Spála

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3757
15.4.14 07:54

@anickadomnik -

já doma nejsem, chodím do práce a odhlásit kdykoliv na libovolnou dobu nemůžu. takže u nás je to vždycky styl „děj se vůle boží“ - jestli něco chytne nebo nechytne… ;)

pokud ale bych tu možnost měla, tak ten týden určitě, než se ta vlna ve školce převali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
15.4.14 20:03

Můžu se přifařit s dotazem? Synek má taky spálu, od pátku bere atb a předevčírem začal strašně kašlat a má příšernou rýmu. Ani jedno se zatím nelepší. Je to taky příznak spály, mělo to nějaké vaše dítě, nebo máme zase něco extra? Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
15.4.14 21:38

@Dajdula, rýma sama o sobě není příznak spály - jako že by se podle ní poznala - ale když dítě spálu má, je velmi oslabené. Je to opravdu hnusný bacil, oslabuje tělíčko a imunita jde do háje - takže se samozřejmě může přidružit cokoli dalšího. Pokud syn bere od pátku ATB, měl by se jeho stav lepšit v těch základních příznacích - horečky, atd. Ale rýma i kašel určitě přijít můžou, to s tím souvisí jen sekundárně.

Můj syn je po spále cca 1,5 měsíce, od té doby prakticky z chrochtání nevyšel - vždycky má dva tři dny pokoj, pak začne rýmovat nanovo… od září až do této spály prakticky nemocný nebyl, ale teď má nudli u nosu permanentně. Naše pediatrička potvrdila můj názor - po spále se tělo dává dohromady klidně čtvrt roku.

Takže neboj, nic se neděje. Hlavně, jestli klesly horečky (známka toho, že ATB zabrala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
15.4.14 21:43

@BohunkaP
Horečky už nemá, vyrážka zmizela, jazyk je taky lepší, ale celé dny i noci prokašle ( hlavně ty noci mě štvou :oops: ). Tak holt budeme sirupovat. Moc děkuju za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
15.4.14 21:46

Holky tak jsem dnes nahlásila že holka nebude do mš chodit a paní učitelka na mě koukala jak z jara jako proč? Vždyť je to jen spála, pak mě ještě šokovala tím že pepík z 1. třídy spálu má a jeho brácha frantík ze 3. třídy do školky taky chodí :zed: :zed: :zed: pak to nemá mít půlka školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
15.4.14 21:49

@anickadomnik
8o To jako fakt? Ta JEN spála může přece způsobit dost závažné zdrav. problémy. Mě by teda vadilo dávat dítě do školky, kde mají takový přístup k nemocem. Asi bych si domluvila schůzku s ředitelkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
15.4.14 21:55

@Dajdula No jsem na ní koukala jak puk, já myslela že když má jedno dítě spálu tak jsou doma všechny děti z rodiny aby nikoho nenakazily, ale už to řešit nebudu, holku si teď nechám dva týdny doma a pak už bude chodit jen do června tak to nechám být v září jde do školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
15.4.14 21:57

@Dajdula i když asi stejný názor jako paní učitelka sdílí více rodičů protože jsem jediná kdo si z tohoto důvodu nechal dítko doma, dokonce i sousedka, aktuálně po dvouletém snažení těhotná řekla že to nic není a kluka do školky dávat bude, přesto že je jako já doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
15.4.14 21:59

@anickadomnik, to tak nesmíš brát. Mně pediatrička také řekla, že starší dítě má jít do školy, i když mladší má spálu - a má pravdu. Ono je to jedno. Podívej.. než jsem přišla na to, že syn má spálu, uplynuly 3 dny - během těchto dnů dcera do školy chodila… ostatně neonemocněla vůbec, prostě to od něj nechytla. A ani nikomu ze své třídy ve škole to nezanesla, nestala se bacilonosičem, absolvovala i výtěry, aby se náhodou něco nepřihodilo. Nic.

To už jsou věci, které nemá smysl řešit - jasně, je to infekční, není to žádná sranda… ale není to mor, aby musela být izolovaná celá rodina.

Učitelky v MŠ bývají, co se dětských nemocí týče, otrlé léty praxe. Ony vědí, co která nemoc znamená pro kolektiv, mají nadhled, který my mámy nedokážeme nikdy mít. Proto se občas vyplatí dát na jejich názor. Osobně si moc vážím toho, že máme školku, jakou máme - a paní učitelky, které máme. Jedna z nich naprosto dokonale vystihla situaci, když jsem to s ní řešila… „maminko, neřešte to. My jsme daly na nástěnku ten papír, co jste četla - že doporučujeme VŠEM rodičům, aby sobě a VŠEM svým dětem nechali udělat výtěr z krku - nemáme právo jim to nařídit, můžeme jen doporučit. Jenomže on to vždycky někdo neudělá - a věřte nám, že skoro vždycky to bývá ten, který to způsobuje, protože si myslí, že jeho se to netýká. Takže to neřešte, protože to byste nám sem dítě nemohla dát vůbec. Někde tu je bacilonosič a že tady teď dva týdny dítě nebude, no, tak nebude. Dáte ho sem za dva týdny, tři týdny bude pokoj… a pak to začne nanovo.“ Mají pravdu - v naší školce se spálová epidemie v pravidelných, cca dvouměsíčních intervalech vrací… a nelze proti tomu nic dělat. Nařídit plošné vyšetření nikomu nelze, je to jen na rodičích.

To fakt neovlivníš - tady nejde o děti, jde o Tvého tatínka. Sama zvaž, jak dlouhou dobu „bezpečí“ potřebuje - a podle toho se řiď a tak dlouho nech dítě doma ze školky - bez ohledu na to, co Ti radí někdo druhý. Paní učitelky radí s ohledem na děti, ale nemohou vědět, co je v které rodině dále za tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
15.4.14 22:06

@BohunkaP no já se s učitelkou dohodla že si koncem přístího týdne zavolám a zjistím jak to vypadá, inkubační doba je 2-5 dní takže ji dám do školky až když za poslední týden nebude žádné nově nemocné dítko. Tedy alespoň toto mi říká můj selský mozek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21890
15.4.14 22:10

@BohunkaP svata pravda a moje dcera ji pravidelne, v tech dvoumesicnich intervalech chyta, prestoze je po dobrani ATB, dost dlouho doma.Pak jde do skolky a po 14. dnech nanovo. Momentalne chodi od pondeli a ja se jen modlim, aby to nechytla po ctvrte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
15.4.14 22:12

@anickadomnik, „dobře Ty…“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
15.4.14 22:16

@Eemii, to je na po…

Nejhorší je, že proti tomu nic nepomůže. Holt Tvoje holčina je zrovna na tuhle mrchu náchylná… mně to dítě chytlo až teď v únoru, do té doby přestálo už tři, od září ve školce proběhlé epidemie. Některé děti jsou citlivé na uši, jiné na bronchitidy, další na střevní chřipky… s tím se nedá nic dělat, musejí vyrůst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
15.4.14 22:30

@BohunkaP @Eemii holky u nás ve školce je spála poprvé po 5 letech :think: ale zase už jsme měli příušnice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
15.4.14 22:41

@anickadomnik, jedete zjevně ve velkém stylu… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie