazově apod.

Pokud to jde, nebrání tomu třeba pravidla chráněného území, tak bych celý pozemek, resp. alespoň stranu u nich, pořádně oplotila, taková lepší psychoobrana pro obě strany, ten pletivový plot tohleto moc neumožňuje.

Já teď koupila chalupu, letos v ní trávíme první léto, a upřímně doufám, že si tam opravdu odpočinu. Je to teda normálně barák na vesnici, takže s běžným vesnickým frmolem počítám, a zatím to vypadá, že jsem chytla sousedy taky chalupáře, bez dětí. Když jsme tam už párkrát byli na víkend a s náma neteř s bratrancem, tak jsem je ale taky okřikovala, řvaní vadí i mně a nebudu jezdit na vesnici, abysme jim tam řvali. Úplně jsem vysazená na dětské ječení v bazénu, na to jsou děcka od bráchy zvyklí z koupáků, ale u nás na zahradě jim to tolerovat zcela jistě nebudu. Dceři je 15, ta není ječící, protože tak není zvyklá, ví, že to vadí.

Jak na sousedy, to nevím, ale já vždycky začínám u sebe. Tady to máme podáno jednostranně, takže vlastně nevíme jak to je. Oni možná byli sousedi zvyklí na klid, jestli je to třeba chatovka plná důchodců,,,a najednou tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
2.7.20 17:37
@Anonymní píše:
Koupili jsme si malou chatu se zahradou. Jinak bydlíme v paneláku, takže jsme rádi, že máme prostor, kde se děti mohou vylítat a my odpočinout. Máme dvě děti. Bohužel postarší sousedy, cca 50 let, kteří zde bydlí celoročně. Vše jim vadí, hlavně když děti zavysknou nebo si i třeba mezi sebou povídají. Sousedka řve přes plot: vy ku**y, parchanti, svi*ě a podobne výrazivo. Děti jsou z toho v šoku a pláčou. Snažíme se děti okrikavat, ale není přece řešení, abychom je pořád na vlastním pozemku napomínali a pomalu jsme si povídali šeptem. Sousedi jsou divní, samotáři a nedá se s nimi už od začátku dohodnout ani na běžných provoznich věcech. Dělají různé drobné naschvály, třeba že nám hazou slimáky na nás pozemek přes plot, přijde mi, že se v tom divne vyžívají.
Je řešením volat policii a znepřátelit si je úplně? Nebo tam zase zkusit zajít a nějak s nimi jednat (jak?) Nebo obecní úřad?
Resil jste to někdo?

Divím se, že si takto klidná a ještě tě trápí, aby sis to s nima nerozházela. Takhle někdo ječet na moje děti, jdu tam jednou s varováním, že takto ne. Po druhé bych ten plot přeskočil a to by se nestačili divit, to si piš. My bydlíme na vesnici, ale v bytovce, takže doma to člověk musí od mala korigovat, to je jasný, ale aby si už ani venku nemohli děti normálně hrát, tak to je co. Děti jsou prostě hlučné. Co mají dělat, sedět u tabletu, to taky není ideální a každý to kritizuje, což souhlasím, tak ať si raději venku řádí. Úplně normální chování Sama musíš vědět, jestli řvou jak paviáni od rána do večera nebo jestli se projevují jako každé normální dítě. To opravdu sedět na zadku potichu nebude a prostě to patří k dětství. Pokud je to ten druhý případ, tak udělejte vyrvál u sousedů, pokud ten první, děti zabav ať se méně nudí a nemají potřebu tak vřískat. Myslím si ale, že problém bude spíše na druhé straně, už jen to jak mluví na děti i kdyby sousedovo dítě řvalo tak, že se budou hrnky hejbat, nebudu na ně řvát sprostě. Snažil bych se to vyřešit v klidu, pokud by to nezabralo, milého tatínka, (kdyby u toho nebyly děti) bych klidně otituloval, ale ne ty děcka, proboha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
2.7.20 17:53

Některé děti jsou hlučné. Hrají si, křičí, vyskaji. U nás ve čtvrti je děti spousta, jednou řve z vedlejší zahrady mimino, podruhé se hádají dvá skolkovi brachove od vedle, potřetí jeci starší děti z bazénu, pak sousedi sekají trávu, griluji do noci, pouští hudbu… Nikdo si nestezuje, ani starší sousedé. Jsou tolerantní a vážíme si toho a máme je rádi. A když máme dětskou oslavu kde je třeba 15 malých dětí a několik starších :lol:

Ale u nás bydlí většinou mladé rodiny s malými dětmi, ale i těch pár důchodců nebbo starších lidí je v pohodě a neztěžují si.

Je to o lidech. Na chatě rozhodně nebudu celý den dětí korigovat, aby nerusili sousedy. Bych se s nima vypořádala jinak :mrgreen:

Nevím, že si v dnešní době každý mysli, ze může ostatním řídit život a říkat jim, jak mají vychovávat své děti. Nějaký důchodce si ani nevzpomene, jake je to mít malé děti anebo si myslí, že ty svoje měl skvěle výchovane. A že je jiná doba nevidí. Holt chápu, že chce mít klid, tak ať si pořídí chalupu na samotě on. Zavře se tam a nemusí žádné dítě po celý rok ani vidět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.20 17:55
@terien píše:
Ohrožování mravní výchovy :lol: :lol: jo určitě, to půjde minimálně do trestního řízení :lol:

Nekdy mi prijde, ze nejde ani tak o to, co s tim ta policie vlastne nakonec udela. Nekdy mi prijde ze by stacilo, kdyby na takoveto pripady policajti proste poslali nejakeho poradneho ramba, co by buracivym hlasem sousedum vycinil, ze holt nejsou ma svete sami a musej bejt trochu tolerantnější. Na nektere typy lidi to proste zabere. Osobne taky se sousedy resime hhluk, avsak v panelaku. Schytavali jsme od nich pojeb, za veci ktery jsem mela pocit, ze ani nedelame. Nakonec jsme dosli k tomu, ze oni slysi ty sousedy nad nama, takze si dlouho mysleli, ze dupani bouchani atd. Delame vsechno my. Ja taky sousedy nad nama slysim, ale holt je to panelak a holt clovek musi byt trochu tolerantni, preci u sebe doma (ci na chalupe ci kdekoli) nebudeme chodit po spickach a mluvit septm. Deti uz dnes nemaji svobodu projevu snadnikde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
2.7.20 21:19

@Anik tak doufej, že sousedé netopí dřevem a neřežou 3/4 roku dřevo na cirkulárce - proti tomu nějaké výskání dětí je rajská meditační hudba :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí