Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Né to nebylo na nikoho..jen když jsem reagovala poprvé , tak jsem si vlastně ani neuvědomila ten zásadní fakt, že on vlastně má zdravit první, takže tak.. ![]()
nedokážu si představit neodpovědět na pozdrav.Kdyby mě neodpověděl soused tak mu to taky řeknu znovu jak debílkovi a nebo bych řekla vyliž si prdel ![]()
Nevim co tě štve víc,nějak sem nikdy nepochopila nenávist vesničanu vuči lidem z města,tím spíš pokud je to PRAHA
ale když ho zdravit nechceš tak není nic snašího než mu říci pane naštval jste mě prosim ignorujte mě.
Lizbeth píše:
Né to nebylo na nikoho..jen když jsem reagovala poprvé , tak jsem si vlastně ani neuvědomila ten zásadní fakt, že on vlastně má zdravit první, takže tak..
a vždyt zdraví první,nebo blbě čtu ![]()
Kamčo, jde o to, že on nezdraví - dobrý den - ale - DÓÓBRÝÝÝ DÉÉÉÉN!. A nevím jak ty by jsi se tvářila na člověka, co tě denodenně (tedy lépe řečeno - po dobu co tu je) zdraví jak chovance Jedličkova ústavu, vraždí ptáčata a snaží se tě manipulovat ohledně toho, že nevidí jediný důvod proč by ti mělo vadit jeho psí víno po celé střeše a části další zdi.
Jako dodatek bych dodala to, že spolu s nimi mají dům napůl brňáci a s těmi problém není. Když pozdraví několikrát Dobrý den - pozdraví normálně a vím, že je to proto, že si chce popovídat, ne aby si vynutil pozdrav, otočil se a šel pryč - což dělá ten pražák.
Abych nebyla tak úplně „protipražská“, jak asi Kamče zní - s paní z Brna co tam jezdila předtím (manželka onoho povídavého brňáka - předloni umřela) byl problém pro změnu v tom, když jsem vykopala živý plot na naší zahradě, protože byl z 80% zničený mšicemi, a ona tak ztratila pocit, že bydlí na samotě (po levé ruce náš živý plot 170cm vysoký, před sebou pole a po pravé ruce měla souseda co rád zahradničí, takže v podstatě další malá políčka a pak cihlovou zeď) a deptala mne jak je to hnusné, koukat na naši zabordelenou zahradu (tenkrát tu ještě byla spousta suti a cihel po mém otci). Tenkrát jsem se ještě snažila sousedské vztahy rovnat a ustupovat, ale jelikož po roce jsem to dotahla akorát na uzlíček nervů a bála se na tu zahradu jen vyjít, abych nedostala zase vynadáno, že tam není ten krásný živý plot a musí koukat na naši šerednou zahradu… Na nějaké kompromisy inicované mnou kašlu.
Příspěvek upraven 09.04.11 v 19:46
Kamčo, jasně že zdraví první..Ale pro mě je to styl ( intonace), který vyjadřuje: Jak to, že nezdravíš, tak ted tě vyškolím, aby ses zastyděla ty lopato..
![]()
Já bych mu to řekla uplně normálně že mám k němu nepřekonatelnej odpor a at mě nezdraví.Ignorace nic nevyřeší.Akorát tě vždy nasere a pro něj budeš jen vesničanka co neumí pozdravit a on bude mít tendence tě to naučit.Podle mě jediné řešení
Kamčo, problém je i v tom, že ten „odpor“ vzniká až po tom pozdravu
Já když ho pozdravím první, tak nereaguje. Už jsem vloni zkoušela i pozdravit ho 3×, nereagoval. No a poté co si konečně „všimnul“ že tam jsme, tak se opět ozvalo - dooobryyyy deeen. Ale asi to bude nejlepší, mu prostě příště říct ať buď zdraví normálně, nebo vůbec, protože jinak vypadá jak tydýt.
prosím poradte jak toto řešit.máme sousedy - bydlí hned vedle nás přez zahradu - mladý pár skoro se stejně starým dítětem.Se slečnou - nechci ji jmenovat - jsem se nějaký čas kamarádila,vždy jsme ji vyslechla a snažila se nekritizovat,i když jsme s ní třeba nesouhlasila a to co dělala mi nepřišlo uplně v pořádku.
Jsme zvyklá dávat na zahradu spát moje malé dítě do kočárku.Ovšem za poslední týden mi ji 3× vzbudily,z toho vím že 2× naschvál.Jednou ona - vylezla ven,zeptata se mě:ještě chrápe?!!já ji tiše říkám joojoo ještě mi spinká..v tu chvíly začala dělat naschvál bordel a pokřikovat na svého partnera.To jsem ještě přešla a spolkla to.Ovšem tuhle jsme ji měla zase na zahradě a vylezl její partner - viděl že mi právě malá usnula a začal řezat na cirkuláre.Slušně jsme jej požádaly aby toho nechal ale hrubě odpocěděl že si bude dělat co bude chtít a že neni deset večer tak at neotravujeme.To už jsme nevydržela a nazvala do sobeckým debilem.prostě mi ujely nervy no.nedělá se to,přehnala jsme to ale každá maminka jistě pochopí.Ovšem pan soused mi řekl že jsme kráva at držim hubu a že přeskočí plot a hubu mi rozbije.To vše před zraky mého malého dětátka.Přítel - nyní už ex nebyl doma.Když jsem mu to řekla,tak mu zavolal a řekl že to teda ne že vyhrožovat mi fyzickým násilým nebude.Soused mu na to řekl ok.Ovšem ted se do toho zase vložila slečna sousedka a vyrožuje mi přez FB - že to tady špatně dopade!!!opravdu nevím co s nima mám dělat.Platím si dost vysoký nájem za to abych měla zahradu a aby tam moje malá mohla být a oni mi ted dělají naschvály.Sousedka je dost zlá a zákeřná pani.Ale o tom bych se tady musela rozepsat.Ted nevim co s tim,říkám si,že se předce nebudu kvůli nim stěhovat,když há tady bydlím 6let a oni jen 2roky.Děkuju za rady
helenkanai píše:
prosím poradte jak toto řešit.máme sousedy - bydlí hned vedle nás přez zahradu - mladý pár skoro se stejně starým dítětem.Se slečnou - nechci ji jmenovat - jsem se nějaký čas kamarádila,vždy jsme ji vyslechla a snažila se nekritizovat,i když jsme s ní třeba nesouhlasila a to co dělala mi nepřišlo uplně v pořádku.
Jsme zvyklá dávat na zahradu spát moje malé dítě do kočárku.Ovšem za poslední týden mi ji 3× vzbudily,z toho vím že 2× naschvál.Jednou ona - vylezla ven,zeptata se mě:ještě chrápe?!!já ji tiše říkám joojoo ještě mi spinká..v tu chvíly začala dělat naschvál bordel a pokřikovat na svého partnera.To jsem ještě přešla a spolkla to.Ovšem tuhle jsme ji měla zase na zahradě a vylezl její partner - viděl že mi právě malá usnula a začal řezat na cirkuláre.Slušně jsme jej požádaly aby toho nechal ale hrubě odpocěděl že si bude dělat co bude chtít a že neni deset večer tak at neotravujeme.To už jsme nevydržela a nazvala do sobeckým debilem.prostě mi ujely nervy no.nedělá se to,přehnala jsme to ale každá maminka jistě pochopí.Ovšem pan soused mi řekl že jsme kráva at držim hubu a že přeskočí plot a hubu mi rozbije.To vše před zraky mého malého dětátka.Přítel - nyní už ex nebyl doma.Když jsem mu to řekla,tak mu zavolal a řekl že to teda ne že vyhrožovat mi fyzickým násilým nebude.Soused mu na to řekl ok.Ovšem ted se do toho zase vložila slečna sousedka a vyrožuje mi přez FB - že to tady špatně dopade!!!opravdu nevím co s nima mám dělat.Platím si dost vysoký nájem za to abych měla zahradu a aby tam moje malá mohla být a oni mi ted dělají naschvály.Sousedka je dost zlá a zákeřná pani.Ale o tom bych se tady musela rozepsat.Ted nevim co s tim,říkám si,že se předce nebudu kvůli nim stěhovat,když há tady bydlím 6let a oni jen 2roky.Děkuju za rady
no, na jedné straně má ten člověk pravdu, že si může dělat kravál přes den. Osobně bych to řešila tak (specielně, když bych věděla, jací jsou), že, když začnou dělat kravál, vezmu kočárek na procházku a je to. Tak se člověk nejlépe vyhne konfliktům a ne nadarmo se říká, že moudřejší ustoupí
Hanule: pak už jsou jen dvě možnosti, buď se odstěhovat, nebo se do nekonečna štěkat. Těžko přijde nějaký úřad, řekne ty ty ty, to se nedělá a oni toho nechaj. Navíc, jít na procházku není zas takovej ústupek, už jen pro to, že pak člověk nemusí absolvovat podobné scény.
Z vyhrožování na FB bych si nic nedělala, je to jen ubohé rádoby ukazování síly, ale většinou je to jen léčení komplexů
, ignorace je podle mě nejlepší způsob
Jenže to musí chtít ignorovat obě strany. A ne že jedna ustupuje a druhá se o to víc roztahuje. Já ustupovala a ustupovala, až si sousedi z druhé strany „přivlastnili“ mého staršího syna. Prostě bez toho aby mi o tom řekli mu otevřeli branku co je mezi nimi a námi a vzali si ho domů - bylo mu tou dobou dva a půl roku. Následně mi oznámili, že jelikož oni pouštějí kdykoliv našeho syna k nim, tak já mám pouštět toho jejich k nám a že není nic divného na tom, když špinavý až za ušima chce sahat na týden staré novorozeně. To pak ignorace moc nepomůže.
pokud bych s nimi vycházela, normálně bych se s nimi dohodla, že s tím nesouhlasím a že děkuji za pochopení, pokud ne, branku bych uzamkla s tím, že právo na soukromí je zakotveno v našem zákoníku a pokud s tím mají nějaký problém, nechť se obrátí na právního zástupce. Já si myslím, že mezilidské vztahy se dají nastavit na jistou úroveň, jen člověk nesmí jednat v rozčílení a afektu, případně popichovat rozčilováním, to prostě nijak nevede. Nebo já nevím, jak ty konflikty řešíte? ![]()
Mimochodem, v osobním životě jsem si všimla, že někteří lidé mají velké problémy, protože nejsou schopni říct lidem do očí, co si skutečně myslí, to je potom ale problém…
Jo to máš pravdu, z toho prvního příspěvku to tak nebylo poznat, jaká je tam situace. Pak jsem napsala- že provokuje a nejlepší je ignorovat ho. Bylo to na mě Lisbeth vid?