Spála

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21890
18.4.14 12:05

@BohunkaP tak dcera po trech dnech v MS vcera opet horecka, nic k tomu, jazyk bily.Dnes jsme byly u dr, ale u zastupu, nase tam nebyla. Rikala, krk mirne prosakly, ale na spalu nebo sp. anginu ze to nevidi, rekla jsem ji prubeh minulych spal a napsala teda Ospen.Dnes je holka bez teplot.Dala jsem ji prvni davku.Ted koukam, ze byly povlak mizi, ale ten klasickej malinak se neobjevuje. A ja mam hrozny dilema, jestli ty ATB davat nebo ne.
Cestou k dr si stezovala, ze ji hrozne boly nohy, nicmene ted tu beha, jakoby ji nic nebylo.
Ja nevim, co delat. Kazda spala mela mirnejsi a mirnejsi prubeh.Mam ji ty ATB davat? Rikam si, co kdyz to nic neni a ja do ni budu futrovat Ospen. Nevim, nevim :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
18.4.14 16:30

@Eemii, spála by měla být jednoznačná - tj. buď neomylné příznaky (malinový jazyk, vyrážka, atd. atd.) nebo jasně potvrzená výtěrem z krku. Do té doby bych antibiotika nenasazovala - může to být jen obyčejná viróza, světlý povlak na jazyku je přece běžný při zánětu nosohltanu, například.

Teď přes Velikonoce bych podle toho, cos popsala, rozhodně nic nenasazovala - a v úterý s ní došla na výtěr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
18.4.14 16:38

@Eemii
A už jsi jí ta ATB zaala dávat? Ospen se nedává jen v případě spály. Mohlo jí být něco jiného a na ten Ospen to taky reagovalo. Bála bych se jen tak vysadit atb po zahájení léčby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21890
18.4.14 17:11

@BohunkaP vyter mame, vysledky pocitam by mohly byt v utery..

Ja prave uz jednu davku dala a ted nevim, zda pokracovat.Vim,ze ATB vzdy douzivat, to je jasne, jenze zas po jedny davce :nevim: :nevim:

Jednoznacne priznaky..vyrazku mela jednou, malinovy jazyk vzdy.

@Dajdula jasny, ze muze jit o neco jineho, jenze zatim tu nutnost ATB nevidim.

Holka se mi ted zda byt zcela zdrava, jen mensi nechutenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21890
18.4.14 17:12

@BohunkaP jeste k tomu jazyku..vzdy ho mela nejdrive bily, tak 2-3 dny, pak povlak zmizel a objevila se malina, ta ted neni.

Proste nevim, zda je v tuto chvili rozumne, ty ATB nebrat, kdyz uz jednu davku rano dostala. Doprcic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21890
18.4.14 17:17

A jeste jedna vec..U kazde dalsi spaly, byly priznaky mirnejsi, jako treba u prvni vyrazka, horecka trvajici ctyri dny, u posledni horecka jen dva dny.
I dr rikala, ze to tak byva. Proto jsem ted tak na vazkach.Boze a to jsem zdravotnik :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
9.7.14 18:40

A hoj, dcera se dnes osypala drobnými pupínky, nejspíš spála. Zítra jde s babičkou co ji hlídá k dr. Můžu nějak zabránit své nákaze? Jsem týden v nové práci a hledala jsem ji fakt dost dlouho, nemůžu si dovolit aby mě vyhodili, jsem úplně na nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
9.10.14 21:34

Ahoj děvčata, mám dotaz ohledně spály.
Syn 2,5 let měl cca před 14 dny dva dny horečky tak 38,5 (starší dcera rovněž o dva dny dříve). Jak vypadal krk ani u jednoho nevím, u Dr. jsme nebyli. Jenomže po sedmi dnech se syn osypal (to už ale byl fit) docela dost a to na tělíčku. Dnes přišel muž s tím, že ve školce je spála. Tak jsem hned vzala syna a jela k Dr. - ta prohlédla vyrášku a řekla, že je to virového původu a že to má spojitost s tou prodělanou (asi virovou) infekcí, že prý spálová vyrážka je charakteristická a začíná od pobřišku atd. Do krku se mu nekoukla… Jenomže co tu čtu, opět jsem znervozněla, protože jsou tu příspěvky, že ta vyrážka může být pokaždé jiná. Zítra s ním asi zajdu na ORL, myslíte že to má smysl? Pozná Dr. něco po 14 dnech? Jak dlouho se Vaše děti léčily ze spály? Myslím že BohunkaP tu něco psala o 14 dnech… Děkuji T.

Příspěvek upraven 09.10.14 v 21:48

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
9.10.14 21:40

@Trudinka tohle bude spíš šestá nemoc. Spala má projevy jako angina, to by sis všimla. Jinak u nás malá dostávala deset dní pichany penicilín, ja to od ní chytla ve formě parádní anginy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
9.10.14 21:46

Ahoj :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka

@mag No já jsem to od dětí chytla taky, jenomže já mám chronický zánět mandlí, takže mám čepy pokaždé :( i tentokrát jsem je měla. Syn nejedl, v krku ho bolet muselo. Vím že přechození spály je hodně nebezpečné, zajímalo by mne ale, zda se to dá dodatečně zjistit…

• Citovat
  • Upravit
106

Pardon synek mi sedl k pc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
9.10.14 21:47

U nás 14 dní a mělo to ten typický průběh. Poprvé ATB orálně, podruhé injekčně a potřetí už nevím, myslím orálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
9.10.14 21:48

@Emadri Můžeš to editovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
9.10.14 21:50

@LucaLuca A tu vyrážku měl zároveň s teplotami? A jak dlouho ty teploty trvaly? Díky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA