Spaní v posteli s miminkem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11439
4.11.14 20:50

@valina1 Lesanu jsem myslela jako označení lesanské ženy :mrgreen:

@Kapaz Tak po většinu noci je matka vedle dítěte. Ale tedy já spala s malou kvůli své lenosti vstávat, protože jsem se chtěla vyspat a protože jsem praktikovala kontaktní rodičovství kvůli mé poporodní depresi a protože věřím, že je to pro dítě lepší varianta, než-li separace. Nevěřím v přínos separace u mláďat savců, naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
4.11.14 20:52

Ja se taky pridam s dotazem :mrgreen: mala spi celou noc ve sve postylce a na kojeni si ji beru k sobe, kolikrat u toho usnu nebo jsem v takovem tom polospanku a bojim se, aby mi nespadla z postele, davam za ni sice polstar ale prijde mi to takove celkem k nicemu, ze ho v pohode odstrci..jak to resite vy? K ranu uz ji u nas nechavam ale to spi mezi nama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.11.14 20:54

@Fjodorka tak ze stejnýho důvodu spala i já s mým synem…taky poprodní deprese a moje lenost vstávat na kojení…a to jsem první měsíc chodila kojit do obýváku a přesně po 15 minutách a přesně po 3 hodinách. poslouchala jsem úžasné rady lékařů, tchýně, babiček - jáá krááááva :mrgreen: kolik stresu jsem si mohla odpostit, kolik hodin pláče malého…no vím, že příště to udělám úplně jinak…podle sebe a ne podle toho co do mě hučí okolí…
jooo pololesana jsem, ale odsud pocud, očkování ano, ale jen povinné (a že jsme si poleželi s rotaviry na kapačkách), nedesinfikuju, nosím v ergonosítku, spím s dítětem… ale třeba lesní školky, waldorfská pedagogika, batika a přespříliš hand made jako neee :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
4.11.14 20:56

Tak já spala s první dcerou od prvního dne - už v porodnici s tím měly děsný problém… :jazyk: s druhým a třetím už to bylo jasné, že to tak bude… dokud děti chtějí spát se mnou, držet mě za ruku a tulit se, proč ne, do puberty tam asi nebudou… Nejstarší už občas i jde do své postele, když chce klid, mladší ten když zjistí v noci, že tam nejsem, tak se přesouvá a s prckem spím kvůli kojení, nikdy jsem neměla sílu na vstávání, kojení v sedě někde a odkládání do postýlky, chtěla jsem mít mimi u sebe a podle mně je to takhle přirozené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.11.14 20:56

@Lanna přirazit postýlku k posteli a dávat ji mezi sebe a postýlku…manžel ji nezalehne, na zem nespadne :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
4.11.14 20:59

@Lanna Kojím na takovém místě, kde ji můžu nechat i usnout :) Ale my máme spaní u zdi, takže o to je to jednodušší, v noci spí u zdi holka (spí tam i přes den, v noci už tolik ne), uprostřed jsem já a na kraji muž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
4.11.14 21:02

@valina1 @Fjodorka diky holky :palec: zkusim nejak preorganizovat loznici :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
4.11.14 21:04

@valina1 To jsou tedy rady :mrgreen: Takové… old schoolové :mrgreen: Hlavně, že sis tu cestu našla a že to pomohlo vám oběma. On žádný univerzální návod na děti neexistuje, ale zvlášť starší generace si to neuvědomuje :nevim:

Však jo, pololesana :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
4.11.14 21:06
@valina1 píše:
@berry4 s tímto nemůžu vubec souhlasit…
:lol: tak s tím vůbec nesouhlas :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.11.14 21:06

@Fjodorka jsem si vzpomněla na mého manžela, ten takovým lesanám říká „neholená“ :-) :pankac: :mrgreen:

jo rady nad zlato…všechny v šestinedělí jsem nenáviděla :mrgreen: jen mého manžela a kamarádky jsem snesla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.11.14 21:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11190
4.11.14 21:30
@Kapaz píše:
Mě by teda docela zajímalo u maminek, co spí s dětmi, to jako chodíte spát třeba v 7? Nebo tam dítko necháváte samotné? A co přes den? Já když si vzpomenu na novorozence, tak přes den vydržela vzhůru tak půl hoďky, pak kojení a dvě hodiny spala. V 7 po koupání už byla nachystaná na noc a interval jídla se prodloužil - vzbudila se tuším v 1 ráno, pak kolem 5 a pak v 8 zase denní režim. Od 2 měsíců pak vstávala až v těch 5. Nedovedu si představit, že bych šla do postele v 7 stejně tak že by spávala přes den sama v posteli. :think: A není to rýpanec, fakt mě to zajímá.

Tak za mě, já spím s malou v posteli od narození a ano, byly měsíce, kdy jsem chosila spát s nív 7, protože mi usnula v náručí a při položení se probudila. Spala jsem třeba celiou noc v pololehu a ona mi spala na břiše.

Když se ještě neotáčela, dala jsem za ni polštář nebo jsem tam byla já, z druhé strany zeď. Spíme na manželské posteli, místa dost. Teď už má 14 měsíců, takže se v posteli pohybuje, ale nebojím se, že spadne, pořád ji z jedné strany obklopuju polštářema, když se vzbudí, stejně zafňuká, než se probere úplně, jsem tam, pochovám nebo dám dudlík a spí dál. Mám u ní chůvičku. Spát můžu jít kdykoliv.

Když jsem kojila, byly i doby, kdy se vzbudila třeba 8×-10× za noc, takže nějaké vstávání k postýlce by mě teda vadilo, takto jsem měla prso ven a ona se jen napojila a spaly jsme dál. Teď už asi měsíc nekojím, vzbudí se asi 3×, ale spí dál, nicméně ten luxus, že by spala třeba 6 hodin bez probuzení, jsem nikdy nezažila:-).

No, a nakonec, nikdy mě nenapadlo, že bych ji mohla zalehnout, prostě mi to připadlo technicky nemožné. A spaní společně se mi líbí, i kyž proti spaní v s potýlce nic nemám, u nás je to jen moje pohodlnost, že nechci večer poslouchat ten jekot, když nespíme spolu:-) (vyzkoušeno). No, občas se vypsím líp, občas hůř, ale nikdy jsem ani bez dítěte nespala celou noc v kuse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
4.11.14 21:30

Já spím s malou (17 měsíců) dodnes. Od mala měla strašně plytké spaní, pokaždé když při kojení usla a já jsem jí přendávala do postýlky, hned byla vzhůru. Vyřešili jsme to tak, že spíme s malou v pokoji pro hosty a manžel má ložnici pro sebe :P. S klukem to bylo naopak, do roka a půl spál bez problému v postýlce sám, ale pak nastal zvrat a spál s námi v ložnici. Když jsme se stěhovali, dostal nový pokoj i postel a zvyknul si.
Každé dítě je jiné, je třeba jednat podle svých pocitů a né rad jiných. Protože když je spokojená máma je i mimi ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.11.14 21:49

@Malvajs tak ja radu nemam…asi ani neni…moje dite se v poho přisálo, a vytuhlo, prso jsem někdy dala zpet nekdy ne. mliko mi samo neteklo..
prebalovala jsem tak prvni 3 mesice max.
tobe asi nezbyde nic jinyho nez fakt vstat, pokud musi odbrnkout, přebalit a ještě polohovat kvuli prsu…kolik je malé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
4.11.14 21:52

No je to dítě od dítěte. Já nejsem zastánce ničeho, neodsuzuju ani jeden přístup. U novorozece mi to přišlo nepraktické a nehygienické, ale jak jsem psala výše, dcerka vstávala dvakrát za noc, po druhém měsíci až nad ránem, takže kojení v jejím pokoji nebyl problém. Taky jsem byla ráda, že mám veškeré zázemí u ní, taky jsem přebalovala pokakanou plínu při každým kojení. Na koliky netrpěla, usínala sama. Když jsem si ji v půl roce vzala do postele, aby mi nebylo smutno po manželovi, který odjel na služebku, kňourala tak dlouho a mrvila se, dokud zas nebyla u sebe v postýlce v pokojíčku. Naproti tomu v jejích 16 měsících jsme byly samy 3 týdny u mé babičky, přišel zlom - asi nové prostředí a chtěla spávat se mnou. Teď usíná sama, ale v průběhu noci přijde k nám do postele. Neřešíme to, prostě se přizpůsobujeme holce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí