Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jaaaanina píše:
Matně si vzpomínám, že když se malej osypal, tak měl taky ještě zvýšenou teplotu asi jeden den a vyrážku měl i trochu na čelíčkuTak snad to bude vše OK
jééé, jak já bych za to byla ráda kdyby to bylo ok, přeji jen každé dítko to nese jinak…
@Luli84 Při měření v zadečku musíš odečíst 0,5° a dávat pozor, aby byl v zadečku jenom ten stříbrný konec teploměru, když dáš teploměr trošku dál, můžeš naměřit vyšší teplotu. Teplota 37° je hraniční, buď v klidu, bude to ta šestá nemoc ![]()
@Z.jev píše:
@Luli84 Při měření v zadečku musíš odečíst 0,5° a dávat pozor, aby byl v zadečku jenom ten stříbrný konec teploměru, když dáš teploměr trošku dál, můžeš naměřit vyšší teplotu. Teplota 37° je hraniční, buď v klidu, bude to ta šestá nemoc
Tak to jsi mě celkem uklidnila… přeci jen i ta vyrážka nevypadá zrovna hezky…
@Luli84 Zrovna teď malá šestou prodělala a doktor mi říkal, že u šesté nemoci vyrážka není na končetinách. Nejvíc na bříšku, zádech a i v obličeji.
@elfans píše:
@Luli84 Zrovna teď malá šestou prodělala a doktor mi říkal, že u šesté nemoci vyrážka není na končetinách. Nejvíc na bříšku, zádech a i v obličeji.
malé to jde i na nožky
Mates měl 6.nemoc a vyrářku všude…
v obličeji slité do fleků…a na zádech taky…
Tak držím palce at je to „jen“ toto
Jak říkám.. každé dítko to má jinak tak doufám, že to bude opravdu „JEN“ ta 6. nemoc, ale stejně pro jistotu zítra pojedeme… A VŠEM VÁM HOLKY MOC DĚKUJI ZA PŘÍSPĚVKY… ![]()
Každopádně bych zítra na tu pohotovost vyrazila. Budeš i klidnější.
@Luli84 Jistota je jistota, zkusila bych tam nejdřív zavolat, aby vás vzali někde i izolaci, kdyby přeci jen. Ale snad ne, držím palce.
Ráno hned zkontroluji prďolku jak vypadá pak hned zavolám a poté hned jedeme… jsem nervózní
a je normální, že měla i tak vysoké horečky 41? Všude jsem četla, že byly teploty nanejvýš 39,5…
Náš malý měl kolem 40st. Podle mě to má každé dítě jinak. Je to jako u dospělých. já na teploty netrpím a pak když mám 37,5 tak už umírám.
@Luli84 U šesté nemoci jsou vysoké horečky normální, dokonce může dojít k febrilním křečím.
@LenMi Taky jsem taková, že 37,5 nezvládám a u 38 umírám
Proto mi bylo té mojí prcinky tak líto
@Z.jev Tak to je další známka 6. nemoci… já tak strašně doufám, že to bude ok
Holky moc děkuji