Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
v klidu ja spim take s detma
a vubec mi to nevadi
je to moje vec
holky spi semnou a kluk v pokojiku
Aspon nemusim stavat na nocni kojeni a kdyz chce starsi curat nemusim hned utikat do pokojiku a mam klid
Akorát jediný, co mi vadí, když se malá vzbufí o víkendu dřív a mně se nechce hned vstát a klimbám, tak malá vytahá botník a hází kolem mě boty, tak často převlíkám
byron píše:
Akorát jediný, co mi vadí, když se malá vzbufí o víkendu dřív a mně se nechce hned vstát a klimbám, tak malá vytahá botník a hází kolem mě boty, tak často převlíkám
Scarlett2011 píše:byron píše:
Tak to ma zase vyhodu ta postylka. Mne kdyz vstane pred sestou rano, tak delam mrtvyho brouka a Dominic skace v postylce, jako na trampoline a ja si dal v klidu lezim do tech sesti, kdy ma jakoze povoleno vstavat.
byron píše:
No právě, v tomhle je postýlka lepší… Jenže ve všední dny vstávám dost brzo, děti pak budím, takže žádnej bordel nehrozí…
Ty víkendy si chci přispatScarlett2011 píše:byron píše:
Tak to ma zase vyhodu ta postylka. Mne kdyz vstane pred sestou rano, tak delam mrtvyho brouka a Dominic skace v postylce, jako na trampoline a ja si dal v klidu lezim do tech sesti, kdy ma jakoze povoleno vstavat.
Aha, tak to uz mas asi vetsi deti, ze? Muj je 8 mesicni a budi vzdy on me.
Pro nas je uspech vstavat v 6:30
Scarlett2011 píše:byron píše:Aha, tak to uz mas asi vetsi deti, ze? Muj je 8 mesicni a budi vzdy on me.
No právě, v tomhle je postýlka lepší… Jenže ve všední dny vstávám dost brzo, děti pak budím, takže žádnej bordel nehrozí…
Tak to ma zase vyhodu ta postylka. Mne kdyz vstane pred sestou rano, tak delam mrtvyho brouka a Dominic skace v postylce, jako na trampoline a ja si dal v klidu lezim do tech sesti, kdy ma jakoze povoleno vstavat.Pro nas je uspech vstavat v 6:30
8, 5 a rok a půl. Nejmladší se probudí o víkendu nejdřív, všichni dospáváme. Pak se vrhne na botník. POslední dobou je to její oblíbená činnost, vytahuje boty a zkouší si je
Jé, byron, mně tohle s botou předvedl teď o víkendu malej poprvé!
pampalin píše:
Jé, byron, mně tohle s botou předvedl teď o víkendu malej poprvé!
byron píše:Scarlett2011 píše:8, 5 a rok a půl. Nejmladší se probudí o víkendu nejdřív, všichni dospáváme. Pak se vrhne na botník. POslední dobou je to její oblíbená činnost, vytahuje boty a zkouší si jebyron píše:Aha, tak to uz mas asi vetsi deti, ze? Muj je 8 mesicni a budi vzdy on me.
Tak to ma zase vyhodu ta postylka. Mne kdyz vstane pred sestou rano, tak delam mrtvyho brouka a Dominic skace v postylce, jako na trampoline a ja si dal v klidu lezim do tech sesti, kdy ma jakoze povoleno vstavat.Pro nas je uspech vstavat v 6:30
No,to uz se tesim az bude malej starsi. ![]()
Zatim ma zkusenosti jen s okusovanim pantofli. ![]()
Scarlett2011 píše:
Nam hradby prelezl na 7 mesicich a spadl z postele na hlavu.
Takze ted musi spat v postylce.
Mně starší taky jako mimino asi 3× spadl, než jsem to pořádně pochopila, že ho nemůžu takto nechat nikde!
Takže bych měla hůzu mít ho v posteli u nás, že by mi spadl i tak, i kdybychom tam byli (třeba „nohama“, nemáme tam čelo). Takže byl „za mřížema“ v postýlce. Někdy ve 2 letech jsem dala šprušle pryč a nahradila jen takovou tou nizoučkou zábranou z Ikey. Nikdy nespadl a nepadá ani od jinud…
Wiolla píše:Scarlett2011 píše:Mně starší taky jako mimino asi 3× spadl, než jsem to pořádně pochopila, že ho nemůžu takto nechat nikde!
Nam hradby prelezl na 7 mesicich a spadl z postele na hlavu.
Takze ted musi spat v postylce.![]()
![]()
Takže bych měla hůzu mít ho v posteli u nás, že by mi spadl i tak, i kdybychom tam byli (třeba „nohama“, nemáme tam čelo). Takže byl „za mřížema“ v postýlce. Někdy ve 2 letech jsem dala šprušle pryč a nahradila jen takovou tou nizoučkou zábranou z Ikey. Nikdy nespadl a nepadá ani od jinud…
Nam takhle spadl 2×.
Presne tak to chci udelat taky. My mame takovou tu vetsi postylku, ve ktere muze byt az do 6 nebo do 7 let, takze ji pak nechame bez tech mrizi a dame tam detske zabrany. ![]()