"Špatná" parta - dcera (9) - co dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150066
24.12.17 01:23
@Gita17 píše:
@Monanina sory ale myslela by som si uplne to iste co tvoja dcera. Len keby som ti to povedala ja, rovnakymi slovami ako tvoja dcera, tak by si to musela akceptovat. Zachovala si sa hlupo, dcera ti povedala pravdu, tak si to priznaj, ze je v tomto mudrejsia aj ked ma len 9 rokov. Uz ju s tym netrap. Tym ze ju budes dusit jej nazor nezmenis.

Mám dospělou dceru a kdyby mi řekla že jsem blbá, chytne druhou o zeď. A když ne ode mě, tak od manžela určitě. A to děti nebijeme. Sorry, nevím jak u vás na Slovensku, ale tady jsou ještě určitá pravidla. A to, ta že k rodičům máme úctu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.12.17 01:29

Kdyby mi dítě v 9 letech řeklo, že jsem blbá, tak by nejdřív dostalo jednu po papuli. Jako tohle si dovolit nemůže. A nějaké vysvětlování je mu u pr.

• Citovat
  • Upravit
14895
24.12.17 04:13
@Gita17 píše:
@Monanina sory ale myslela by som si uplne to iste co tvoja dcera. Len keby som ti to povedala ja, rovnakymi slovami ako tvoja dcera, tak by si to musela akceptovat. Zachovala si sa hlupo, dcera ti povedala pravdu, tak si to priznaj, ze je v tomto mudrejsia aj ked ma len 9 rokov. Uz ju s tym netrap. Tym ze ju budes dusit jej nazor nezmenis.

Asi máte tam doma takovou výchovu kdy si do bůhví čeho nadávate ale slušná rodina na toto reaguje a nadávky se používat k rodičům nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bibie
24.12.17 05:10

@Gita17 naprosty souhlas! Neumim si predstavit, ze zbiju 9 letou dceru(ani tu 6letou). Bych se ohradila a promluvila o chovani, dokonce bych se omluvila za tu mouku. S partnerem by jsi to takhle neresila a „sorry jako“ 9 ti leta uz partner je.

• Citovat
  • Upravit
2927
24.12.17 05:11
@Russet píše:
Omylem ji trochu ušpinila moukou a chova se „hlupo“?!

taky nechápu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
24.12.17 06:33
@Gita17 píše:

to myslíš vážně? nebo jsi nečetla, co zakladatelka psala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.17 08:46

@Gita17 Zlatinko..co na tohle dodat. Jednou, už tehotna s viditelným bříškem jsem v sedmé třídě vysvětlovala, že zanedlouho tam nebudu a kdo si chce ještě u mě opravit známku, ať to udělá rychle, nebo pak až u nové paní učitelky. Pak jsem se otočila k tabuli a psala zápis a do tiché třídy se ozvalo:„Tak běž na potrat!“ Vím, která dívenka to řekla. Hodinu jsem dokončila a nedívala se na ni. Nedokázala bych reagovat, jak moc mě to jako chteně těhotnou vdanou ženu, čekající první dítě, ranilo.
Asi taky jedna z těch, co si mohly v devíti letech dovolit říct matce, že je blbá…

• Citovat
  • Upravit
53518
24.12.17 08:53
@Anonymní píše:
@Gita17 Zlatinko..co na tohle dodat. Jednou, už tehotna s viditelným bříškem jsem v sedmé třídě vysvětlovala, že zanedlouho tam nebudu a kdo si chce ještě u mě opravit známku, ať to udělá rychle, nebo pak až u nové paní učitelky. Pak jsem se otočila k tabuli a psala zápis a do tiché třídy se ozvalo:„Tak běž na potrat!“ Vím, která dívenka to řekla. Hodinu jsem dokončila a nedívala se na ni. Nedokázala bych reagovat, jak moc mě to jako chteně těhotnou vdanou ženu, čekající první dítě, ranilo.
Asi taky jedna z těch, co si mohly v devíti letech dovolit říct matce, že je blbá…

Tak to bylo teda hrozný… 8o „Dívenka“ se před tím nijak zle neprojevovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.17 09:00

To si piš, že to byla kravka o které se říkalo, že je veselá v rozkroku i v puse už na základce :poblion:

• Citovat
  • Upravit
bibie
24.12.17 09:53
@Anonymní píše:
Asi taky jedna z těch, co si mohly v devíti letech dovolit říct matce, že je blbá…

tohle je prave dite, ktere to sve matce nemuze rict. Jako pedagog by jsi mela mit s ruznymi typy socialneho prostredi vic zkusenosti a vedet, jak se ktere chovaji. Dite, kteremu doma nenalozi hned nakladacku za kazde slovo, nemusi pred tridou machrovat urazkami. Vychova neni o fyzickych trestech, ale o vysvetleni a ovlivneni. Jak chce zakladatelka ovlivnit svou dceru, aby se to neopakovalo z duvodu, ze vi, ze se nikomu nenadava natoz matce. Zatim co tady jsi mohla vzit akorat to, ze se nedadava, protoze ma matka vic fyzicke sily. To si pak muzou s kamoskami ze „spatne“ party vymenovat zkusenosti a nove nadavky. Pokud by byla spravne ovlivnena-vychovana, nemela by si s takovymi, co rict…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.12.17 10:07

Tak byla to dívenka z nepodnětneho sociálního prostředí, kde se to ku..vama a pi…ama jen hemží, to ji ale v mých očích absolutne neomlouvá. Do školy chodila v té době dostatečně dlouho na to, aby věděla jaké chování je přípustné a co už je za hranou. Já jako učitel jsem zde hlavně pro vzdělávání. Na zanedbání výchovy máme ve státě jiné instituce.

• Citovat
  • Upravit
53518
24.12.17 10:17
@Anonymní píše:
Tak byla to dívenka z nepodnětneho sociálního prostředí, kde se to ku..vama a pi…ama jen hemží, to ji ale v mých očích absolutne neomlouvá. Do školy chodila v té době dostatečně dlouho na to, aby věděla jaké chování je přípustné a co už je za hranou. Já jako učitel jsem zde hlavně pro vzdělávání. Na zanedbání výchovy máme ve státě jiné instituce.
Člověk asi za pár let pozná, co je jen pubertální výplod a co už je za hranou. Holka asi doma nemá lehký život, ale s tím fakt ty moc neprovedeš. Leda se k jí i přesto, jak zle mluví, neotočit zády. Nevím, jestli bych to u sedmačky tolerovala. Jednou jsem koukala na film Smradi a řeknu ti, že být učitelkou na takové škole, zvažuju odchod. Tam asi víc zmůžou chlapi s přístupem Igor Hnízdo (bez rákosky, samozřejmě).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.17 10:26

Dámy..karma je opravdu zdarma :mrgreen: protože to jméno si budu pamatovat do konce života, mrkla jsem na Facebook. A ano. V současné době je z ní svobodná a nezadaná matka. :palec:

• Citovat
  • Upravit
9414
24.12.17 10:42
@Anonymní píše:
Dámy..karma je opravdu zdarma :mrgreen: protože to jméno si budu pamatovat do konce života, mrkla jsem na Facebook. A ano. V současné době je z ní svobodná a nezadaná matka. :palec:

Hm, smajlík asi omylem, že? Nepodnětné prostředí zapůsobilo, pěkně se to předá další dívence/klukovi. Na palec nahoře to není. Něco mi říká, že to s tím potratem mohlo v jejich prostředí normální doporučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.12.17 12:01

Zkuste jí najít nějakou volnočasovou aktivitu, která pro ní bude zajímavá a trošku prestižní a ostatní tam děti budou spíš starší o fous lepší v tom co dělají než ona. Bude pak mít zajímavější vzory, než spolužačky, u kterých rodiče výchovu zanedbali. Hodně to pomůže - zejména pak za pár let, až dorazí hormony a dospívání v plné pálce.

Jinak to jak to popisujete ukazuje, že naopak váš rodinný systém funguje velmi dobře, dcera prostě jen zkouší hranice. Zvládla jste to v rámci možností dobře. Navíc sama tušíte, že fyzická převaha už příště nebude nejspíš fungovat.

Respektovat a být respektován, případně Nenásilnou komunikaci znáte? Jsou to docela inspirativní knížky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí