Spála

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3380
5.12.12 20:45

@Kočulín U nás to od starší nechytil ani 2,5 letý. Nejrizikovější je myslím skupina dětí od 4 do 8 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
6.12.12 09:16

Já taky četla na netu, že u kojenců do pěti měsíců se téměř nevyskytuje.Ale ten starší ji už měl ve 3 letech. A mezi pátým a šestým rokem ji měl 4× :( Takže už jí má po šesté. Je to děs, kde se ty nemoci pořád berou. Já si nepamatuji když jsem byla malá, že by někdo měl spálu. Tak ať nám ty nemoci ty dětičky moc netrápí :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
20.2.13 08:45

Holky, asi se budu ptát jako trubka, ale fakt nevím - spálu může mít člověk víckrát, že? Nebo je to něco jako neštovice a když ji máte jednou, už vás příště nepotrefí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
20.2.13 08:46
@bumbinka píše:
Holky, asi se budu ptát jako trubka, ale fakt nevím - spálu může mít člověk víckrát, že? Nebo je to něco jako neštovice a když ji máte jednou, už vás příště nepotrefí? :think:

Tak já si myslela, že spála se chytne jenom jednou a pak už ne. No a v pondělí mně vyvedla kamarádka z omylu, když mi řekla, že její dcera, která měla spálu v prosinci, ji má znova. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
4.6.13 21:26

Ahoj, potřebuji poradit. Kamarádky holka má spálu(pátek dělán test, dnes výsledky).Naše děti se často stýkají, můj malý v neděli v noci zvracel a v pondělí měl průjem teplotu ani vyrážku nemá. Myslíte, že to může být ono? A mám zajít pro jistotuu k dr. nebo počkat? díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
4.6.13 22:06

Radej bych zašla na kontrolní stěry, spala je hodně infekční, malá jí měla minulý měsíc.
Taky zvracela, měla teplotu (neměla průjem) a vyrážka 3.den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
4.6.13 22:43

Tak já tam asi zítra skočím a zeptám se sestry.To se určitě zjistí z CRP ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
5.6.13 09:38

Nevím co je CRP :oops: :oops: Ale určitě se zeptej..  ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
14.4.14 16:46

Prosím o radu u holky ve školce mají spálu, první děti marodí od pátku, dnes myslím dvě odesílali ze školky domů, jak moc je spála nakažlivá? A může ji chytit i dospělý? Je dítě nakažlivé až když má příznaky nebo už před tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21891
14.4.14 16:49

Nakazliva je dost, zalezi na imunite. Dospely chytit muze.

Dcera ma od listopadu potreti, z MS, ja to nechyla ani jednou, ani nikdo z rodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
14.4.14 16:51

@Eemii a je nakažlivá ještě před nástupem příznaků? Nebo až když je na ní ta spála vidět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
14.4.14 17:00

Já spálu měla před 2lety a chytil to i přítel, u mne zabrala antibiotika, která jsem dostala po píchání zánětu stř. ucha to jsme ještě nevěděli, že mám spálu a přítel s ní přišel za 2ny a skončil na kapačkách. Pracoval v nemocnici a bylo mu řečeno, že to mohl chyit od nějakého pacienta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3757
14.4.14 17:01

@anickadomnik

ahoj,

taky j sem to řešila - asi před měsícem to bylo ve školce…

těžko říct…já jsem si pořád vsugerovávala, že stejně nic nenadělám, že musím počkat a nechat to osudu, jestli to synek donese nebo ne… :nevim: Fakt člověk stejně nic nenadělá a zbytečně se stresuje…

Pokud je možnost nechat si dítko doma (nechodíš do práce) - tak bych ho nechala doma po tuto „krizovou“ dobu… :nevim:, než se to ve školce vytříbí…

ale chápu tě - když je takhle něco u nás ve školce, tak věčně myslím na to, s čím synek přijde, jak bude odpoledne vypadat…to proto, že býval nemocný šíleně a nemůžu se toho „umanutí“ zbavit, že na to furt myslím.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21891
14.4.14 17:02

@anickadomnik to netusim, ale vetsina nemoci je nakazliva jiz pred tim, nez se u nemocneho objevi priznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
14.4.14 17:04

@Gerberka no mě ani tak nejde o mě nebo o holku :oops:, ale starám se o tátu je dva týdny po velké operaci plic kvůli rakovině a mám strach aby to nechytil on, tam by to mohl být pjůser, kontaktu dcery s ním zabráním to není problém, ale abych nemohla něco přenést já pokud jsem v kontaktu s oběma :think: tedy za předpokladu že to holka nechytla už v pátek o víkendu byli spolu :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí